Widok

uczulenie na oilatum?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy komuś się przytrafiło, że dziecko było uczulone na Olilatum (płyn do kąpieli) ? Ja wiem, że to niby super płyn polecany dzieciom alergicznym ale juz nie mam pomysłu co może uczulać moja córeczkę, pozostało tylko to. Ma wysypkę na ciele (pokrzywkę). Od dzis odstawiam ten płyn ale jestem ciekawa czy ktoś miał taka sytuację.
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze to nie po oilatum tylko po czyms innym po oliwce kremie ?
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
mojej kolezanki córka jest na to uczulona wiec jak widac sie zdarza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ami jest uczulona na Emolium ...

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie uzywam nic innego, zadnych oliwek ani kremów bo ten oilatum natłuszcza bardzo dobrze.. ale co z tego, że natłuszcza jak wysypka :)
image
A może to wysypka hormonalna? Co pediatra na to? Powiedział że alergiczna?
Ja używam odkąd mała się urodziła (już w szpitalu używali), ale ostatnio weszłam do wanny po niej i mnie uczuliło. Kilka razy tak robiłam i swędzawkę miałam straszną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz przeczytałam ulotke i jest napisane ze może wystapić pokrzywka, wysypka :(
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
powiedziała lekarka, że alergiczne i kazała mi odstawić nabiał ale nic nie daje to i wpadłam na to, że mała ma to od kiedy używamy tego płynu a ostatnio dwa dni nie była kapana i każdy sie zachwycał jak juz jej ładnie schodzi a tu znów i teraz nie wiem, moze to zbieg okoliczności a może rzeczywiscie to, do głowy by mi nie przyszło, że tak zachwalany oilatum mógłby cos takiego sprawić. Okaże sie za kilka dni.
image
Moją córkę również Oilatum uczulał.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mojej koleżanki syna uczulił- przeszła na mustela- olejek do kąpieli i jest ok- ja też go używam i nigdy nic się nie działo ze skórą a mój młody to alergik
Moja Martyne te z uczula i nie wiem czy to też przez to ale wysuszało jej skórkę teraz użwamy CERKOBALM balsam z mocznikiem tak nam poleciła pani dermatolog kupic i jest ładna delikatna skórka.
tak logicznie zastanawiając się, choć może jestem w błędzie to mnie naprostujcie- uświadomcie

Oilatum do kąpieli to PARAFINA
Parafinę uzyskuje się w procesie produkcyjnym benzyny jako odpad z ropy.
Jest to produkt chemiczny, sztucznie uzyskiwany, więc

Jak dla mnie nie ma możliwości aby był taki SUPER NEUTRALNY.

Dowód : tu ciekawostka - w waniece w której używano Oilatum do kąpieli noworodka po 3 miesiącach gumowy korek się ROZPUŚCIŁ! producent wanienki wymienił korek na nowy ale był w głębokim szoku, po analizie poinformował iż dzieje się tak w wanienkach gdzie jest używany Oilatum lub inny rodzaj parafiny ( przeanalizował jeszcze raz reklamacje z ostatnich 4 lat)

Więc ja zachęcam do naturalnych kosmetyków bez parabenów i innej chemii, bo czym skorupka za młodu itd.
Witam
Mój syn był uczulony na parafinę, nie mogłam stosować żadnych oliwek, no i oczywiscie samej parafiny, (ma 9 lat) teraz urodziłam córeczkę i kąpałam ją od urodzenia w oilatum zaczęlo ją obsypywać, pediatra stwierdził skazę białkową i dał nutramigen, moje dziecie nie chce tego pić masakra, przez przypadek wyszło że nie kąpałam małej 1 dzień w oilatumie i wysypka zbledła(po kąpieli była żywoczerwona) odstawiłam oilatum i wysypka schodzi....historia sie lubi powtarzać ...że tez ja głupia nie wpadłam na to od razu nie musiałabym katować dziecka hydrolizatem...nie ma kosmetyków w 100% hypoalergicznych wszystko może uczulać...pozdrawiam
Kupilam swojej Martynce i po kilku dniach zauwazylam szorstkie czerowne plamki. Tak mi sie wydaje ze tez ją uczulilo
Mnie też uczula chociaż dorosła jestem bąble mi po nim wyskakują
Zdarza się, że parafina uczula - słowa pediatry. Polecam Balneum Hermal Plus do kąpieli (dodatkowo niweluje swędzenie), lub nieśmiertelną kąpiel w siemieniu (najlepsze natłuszczenie).

FOTOGRAFIA ŚLUBNA | DZIECKO | CHRZEST | CIĄŻA | PORTRET

http://www.kusmirekphoto.pl
kontakt@kusmirekphoto.pl
moja mala na ten super produkt tez byla uczulona
najlepsze okazalo sie mydło bambino:)
Na wszystko można być uczulonym, mnie uczula emolium i kilka innych "hipoalergicznych" cudów. Uczulają też supernaturalne produkty, mnie ręce wręcz parzą i po kilku minutach pokrywają się pokrzywką po sokach z większości warzyw i owoców.

Mamy alergików, miejcie w pamięci Paula z "Cudownych lat" "uczulonego na wszystko, nawet na własne smarki", i niech nic Was nie dziwi... Uczula to uczula, odstawiamy migiem, nie testejumy 10 razy, bo na opakowaniu napisali, że dla alergików ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No z tym wszystkim jest roznie,moj maly mial jak mial 2-3 miesiace wysypke lekarze nie wiedzieli co to i wogle drapal sie itp,dali bebilon pepti i roznosci a dalej mial,odstawilam wszystkie specyfiki "najlepsze" i zniklo szybkoooooo :)
image[/url]
image[/url]
Moja córkę tez uczula Oilatum. Alergolog poleciła nam serie Avene trixera. Płyn jest super, ale balsam już małej nie pasuje. I tak jak ktoś wyżej pisał mydło bambino tez jest ok.
używasz oilatum czy oilatum soft?
image
ja ostatnio kupilam krem do twarzy oilatum soft i uczulil mojego synka,w kilka sekund po nalozeniu,cala buzia sie zaczerwienila wrecz skora byla jak poparzona.odrazu pobieglam zmyc mu to z buzi.Teraz stosuje NIVEA SENSITIVE,super dziala.
image

image
Tak to bardzo możliwe - oilatum zawiera parafinę która rzadko ale uczula , Twoje dziecko uczuli też oliwka johnson - walczyłam z tym dość długo . Najlepiej kąp małą w krochmalu bo i rumianek może ją uczulić
W oilatum kąpałam córkę od urodzenia i wszystko było ok. Syn natomiast po oilatum dostawał czerwoną wysypkę, kąpię go teraz w emolium i jest ok.
Kąpałam mojego synka w oilatum prawie do roczku i świetnie się sprawdzał później było kilka miesięcy przerwy po czym kupiłam ponownie w zestawie z kremem i szampanem no i Mały po kąpieli i nakremowaniu dostał czerwonych plam na całym ciele no i nie wiem czy to krem go uczulił czy też płyn stał się dla niego alergiczny czy oba ech a szampon jest ok na główce nic nie wyszło
ja mam atopowe zapalenie skóry i po tym gów.. za przeproszeniem sto razy gorzej także chyba przereklamowane
Jeżeli chodzi o Oilatum to ma "słabe emolienty" i wysoko PEG w składzie. Omijać

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry