Widok
uczulenie na oilatum?
Czy komuś się przytrafiło, że dziecko było uczulone na Olilatum (płyn do kąpieli) ? Ja wiem, że to niby super płyn polecany dzieciom alergicznym ale juz nie mam pomysłu co może uczulać moja córeczkę, pozostało tylko to. Ma wysypkę na ciele (pokrzywkę). Od dzis odstawiam ten płyn ale jestem ciekawa czy ktoś miał taka sytuację.
powiedziała lekarka, że alergiczne i kazała mi odstawić nabiał ale nic nie daje to i wpadłam na to, że mała ma to od kiedy używamy tego płynu a ostatnio dwa dni nie była kapana i każdy sie zachwycał jak juz jej ładnie schodzi a tu znów i teraz nie wiem, moze to zbieg okoliczności a może rzeczywiscie to, do głowy by mi nie przyszło, że tak zachwalany oilatum mógłby cos takiego sprawić. Okaże sie za kilka dni.
tak logicznie zastanawiając się, choć może jestem w błędzie to mnie naprostujcie- uświadomcie
Oilatum do kąpieli to PARAFINA
Parafinę uzyskuje się w procesie produkcyjnym benzyny jako odpad z ropy.
Jest to produkt chemiczny, sztucznie uzyskiwany, więc
Jak dla mnie nie ma możliwości aby był taki SUPER NEUTRALNY.
Dowód : tu ciekawostka - w waniece w której używano Oilatum do kąpieli noworodka po 3 miesiącach gumowy korek się ROZPUŚCIŁ! producent wanienki wymienił korek na nowy ale był w głębokim szoku, po analizie poinformował iż dzieje się tak w wanienkach gdzie jest używany Oilatum lub inny rodzaj parafiny ( przeanalizował jeszcze raz reklamacje z ostatnich 4 lat)
Więc ja zachęcam do naturalnych kosmetyków bez parabenów i innej chemii, bo czym skorupka za młodu itd.
Oilatum do kąpieli to PARAFINA
Parafinę uzyskuje się w procesie produkcyjnym benzyny jako odpad z ropy.
Jest to produkt chemiczny, sztucznie uzyskiwany, więc
Jak dla mnie nie ma możliwości aby był taki SUPER NEUTRALNY.
Dowód : tu ciekawostka - w waniece w której używano Oilatum do kąpieli noworodka po 3 miesiącach gumowy korek się ROZPUŚCIŁ! producent wanienki wymienił korek na nowy ale był w głębokim szoku, po analizie poinformował iż dzieje się tak w wanienkach gdzie jest używany Oilatum lub inny rodzaj parafiny ( przeanalizował jeszcze raz reklamacje z ostatnich 4 lat)
Więc ja zachęcam do naturalnych kosmetyków bez parabenów i innej chemii, bo czym skorupka za młodu itd.
Witam
Mój syn był uczulony na parafinę, nie mogłam stosować żadnych oliwek, no i oczywiscie samej parafiny, (ma 9 lat) teraz urodziłam córeczkę i kąpałam ją od urodzenia w oilatum zaczęlo ją obsypywać, pediatra stwierdził skazę białkową i dał nutramigen, moje dziecie nie chce tego pić masakra, przez przypadek wyszło że nie kąpałam małej 1 dzień w oilatumie i wysypka zbledła(po kąpieli była żywoczerwona) odstawiłam oilatum i wysypka schodzi....historia sie lubi powtarzać ...że tez ja głupia nie wpadłam na to od razu nie musiałabym katować dziecka hydrolizatem...nie ma kosmetyków w 100% hypoalergicznych wszystko może uczulać...pozdrawiam
Mój syn był uczulony na parafinę, nie mogłam stosować żadnych oliwek, no i oczywiscie samej parafiny, (ma 9 lat) teraz urodziłam córeczkę i kąpałam ją od urodzenia w oilatum zaczęlo ją obsypywać, pediatra stwierdził skazę białkową i dał nutramigen, moje dziecie nie chce tego pić masakra, przez przypadek wyszło że nie kąpałam małej 1 dzień w oilatumie i wysypka zbledła(po kąpieli była żywoczerwona) odstawiłam oilatum i wysypka schodzi....historia sie lubi powtarzać ...że tez ja głupia nie wpadłam na to od razu nie musiałabym katować dziecka hydrolizatem...nie ma kosmetyków w 100% hypoalergicznych wszystko może uczulać...pozdrawiam
Zdarza się, że parafina uczula - słowa pediatry. Polecam Balneum Hermal Plus do kąpieli (dodatkowo niweluje swędzenie), lub nieśmiertelną kąpiel w siemieniu (najlepsze natłuszczenie).
FOTOGRAFIA ŚLUBNA | DZIECKO | CHRZEST | CIĄŻA | PORTRET
http://www.kusmirekphoto.pl
kontakt@kusmirekphoto.pl
FOTOGRAFIA ŚLUBNA | DZIECKO | CHRZEST | CIĄŻA | PORTRET
http://www.kusmirekphoto.pl
kontakt@kusmirekphoto.pl
Na wszystko można być uczulonym, mnie uczula emolium i kilka innych "hipoalergicznych" cudów. Uczulają też supernaturalne produkty, mnie ręce wręcz parzą i po kilku minutach pokrywają się pokrzywką po sokach z większości warzyw i owoców.
Mamy alergików, miejcie w pamięci Paula z "Cudownych lat" "uczulonego na wszystko, nawet na własne smarki", i niech nic Was nie dziwi... Uczula to uczula, odstawiamy migiem, nie testejumy 10 razy, bo na opakowaniu napisali, że dla alergików ;)
Mamy alergików, miejcie w pamięci Paula z "Cudownych lat" "uczulonego na wszystko, nawet na własne smarki", i niech nic Was nie dziwi... Uczula to uczula, odstawiamy migiem, nie testejumy 10 razy, bo na opakowaniu napisali, że dla alergików ;)
Kąpałam mojego synka w oilatum prawie do roczku i świetnie się sprawdzał później było kilka miesięcy przerwy po czym kupiłam ponownie w zestawie z kremem i szampanem no i Mały po kąpieli i nakremowaniu dostał czerwonych plam na całym ciele no i nie wiem czy to krem go uczulił czy też płyn stał się dla niego alergiczny czy oba ech a szampon jest ok na główce nic nie wyszło