Widok
Zastanów się czy to nie jest tylko strata kasy :)
Była ostatnio na weselu gdzie była taka fontanna młodzi zapłacili bardzooo dużo za nią a w ogóle nie było zainteresowania nią, prawdopodobnie dlatego że jak się pije alko na weselu to czekolada na to równa się kibel :) fajnie to wygląda i w ogóle ale zastanów się czy nie będzie to niepotrzebnie wydany pieniądz.
Była ostatnio na weselu gdzie była taka fontanna młodzi zapłacili bardzooo dużo za nią a w ogóle nie było zainteresowania nią, prawdopodobnie dlatego że jak się pije alko na weselu to czekolada na to równa się kibel :) fajnie to wygląda i w ogóle ale zastanów się czy nie będzie to niepotrzebnie wydany pieniądz.
My mieliśmy fontanne na weseleu i to był hit nr 1. Goście rzucili się na fontanę jak tylko weszli na salę. Oczywiście niektórzy się od razu się upaskudzili. Niestety koszt wynajęcia dwóch profesjonalnych fontann (biała i mleczna czekolada mała i duża fontanna lub dwie średnie) na wesele to średnio 1500zł w cenę wchodzą wszystkie przystawki. Jednak jest to cena napewno powalająca. My trafiliśmy na promocję ale też daliśmy 1200zł. Teraz po weselu kupiliśmy sobie fontanne półprofesjonalną (koszt ok 400-500zł, koszt profesjonalnej do 6tyś zł) Nie wiem jak wygląda ta fontanna w Lidlu ale nasza ma podgrzewacz do czekolady i kilka różnych funkcji, tańszych ofert z podgrzewaczem nie znaleźliśmy. Fontanna może działać bez przerwy przez godzinę. Potem trzeba ja wyłączyć. Podgrzewacz jest po to oby cały czas utrzymywać odpowiednią temperaturę. Można w nim także rozpuścicz czekoladę trwa to godzinę. Inaczej czekoladę rozpuszcza się w mikrofali. Aby uruchomic fontanne potrzebne jest min. 800gr czekolady najlepiej belgijskiej (starcza na 15 osób, koszt 45 zł 2,5 kg to koszt 100zł -ceny z allegro bez dostawy ) potem w miare potrzeby trzeba uzupełniać. Do obsługi takich półprofesjonalnych fontann napewno też potrzebna jest dodatkowa osoba, żeby przypilnować wyłączanie co godzinę i podgrzewanie czekolady wraz z dolaniem. Zatem można podsumować koszt zakupu fonntann ok 1000zł z dostawą (w zaokragleniu)+ koszt 10kg czekolady 400 (bo tyle chyba trzeba liczyć na 150 osób ) + osoba obsługująca (znajomy albo kelner ekstra 100zł + owoce przystawki serwetki talerzyki min 100zł . Wychodzi podobnie (być może mniej bo to nowość na rynku i ceny będę spadać gdy pojawi się większa konkurencja) Minus: dużo zamieszania, uciązliwe wyłączanie co godzinę; plus że później się ma własna fontannę nawet 2.
To ja z sobotnich targów wyniosłam tańszą ofertę. Alex-Event. Cen dokładnych Wam nie podam ale z tego co sobie zakodowałam to mają taniej niż pisała silen.
Ja osobiście wolałabym fontannę na poprawiny bo będzie więcej dzieci a to chyba największa frajda utaplac sie w czarnej czekoladzie :D
Ja osobiście wolałabym fontannę na poprawiny bo będzie więcej dzieci a to chyba największa frajda utaplac sie w czarnej czekoladzie :D
http://rekodzielojozi.blogspot.com/
ZGadza się ale może oferują wynajem półprofesjonalnej fontanny. Wiesz ja też mogę sobie kupić jeszcze jedną fontannę i jeździć po weselach i obsługiwać i myślę że jakąś kasę na tym zarobiłabym. Zresztą była tu jedna forumka która oferowała właśnie taką półprofesjonalną fontannę. Przede wszystkim zorientuj się czy to jest koszt z obsługą, przystawkami. Ja wynajmowałam w czekoladowm raju na 150 osób. Koszt bez obsługi i przystawek na tyle osób to mysle że około 800-1000zł samo wynajęcie.
koszt czekolady, fontanny i transportu. Bez przekąsek, ustrojenia itd. Byc może jest tak jak mówisz. Nie zdążyłam wniknąc w temat :) więc nie rozróżniam fontanny profejnonalnej od półprofesjonalnej. Aczkolwiek pierwsze wrażenie fajne. NA pewno coś nowego, przyciąga uwagę.
http://rekodzielojozi.blogspot.com/
Włąsnie znalazłam ofertę Alex event na necie fontanna 150 - 300 osób. 1200zł NETTO wynajem + 200zł obsługa 3,5 zł zakąski za osobę. http://alexevents.pl/festiwal-fontann/pakiety-i-promocje więc wychodzi podobnie ... fonntana profesjonalna. No ale trzeba patrzeć na wszystko bo przekonacie się że obsługa jest bardzo ważna przekąski również bo jak sami załatwiacie to musicie kupić tyle i tyle bananów mandarynek truskawek obrać rozdrobnić na małe części nie macie doświadczenia ile, a jak zabraknie. A tu wynajmujesz i sie nie martwisz...
Witam serdecznie:)
Juz spieszę wyjasniać:
oferujemy profesjonalne fontanny czekoladowe o wysokości 75 cm i pojemności 6 kg czekolady.
Każda z naszych FONTANN pozwala obsłużyć od 80 do 150 gości.
Ceny na targach zdecydowanie były inne :) ponieważ obowiązywała "TARGOWA PROMOCJA".
Poniżej kilka fotek z tegorocznych targów:

Juz spieszę wyjasniać:
oferujemy profesjonalne fontanny czekoladowe o wysokości 75 cm i pojemności 6 kg czekolady.
Każda z naszych FONTANN pozwala obsłużyć od 80 do 150 gości.
Ceny na targach zdecydowanie były inne :) ponieważ obowiązywała "TARGOWA PROMOCJA".
Poniżej kilka fotek z tegorocznych targów:

polecam http://www.czekoladowyraj.com.pl z sopotu
emenems to zaplacilas, nasza kosztowała 10 funtów na poczatku wesela wsypalismy fontanne. obsluga dala przedłużacz i do konca wesela sie krecilo
czekolade :)
Polecam http://www.czekoladowyraj.com.pl Sa super pozdr Marta