Widok
cukiernie i ceny za kg tortu
Dzwoniłam do kilku najpopularnijszych cukierni w Gdańsku...
i tak oto kreują się ceny za kilogram tortu ślubnego:
HEWELIUSZ- 39 PLN
SZYDŁOWSKI - 29 PLN + dowóz
KALISZCZAK - 35 PLN
PELLOWSKI - 39 - 65 PLN (w zależności od dekoracji)
Niestety numer do Sowy podany w necie jest nieaktualny... znacie cenę w tej cukierni?
Aha! jeszcze cena tortu w cukierni na Morenie za Pizza Hut - 22pln/kg. Nie mają zdjęć, tylko kilka smaków tortu do posmakowania z całej oferty ślubnej (czyt. do kupienia po kawałeczku), właściciel dowozi na miejsce wesela... tyle zapamiętałam. Ale cena zdecydowanie konkurencyjna.
Teraz pytanko: Gdzie zamawiacie swoje torty? Ceny cenami, a które polecacie za jakość, smaczność i niezawodność ;)?
i tak oto kreują się ceny za kilogram tortu ślubnego:
HEWELIUSZ- 39 PLN
SZYDŁOWSKI - 29 PLN + dowóz
KALISZCZAK - 35 PLN
PELLOWSKI - 39 - 65 PLN (w zależności od dekoracji)
Niestety numer do Sowy podany w necie jest nieaktualny... znacie cenę w tej cukierni?
Aha! jeszcze cena tortu w cukierni na Morenie za Pizza Hut - 22pln/kg. Nie mają zdjęć, tylko kilka smaków tortu do posmakowania z całej oferty ślubnej (czyt. do kupienia po kawałeczku), właściciel dowozi na miejsce wesela... tyle zapamiętałam. Ale cena zdecydowanie konkurencyjna.
Teraz pytanko: Gdzie zamawiacie swoje torty? Ceny cenami, a które polecacie za jakość, smaczność i niezawodność ;)?
A ja polecam p. Bernadke, wiecie przynajmniej za co placicie i nie zdziera liczac za kilogramy, a liczy tylko za zrobienie pietra tortu plus skladniki do upieczenia go. A torty w porownaniu z tymi z cukierni sa wypasione, ze tak powiem, co zamawiam to sie zastanawiam jak damy rade w domu go zjesc . Moja znajoma robila sobie podliczenia za tort pietrowy z cukierni, a u pani Bernadki i wyszlo jej, ze zaoszczedzila prawie 200 zl i za to wziela sobie wiecej ciast. Polecam z czystym serduchem . Pozdrawiam.
cholera jak sobie pomyślę, że sie wywali te 5 stów
to aż mi sie wszelkich tradycji odechciewa
torta na weselu nikt prawie nie je, rozdaje sie kawałki tależykach,
a potem obsługa zbiera nawet nie ruszone
ludzie sie boją jeść takie kremy ciężkie do wódki!!
cholera strata kasy!
a trzeba
bo co to za wesele bez torta :(
to aż mi sie wszelkich tradycji odechciewa
torta na weselu nikt prawie nie je, rozdaje sie kawałki tależykach,
a potem obsługa zbiera nawet nie ruszone
ludzie sie boją jeść takie kremy ciężkie do wódki!!
cholera strata kasy!
a trzeba
bo co to za wesele bez torta :(
.
to jakby co tekscik: Jeja 500zl, no ja az tyle nie liczylam, a takze zdecydowalam sie na uslugi pani Bernadki i za 3 pietrowy tort na bitej smietanie zaplacimy okolo 160 zl, a jeszcze bedziemy kombinowac z okrojeniem kosztow, przynajmniej sobie poszalejemy teraz z ciastami, no i chcemy rozdawac gosciom w podziekowaniu ciasto, jesli cosik zostanie.
Moja kuzynka tez miala na weselu wypieki p. Bernadki i tort byl wciagniety niemal w calosci, mielismy tez okazje sprobowac jak smakuja jej wypieki.
A ciazkie do wodki to moze sa te na masle, na bitej smietanie w polaczeniu z jakims kwaskowatym owocem sa swietne i lekkie.
Moja kuzynka tez miala na weselu wypieki p. Bernadki i tort byl wciagniety niemal w calosci, mielismy tez okazje sprobowac jak smakuja jej wypieki.
A ciazkie do wodki to moze sa te na masle, na bitej smietanie w polaczeniu z jakims kwaskowatym owocem sa swietne i lekkie.
A ja sie ostatnio spytałam w cukierni (nie pamiętam jej nazwy, ale jest w sklepie Intermarche na granicy Sopotu i żabianki) - spytałam jaki duży tort powinnam zamówic na około 90 osób. I dowiedziałam się, że... 12 - 15 kg... Czy to nie za dużo?
A ceny tam mają - jeśli dobrze pamiętam - od 29 do 40 zł za kg - zależy jaki tort.
A ceny tam mają - jeśli dobrze pamiętam - od 29 do 40 zł za kg - zależy jaki tort.
Dziewczyny właśnie wracam z Delicji z Gdyni. co za zbieg okoliczności:) Za kg tortu trzeba zapłacić 39zł. Są pięknie udekorowane. Możliwości jest bardzo dużo: dominik , raffaello, brzoskwiniowy, truskawkowy, migdałowy(?), marczello, zabajone, W-Z... Dowóz jest na terenie Gdyni Sopotu i Rumi gratis. Dalej trzeba płacić 1zł za km. Więc ja mam w Bojanie to Pani powiedziała że to będzie za transport 5-10zł. Ja mam na 80 gości wesele i będę miała 8 kilogramowy i 4 piętrowy tort.