Widok

cukrzyca - koszt miesieczny

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam, dziewczyny orientujecie sie moze jaki jest calkowity, miesieczny koszt leczenia cukrzycy u doroslej osoby. Chdzi mi o insuline plus nakluwacze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop hop
z tego co się orientuję to wszytko zależy od rodzaju insuliny jakiej się używa, tupu glukometru - a tu głównym kosztem nie są nakłuwacze a paski do niego
czy osoba ma pompę czy peny.. itd
U mojej mamy to chyba koło 150 -200 zł miesięcznie ( tak na oko - rózne rachunki płącę bo różnie jej siekończą rzeczy ). Ale wiem ,ze ma droższą insulinę.

Paski do glukometru są za koło 50 zł ale jak masz receptę to może być kilka złotych..Tego bym specjalnie nie liczyła..

Do tego koszt tabletek ( też bierze) ale to juz mniej..

Różni ludzie biorą rózne ilości insuliny ( moja mama ma długo cukrzycę i chyba juz takie dosyć maksymalne bierze..) więc może być sporo mniej..

Jak chcesz zaoszczędzić to dietą i ruchem można sporo zrobić - tylko osoba musi być chętna.. Wtedy mniej insuliny trzeba brać.. Ale to już diabetolog decyduje we wspłpracy z pacjentem..Najwiecej dają dłuższe szybkie marsze .. Najlepiej dosyć regularne..
dziekuje bardzo za informacje.
pamietaj takze ze koszty przygotowywania posilkow dla diabetykow sa nieco wyzsze niz normalnie...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry