Widok
roczna ocena pracownika - praca w korporacji..
Hej... pracuję w dużej korporacji, od pół roku zajmuję się fakturami.. do tej pory nie przechodziłam przez żaden system oceny pracowniczej aż do teraz... trzeba mi wypełnić formularz w którym sama będę się oceniać... i tu zagłostka.. z zaletami nie ma problemu bo zawsze coś się wyszuka ale gorzej ze słabościami... nie mogę nic wpisać bo to też źle wygląda, ale co wpisać by sobie nie zaszkodzić... macie jakieś pomysły, przykłady takich cech?
jeżeli Twoja firma oferuje szkolenia wewnętrzne to mozesz taką ocenę wykorzystać do rozwoju osobistego np. jeżeli firma organizuje szkolenia z excela to napisz, ze "mała biegłosć MS Office co powoduje dłuższe wykonywanie zadań" lub "problem z ustalaniem priorytetów" jeżeli dostępne jest szkolenie z organizacji czasu pracy
te oceny to zazwyczaj pic na wodę i niewiele za tym idzie ale jeżeli wpiszesz tego typu wady to będzie świadczyło, że chcesz się rozwijać czyli robić więcej, szybciej i lepiej a to zawsze jest mile widziane w korporacjach :)
jeżeli nie ma takich szkoleń to tak jak pisał ktoś wyżej albo podaj wady, które mogą tez być zaletami albo takie, które nie mają bezpośredniego wpływu na Twoją pracę np. brak cech przywódczych (w ksiegowości nie jest to wada, bardziej zaleta bo wiadomo, ze przed szereg wychylac się nie bedziesz :)), obawa przed wystąpieniami publicznymi itp
te oceny to zazwyczaj pic na wodę i niewiele za tym idzie ale jeżeli wpiszesz tego typu wady to będzie świadczyło, że chcesz się rozwijać czyli robić więcej, szybciej i lepiej a to zawsze jest mile widziane w korporacjach :)
jeżeli nie ma takich szkoleń to tak jak pisał ktoś wyżej albo podaj wady, które mogą tez być zaletami albo takie, które nie mają bezpośredniego wpływu na Twoją pracę np. brak cech przywódczych (w ksiegowości nie jest to wada, bardziej zaleta bo wiadomo, ze przed szereg wychylac się nie bedziesz :)), obawa przed wystąpieniami publicznymi itp