Widok
Na Post może być udzielona dyspensa ;-P
Byliśmy rok temu na weselu w piątek - ceremonia w Kościele była na 17...
o 15 wyszłam z pracy... pędem pod prysznic, spóźniona wpadłam na mszę...
o 1-2 w nocy na weselu miałam kryzys - spać mi się bardzo chciało
ok 3 było już pusto na sali...
wesele było super, ale piatek był rzeźnicki
Byliśmy rok temu na weselu w piątek - ceremonia w Kościele była na 17...
o 15 wyszłam z pracy... pędem pod prysznic, spóźniona wpadłam na mszę...
o 1-2 w nocy na weselu miałam kryzys - spać mi się bardzo chciało
ok 3 było już pusto na sali...
wesele było super, ale piatek był rzeźnicki
my mamy wesele w piątek :)
nie wiem czy to najszczęśliwszy pomysł, bo faktycznie może być problem z wytrzymaniem tej nocki ;) no ale co tam ! robimy w piątek bo sobotę nie było sali... bynajmniej takiej jak sobie wymarzyliśmy :/
ksiądz też nam robił pod górkę z piątkiem, bo to Dzień Męki Pańskiej ... no ale w końcu uległ, no i z dyspensą udzieli
można też wynajdować plusy wesel w piątki... sobota poprawiny, a niedziela na odpoczynek :)
pozdrawiam
nie wiem czy to najszczęśliwszy pomysł, bo faktycznie może być problem z wytrzymaniem tej nocki ;) no ale co tam ! robimy w piątek bo sobotę nie było sali... bynajmniej takiej jak sobie wymarzyliśmy :/
ksiądz też nam robił pod górkę z piątkiem, bo to Dzień Męki Pańskiej ... no ale w końcu uległ, no i z dyspensą udzieli
można też wynajdować plusy wesel w piątki... sobota poprawiny, a niedziela na odpoczynek :)
pozdrawiam
Jest powiedzenie W PIĄTEK ZŁY POCZĄTEK - to dla przesądnych.
Mimo, że księża udzielają dyspensy to ludzie, zwłaszacza osoby starsze scepytcznie podchodzą do zabaw w piątek. Poza tym jest też problem z jedzeniem, bo w związku z tym, że dużo osób pości to nie wiadomo co podac na obiad i jakie przekąski. A co to za obiad na weselu z ryby???
Mi szybko rodzina wybila ten pomysł z głowy.
Mimo, że księża udzielają dyspensy to ludzie, zwłaszacza osoby starsze scepytcznie podchodzą do zabaw w piątek. Poza tym jest też problem z jedzeniem, bo w związku z tym, że dużo osób pości to nie wiadomo co podac na obiad i jakie przekąski. A co to za obiad na weselu z ryby???
Mi szybko rodzina wybila ten pomysł z głowy.
piatek uważam jest tak samo dobry jak sobota(przynajmniej nie trzeba wariować z rezerwacja sali 1,5 roku wczesniej) i jak ktos bedzie chcial to przyjdzie i wolne sobie załatwi .. o weselu wiadomo na kilka miesiecy wczesniej wiec nie róbmy tragedii.. poza tym goscie tez powinni troszke byc bardziej wyrozumiali ze skoro jest taniej to dlaczego z tego nie skorzystac ?? ja mialam wesele w piatek i sobie chwalę dzieki temu załątwianie zajeło nam 8 miesiecy,a mielismy wszystko co chcieliśmy
właśnie dlatego nie robi się w piątki bo raczej dla większości jest to jeszcze dzień pracy, zresztą sobota bardzo często też; pozatym jak już wyżej pisało tu kilka osób: po całym tygodniu pracy jest się zmęczonym i brak sił na zabawę; ja osobiście bym się nie zdecydowała; a co do lokali to sami napędzają wyprawianie wesel w piątek dając zniżki bo przez to mają jedno wesele w tyg. więcej więc ta zniżka którą dają i tak jest dla nich również atrakcją skoro mają podwójny zarobek :) plusem jest na pewno to że po poprawinach jest jeszcze jeden dzień by odpocząć przed kolejnym dniem pracy