Widok
Bohomaz
Faktem jest, ze pojedyncza osoba moze niewiele zrobic w kierunku przeforsowania jakichs zmian w spoleczenstwie. Mysle, ze takie elektroniczne strony sa waznym sygnalem, pokazuja, ze sa ludzie, ktorych obchodzi los Ziemi, kraju czy ich miasta. Osobiscie nie popieram wielu metod, jakimi posluguja sie wielkie koncerny trujac nasze srodowisko, ciesze sie, ze takich osob jest wiecej. Moze nadejdzie dzien, kiedy zbierze sie nas wystarczajaca liczba, aby wplywac na samorzady czy prezydentow miast. Nowoczesne technologie utylizacji odpadow sa bardzo kosztowne i koncerny przemyslowe nie sa zainteresowane ich wprowadzaniem. Wiele z nich jest bardzo krotkowzrocznych, bo niestety, sa juz powazne sygnaly ekologow, ze niedlugo zabraknie nam wody pitnej i innych potrzebnych do zycia bogactw naturalnych Matki Ziemi. Wtedy produkcja przemyslowa bedzie dopiero kosztowna ! Mam nadzieje, ze ludzie jednak beda w stanie sie obudzic, nim bedzie za pozno...
hmm.........
moi mili od nie dawna zdecydowlama sie zrobic prawojazdy no i wiecie zebrana kasa, poszlam umowilam sie i ......wlasnie tu zaczely sie schody bo instruktor ktorego mam to gnoiej ,,, przeciez ja mu placae wiec jakim prawem wydziera sie na mnie?? to nie jets nawet odp. to stek slowotoku nie wiele majacy wspolnego z wypowiedzia na jedno pytanie odp. taka ze mi uszy wiedna...malo tego mam wrazenie ze on tak traktuje wszystkich swoich kursantow... Mam go dosc a zalezy mi na czasie i na tym by miec ten kwitek jak najszybciej ale nie wiem i nie rozumiem jak ktos kogo defakto wynajmuje moze sie tak zachowywac..dziwie sie sobie .. ze mu jeszcze nie pizlam....haha ale mam dla was rade jesli zechcecie robie rawko zorjetujcie sie do rąk jakiego sadysty idziecie... Jesli ktos ma jakies wspomnienia zwiazanie z tym wydarzeniami czekam na wypowiedzi..
Przed ciszą wyborczą
Dzisiaj oglądałam trochę rozmowę z kandytatem na Prezydenta - Krzaklewskim - na jedynce. Krew mnie prawie zalała, choć jestem spokojnego usposobienia. Ten kretyn nie dopuścił Gębarskiego do głosu, nie mówił składnie na temat, na dodatek nie odpowiedział na żadne pytanie dziennikarza, zachowywał się w ogóle - jak obrażona na wszystkich primadonna. A przed chwilą podano w TV, że Gębarowskiego zawieszono w wykonywaniu obowiązków na jakiś nieokreślony czas, gdyż rzekomo zachowywał się nieprofesjonalnie, przeprowadzając wywiad. To stek pomówień, wywiad ten obejrzałam dokładnie calutki i jedyną osobą, która zachowywała się nieprofesjonalnie, był niestety jegomość tytułujący się doktorem nauk informatycznych. Boże, uchroń naszą Ojczyznę od takiego "profesjonalisty"!!!
Samozaglada
Czesc Kyliks !
Nie ogladalem tego programu z Krzkleskim ale takze nie bede na niego glosowal , poniewaz w pelni popieram Twoja opinie o kandydacie . Ja nazywam go "Musolini" Jesli tak go oceniasz to wiesz co masz zrobic?
Tylko nie probuj nie pojsc wogole na wybory bo moga wybrac inni -Jego lub jeszcze gorszego .
A tak nawiasem mowiac BRAK !! NAPRAWDE GODNEGO KANDYDATA na ten urzad to tez swoista nowa SAMOZAGLADA!!!!! naszego polskiego spoleczenstwa .
Hej Mlodziezy !
W przyszlosci trzeba zmienic ordynacje wyborcza bo ta jest calkiem do bani.Potrzebni nam sa przywodcy godni , uczciwi, wyksztalceni , dynamiczni , pracowici , tworczy i reprezentatywni . Zaden z obecnych , moim zdaniem , nie spelnia wszystkich w/w kryteriow wiec tym razem musimy znowu wybierac najlepszego z PRZECIETNIAKOW .
Nie ogladalem tego programu z Krzkleskim ale takze nie bede na niego glosowal , poniewaz w pelni popieram Twoja opinie o kandydacie . Ja nazywam go "Musolini" Jesli tak go oceniasz to wiesz co masz zrobic?
Tylko nie probuj nie pojsc wogole na wybory bo moga wybrac inni -Jego lub jeszcze gorszego .
A tak nawiasem mowiac BRAK !! NAPRAWDE GODNEGO KANDYDATA na ten urzad to tez swoista nowa SAMOZAGLADA!!!!! naszego polskiego spoleczenstwa .
Hej Mlodziezy !
W przyszlosci trzeba zmienic ordynacje wyborcza bo ta jest calkiem do bani.Potrzebni nam sa przywodcy godni , uczciwi, wyksztalceni , dynamiczni , pracowici , tworczy i reprezentatywni . Zaden z obecnych , moim zdaniem , nie spelnia wszystkich w/w kryteriow wiec tym razem musimy znowu wybierac najlepszego z PRZECIETNIAKOW .
Samozaglada
Czesc Atma i inni Gdanszczanie !
Witaj w gronie ekologicznym Trojmiasta . Cesze sie , ze tak myslisz . Technologie ekologiczne , o ktorych piszesz sa rzeczywiscie bardzo kosztowne ale problem lezy , moim zdaniem , gdzie indziej . Na etapie projektu technicznego przedsiewziecia jest obowiazek uzgodnienia projektu ze wszystkimi odpowiedzalymi instytucjami m/innymi z Wydzialem Ochrona Srodowiska wladz miejskich . Projekt nie spelniajacy wymogow ochronnych nie powinien otrzymac uzgodnienia i byc dopuszczony do realizacji . Koncerny maja wtedy do wyboru dwa rozwiazania :
- zaniechac inwestycji jako zbyt kosztownej lub ,
- doprojektowac i wybudowac stosowne zabezpieczenia ,
Naszym zadaniem jest przekonywac decydentow do wymuszania na koncernach wyboru drugiego wariantu a to wlasnie jest najtrudniejsze . Bogate koncerny beda troche mniej bogate na etapie inwestycji ale bardziej bogate na etapie produkcji bo nie beda musialy placic BARDZO , BARDZO , BARDZO wysokich kar za zanieczyszczanie srodowiska . Dzisiejsze kary sa smiesznie male a i te nie sa egzekwowane . Jesli taka wizja bylaby realna moglibysmy spokojnie korzystac z dobrodziejstw Matki Ziemi korzystajac rownoczesnie ze wszystkich dobrodziejstw naszej technologicznej cywilizacji bez zadnych ograniczen . Nie bedac w pelni zdrowym nie bede mogl korzystac z osiagniec nowych technologii .
Pozdrowienia dla wszystkich .
Witaj w gronie ekologicznym Trojmiasta . Cesze sie , ze tak myslisz . Technologie ekologiczne , o ktorych piszesz sa rzeczywiscie bardzo kosztowne ale problem lezy , moim zdaniem , gdzie indziej . Na etapie projektu technicznego przedsiewziecia jest obowiazek uzgodnienia projektu ze wszystkimi odpowiedzalymi instytucjami m/innymi z Wydzialem Ochrona Srodowiska wladz miejskich . Projekt nie spelniajacy wymogow ochronnych nie powinien otrzymac uzgodnienia i byc dopuszczony do realizacji . Koncerny maja wtedy do wyboru dwa rozwiazania :
- zaniechac inwestycji jako zbyt kosztownej lub ,
- doprojektowac i wybudowac stosowne zabezpieczenia ,
Naszym zadaniem jest przekonywac decydentow do wymuszania na koncernach wyboru drugiego wariantu a to wlasnie jest najtrudniejsze . Bogate koncerny beda troche mniej bogate na etapie inwestycji ale bardziej bogate na etapie produkcji bo nie beda musialy placic BARDZO , BARDZO , BARDZO wysokich kar za zanieczyszczanie srodowiska . Dzisiejsze kary sa smiesznie male a i te nie sa egzekwowane . Jesli taka wizja bylaby realna moglibysmy spokojnie korzystac z dobrodziejstw Matki Ziemi korzystajac rownoczesnie ze wszystkich dobrodziejstw naszej technologicznej cywilizacji bez zadnych ograniczen . Nie bedac w pelni zdrowym nie bede mogl korzystac z osiagniec nowych technologii .
Pozdrowienia dla wszystkich .
Do Maćka z Sopotu
Wydaje mi się, że trochę kultury nie zawadziło by Ci, nawet, jeśli piszesz do kogoś e-maila.
Pewne zasady powinny być przestrzegane - zapewnie nie znasz Netykiety, więc na Twoim miejscu zapoznałabym się z nią jak najszybciej.
Masz szczęście, że jestem na tyle kulturalna, że Twojego listu nie puściłam w trójmiejski eter!!!
Pewne zasady powinny być przestrzegane - zapewnie nie znasz Netykiety, więc na Twoim miejscu zapoznałabym się z nią jak najszybciej.
Masz szczęście, że jestem na tyle kulturalna, że Twojego listu nie puściłam w trójmiejski eter!!!
Bohomaz
Wydaje mi się, że najlepiej byłoby pójść na wybory, oddać nieważny głos (np. skreślając dwóch kandydatów) i wtedy nikt inny naszego głosu już nie wykorzysta do niecnych zamiarów. Masz rację, odpowiedni kandydat tym razem się nie pokazał, ale może było to spowodowane tym, że nasze społeczeństwo nie dorosło jeszcze do tego, by z siebie takowego kandydata wyłuskać!?!