Widok

częste problemy z zatokami

Od grudnia już kilka razy brąłam antybiotyki, nie mogę jakos doleczyć tego zapalenia, a juz na antybiotyki ni emam siły, zanim porobię badania do laryngologa to też to chwię potrwa, czekam na tomografię ale znów coś mi się dzieje, w nocy ni emogłam spać przez zatkany nos, już nie mam sły na to wszystko. Co robić? jakies inne badania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kup dwa woreczki siemienia lnianego. Wsyp na patelnie i dobrze podgrzej ( nie zjaraj) Potem wsyp ciepłe do bawełnianej skarpety i rób okłady kila razy dziennie. Przepis dała lekarka żonie jak była w ciąży i nie mogła brać antybiotyków. Pomogło. Stary sprawdzony sposób.
Czy masz problem z kręgosłupem?
No ja też wiem co to znaczy takie problemy z zatokami :-/. Kiedyś przez cały czas się z nimi męczyłam a jak coś brałam to pomagało tylko na chwilę. Najgorsze było jak łapało mnie takie uczucie że się jakby duszę z tego zatkania. Do tego często ogromne bóle głowy. Antybiotyk to był standard 3-4 raz w roku więc po prostu zabójstwo dla organizmu co lekarzom oczywiście w ogóle nie przeszkadzało. W końcu trafiłam na ogarniętą lekarkę w Polmedzie która między innymi jako pierwsza skierowała mnie na posiew i chociaż trochę to trwało doprowadziła wszystko do porządku. A jeżeli chodzi o takie domowe sposoby to najbardziej pomagały mi woreczki z solą które najpierw podgrzewałam a potem przykładałam do czoła i policzków. Robiłam tak kilka razy dziennie i trochę się oczyszczało.
Przyczyną może być skrzywiona przegroda nosowa lub jakiś niewyleczony nieżyt nosa, przydałby się dobry laryngolog.
Mam ciągle jakieś problemy z zatokami i wystarczy choćby wizyta na basenie, nurkowanie i już czuję ból w skroniach i mam zatkany nos. Ratuję się wtedy sinufastem, który naprawdę szybko niweluje objawy i mogę w miarę normalnie funkcjonować
Może spróbuj brać sinufast przez kilka dni? To ziołowy lek, więc nie ma ryzyka żadnego ryzyka żeby spróbować. Ja mam przewlekle chore zatoki - zapalenie wraca do mnie raz po raz i zawsze ratuję się właśnie sinufastem, bo leczy przyczyny, a nie same objawy.
Z domowych sposobów:

1. kupić zestaw do płukania zatok -> stosować zgodnie z zaleceniami. Mi bardzo pomoglo
2. kupić krople obkurczające śluzówkę np. xylomethazolin

Inne:

- tk glowy + laryngolog ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram sposób nr 1 :) ja mam fixsin-to działa cuda, polecam spróbować
Mi bardzo pomogła sauna. Sucha + mokra

Inne tematy z forum Zdrowie

leki robione (14 odpowiedzi)

Dermatolog dał mi receptę na maść robiona ale nigdzie nie mogę kupić, które apteki w Gdyni...

Mój facet szybko dochodzi (5 odpowiedzi)

Nie wiem czy powinnam się z tego śmiać czy nie, ale u mnie problem jest taki, że mój facet szybko...

rehabilitacja NFZ (20 odpowiedzi)

czy ktoś się orientuje, czy gdziekolwiek w Trójmieście jest szansa na rehabilitację z NFZ ?

do góry