Widok
Tylko ona wciąż jest kobietą. Może przypominać mężczyznę i czuć się mężczyzną ale to nadal kobieta.
A te operacje zmiany płci to bzdura, to jest powierzchowne, dzieci płodzić nie może, a za to może je urodzić - to kobieta!
A te operacje zmiany płci to bzdura, to jest powierzchowne, dzieci płodzić nie może, a za to może je urodzić - to kobieta!
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
To choroba psychiczna, tylko że specjaliści nie umiejąc jej wyleczyć (pod dodatkową presją LGBTQ) umyli rączki zrzucając problem na innych lekarzy.
I zamiast leczyć głowę, zmienia się ciało - co same w sobie jest chore. To jak burzenie całego domu bo drzwi do łazienki się zepsuły i nie chcą się otworzyć.
I zamiast leczyć głowę, zmienia się ciało - co same w sobie jest chore. To jak burzenie całego domu bo drzwi do łazienki się zepsuły i nie chcą się otworzyć.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
"rozumiem aczkolwiek nie rozumiem jak można patrząc w lustro chcieć być facetem ? chcesz mieć ptaszka, zarost i śmierdzieć potem ?"
Kwintesencja mężczyzny. Potem nie śmierdzę (przynajmniej się staram) ale z własnego doświadczenia wiem że posiadanie ptaszka nie jest takie złe. Mam go od urodzenia i nie narzekam.
Kwintesencja mężczyzny. Potem nie śmierdzę (przynajmniej się staram) ale z własnego doświadczenia wiem że posiadanie ptaszka nie jest takie złe. Mam go od urodzenia i nie narzekam.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Przeginacie. Problem, o którym pisze autor wątku ma wiele osób. Miałam takiego pacjenta, który był już w trakcie kuracji hormonalnej i po paru operacjach. Nie wiem, czy wiecie, ale zanim pacjenta podda się operacji zmiany płci, bada go psychiatra. Choroba psychiczna jest przeciwwskazaniem do operacji. Polecanie temu człowiekowi dyżuru na Srebrzysku jest obrzydliwe. Aleks, skontaktuj się ze specjalistami, niech ocenią, jakie masz szansę na zmianę płci. Znajdź archiwalne programy Drzyzgi, gdzie były wywiady z takimi osobami. Któryś z kanałów Discovery też poruszał ten problem. Uszy do góry! Nie znam tego problemu osobiście, a rozumiem to w pewnym stopniu. Pacjenci mnie tego nauczyli. Pozdrawiam.
Niech wszyscy, którzy źle mi życzą, pocałują mnie w d*pę.
w końcu ktoś mądry napisał- w naszym "super" społeczeństwie każdy tylko patrzy jak z kogoś zadrwić i zniszczyć....
każdy jest inny i jeśli ktoś nie czuje się dobrze w swojej skórze to albo do końca życia będzie się "dusił" w niej albo zrobi coś by to zmienić (czytaj operację).
to tyle z mojej str... czasem zastanawiam się dlaczego nasz kraj jest tak mało tolerancyjny... dla mnie człowiek to człowiek, a co robi i kim jest to już jego sprawa...
każdy jest inny i jeśli ktoś nie czuje się dobrze w swojej skórze to albo do końca życia będzie się "dusił" w niej albo zrobi coś by to zmienić (czytaj operację).
to tyle z mojej str... czasem zastanawiam się dlaczego nasz kraj jest tak mało tolerancyjny... dla mnie człowiek to człowiek, a co robi i kim jest to już jego sprawa...
malo kto wie ,ze holandia procz legalizacji zwiazkow homosexualnych kladzie duzy nacisk na leczenie,i maja duze powodzenie w leczeniu tego typu zaburzen,bo wbrew pozorom to jest choroba ktora sie leczy,a i w polsce sa takie terapie,ale nikt glosno o tym nie mowi,i znam przypadek ex geja ale to jest ciezka praca i chec wyleczenia sie .
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
http://homoseks.blox.pl/2008/01/LECZENIE-HOMOSEKSUALIZMU.html
http://www.himavanti.org/pl/c/uzdrawianie/homoseksualizm-jako-choroba-czy-zaburzenie-ktore-mozna-leczyc
i wiele wiele innych linków, o facecie który leczy homoseksualizm w HOLANDI, był prekursorem , leczenia, w ślad za nim idzie wiele innych lekarzy,w holandi leczy sie rocznie kilka tysiecy osób, a na terapie przyjezdzaja z całej europy jak nie swiata. wiec mówisz gdzie ty mieszkalas? moze ci sie z kozią wólką pomyliło???
http://www.himavanti.org/pl/c/uzdrawianie/homoseksualizm-jako-choroba-czy-zaburzenie-ktore-mozna-leczyc
i wiele wiele innych linków, o facecie który leczy homoseksualizm w HOLANDI, był prekursorem , leczenia, w ślad za nim idzie wiele innych lekarzy,w holandi leczy sie rocznie kilka tysiecy osób, a na terapie przyjezdzaja z całej europy jak nie swiata. wiec mówisz gdzie ty mieszkalas? moze ci sie z kozią wólką pomyliło???
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
nie zgloszono? a wiesz ze terapia jest dobrowolna, wiec czemu KTOŚ miał by zglaszac? bezsensu co piszesz... a to juz teraz nie jest ,że nie wiem o czym pisze? zylas 8lat w panstwie i nawet nie wiesz co sie w nim działo, i zarzekasz "ze takie rzeczy NAS PEWNO NIE TAM" wstyyyyd, wstyyyd... na twoim miejscui juz w tym wątku bym sie nie udzielała. A jezeli juz to przyjmij sama swoją rade :D
dla przypomnienia
"jak masz mały zasób wiedzy na ten temat,to najpierw sie poducz a pózniejzabieraj głos"
dla przypomnienia
"jak masz mały zasób wiedzy na ten temat,to najpierw sie poducz a pózniejzabieraj głos"