Widok

czerwono -czarna wiązanka ślubna

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny.
Chciałam zasięgnąć waszej opinii i porady odnośnie wiązanki ślubnej.

Bardzo podoba mi się wiązanka z czarnymi kaliami ale jak tylko o tym wspominam to wszyscy mówią,że zwariowałam :(

Nie dośc ,że kalia to kwiat pogrzebowy to jeszcze czarna.
Tak samo twierdzi Moja połówka .... takie kwiaty do ślubu ????...prędzej na pogrzeb buuuuu

A mnie tak bardzo to się podoba.

A może macie jakieś zdjęcia innych wiązanek w takiej kolorystyce????

Jak mi się uda to wkleję zdjęcie wymarzonej wiązanki :)

image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moim zdaniem wyglądasz właśnie smutno (nie brzydko a smutno gwoli jasności).
Na temat czerni jeszcze parę słów, ale odniosę się wcześniej do tego, co napisałaś.
Nie podoba mi się to, że obrażasz osoby, które mają do ślubu różowe kwiaty. Nazywanie takich dziewczyn idiotkami landryneczkami świadczy tylko o Tobie To samo dalej: piszesz, że w pastelach się wygląda jak debil. Czy naprawdę dorosłą kobietę trzeba pouczać o kulturze, obiektywizmie i dystansie do tego, co powierzchowne? W końcu przecież nie szata świadczy o wnętrzu człowieka
Piszecie tu dziewczyny dużo o tym, żeby nie ulegać stereotypowemu myśleniu o czarnych kwiatach A równocześnie same myślicie stereotypowo o różowych Czyż to nie fałszywe? Same myślicie utartymi schematami. Odrzucacie je tylko wtedy, gdy to Wam akurat jest wygodne, bo wymyśliłyście sobie, że się wyróżnicie czarną wiązanką
Więc Emenems: kobieta w różowym, to nie koniecznie idiotka, a osoby ubrane w pastele, to nie koniecznie debile. W czerni też się zdarzają i jedni i drudzy.
A z racji tego, że poruszyłaś wątek pasteli, kilka słów więcej. Po pierwsze oprócz czarnego i pasteli jest jeszcze mnóstwo innych kolorów, w które można się ubrać na komunię, czy które można dobrać do bukietu ślubnego (wrzos, szafir, pomarańcz). Po drugie nawet różowy ma mnóstwo odcieni i nie musi być kolorem landrynkowym (magenta, fuksja, biskupi, amarantowy). A i jasny róż potrafi wyglądać z klasą (przejrzyj sobie zdjęcia z gali Oscarowych w 2012 roku jasny róż był królem czerwonego dywanu).
Skąd więc ta coraz częstsza nagonka na różowy i pastele? A no właśnie, bo od któregoś sezonu zrobiła się moda na włączanie do ślubu ciemnego koloru (czarny, stalowy, granat). I w chwili obecnej róż i pastele są passe. Każda Młoda Pani, która chce być modna, nie może mieć różu na ślubie. Ślepo podążając za modą większość dziewczyn z góry przekreśli wszelkie odcienie różu, a i dla bezpieczeństwa pasteli i idąc za nowoczesnym tłumem wybierze kalie (bo takie modne), najlepiej czarne (bo takie nowoczesne). Czy naprawdę nie zauważyłyście, jak często takie kwiaty się teraz na ślubach pojawiają?
Dziewczyny, nie bójcie się wyłamać! Nie dajcie się dyktatowi mody! Co z tego, że czarny modny? Przecież nie chcecie być ślepymi naśladowczyniami! Chcecie być niesztampowe? Chcecie się wykazać odwagą? Wybierzcie kolor, który jest akurat niemodny w branży ślubnej.
A co do czarnego koloru Psychologicznie udowodnione jest, że kolor ma znaczenie. Jest pierwszą rzeczą, jaka rejestruje nasz mózg. Wpływa na postrzeganie wielkości czy odległości, a także na przykład na odczuwanie ciepła. Może odwracać uwagę, powodować podrażnienie, stymulować metabolizm oraz apetyt (pomarańczowy) czy przyspieszać bicie serca (czerwony). Wpływa także na nastrój. I tu właśnie czarny potęguje uczucie smutku, przytłacza i postarza (wstaw w jakimś programie graficznym w swoje włosy na powyższym zdjęciu jasny pastelowy kwiat, sama zobaczysz różnicę). Dla odmiany różowy uspokaja...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A moim zdaniem panna młoda powinna mieć takie z jakimi czuje się dobrze, ja z jakimiś rózowoiutkimi czy innymi bym sie czula jak idiotka landryneczka,raczej nigdy nią nie będę to czemu na ślubie iść pod publiczkę?nie wydaje mi się żebym smutno wyglądała:image

to tak jak mi wszyscy wmajwiają ze na wiosne na komunie mam się ubrać w jasne pastele...no ludzie, jak debil bede sie czuc i wygaldac, wole cos w ciemniejszym i zimnym kolorze.
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dziewczyny, te bukiety z czarnymi kaliami są najzwyczajniej w świecie brzydkie (wiem... rzecz gustu...).
I nie chodzi o to, czy jakiś kwiat jest pogrzebowy, czy też nie, bo tu się w pełni zgadzam z przedmówczyniami, że nie ma czegoś takiego i kwiat to poporstu kwiat. Nie wierzę też w przesądy z kwiatami związane...
Natomiast ewidentnie te kwiaty moim zdaniem nie nadają się do wiązanki ślubnej, bo są po prostu smutne. Panna młoda z takim bukietem to dla mnie nie jest radosny widok. A to przecieć ma być radosny dzień!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Głupie przesądy, jakby kwiaty mogły cokolwiek zmienić w waszym życiu... To wszystko siedzi w waszych głowach tylko i wyłączenie. Tak samo niektórzy uważają lilie za kwiaty pogrzebowe. Czy to nie bzdura?
Co za różnica, ma się podobać i tyle, innych funkcji kwiaty nie mają :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej:)
po pierwsze to nie są kalie tyko kantadeski. Kalie są to kwiaty "pogrzebowe", często mylone z kantadeskami lub odwrotnie. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce kalia i kantadeska a zobaczysz różnicę.
po drugie róże też niby są przesądne bo niby kłują i zadają rany a wiekszosc wiazanek slubnych to róże
a po trzecie to Twój ślub i twoja decyzja i Tobie ma sie podobać:) nie wierz w głupie przesądy i głowa do góry :)
ps. ja też bede miec kantadeski na swoim slubie i jestem z tego dumna:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
śliczny bukiet, czekamy więc na fotki
tylko jak bede miala od fotografa zrobie bloczek zdjec przy relacji ktora jutro napisze jak wrooce :D

mama po slubie przeprosila mnie i pania ktora czuwala nad caloscia bo przyznala ze do mnie(mialam we wlosach tez te piora czarne) i do sukni stalowej czarna bizuteria i te kwaity swiatnie pasowaly :)

wiec wyszlo lepiej niz sie spodziewalam :):)
Wow Emenems Moje uznanie naprawdę orginalna i śliczna wiązanka :D

Napisz jaka była reakcja Twojej mamy jak już zobaczyła bo pisałaś mi parę słów o tym na maila :)

Bardzo czekam na fotkę jak wiązanka prezentowała się razem z suknią.
image

Pomogę :)
nie wiem jak wkleic zeby wieksze bylo....to moje z piatku...byly sliczne !!
image

Uploaded with ImageShack.us
[URL=http://imageshack.us/photo/m
fantastic,tez taka chce:)
dziekuję :D
Ja też oczami wypobraźni widzę jak pięknie będzie wyglądać taki bukiet na tle sukni w kolorze białym czy też ecru.
Normalnie odjazd :)
wilczek, te bukiety są piękne i mega wychodzą z nimi zdjęcia ślubne :) Dodają dużo elegancji i wyrafinowania. Uważam, że świetny wybór :)

www.jbfotograf.coml - fotografia artystyczna, konkurencyjne ceny
Dori na 95% wybiorę właśnie ten bukiet plus 2 bukiety "kule" z ciemnych róż dla dziewczynek :) a żeby rozweselić bukiety dla druhenek może zaszaleję w kolorze wstążki na której są zawieszone te kule. Co o tym myślisz??
Jest piękny Wybierasz ten?
bomba...rewelacja :D

Dzięki Pani_ka dokładnie o to mi chodziło....jestem tą wiąząnką oczarowana
Znalazłam :) To są róże, kalie, czarne dalie i kwiatki "czarny kosmos" Nawet nie wiedziałam, że się tak nazywają :P

image
aaa..nie..juz widze...na moje to cos z astrowatych-Astry :)