Widok

uczulenie na serek homogenizowany??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny dajecie swoim 1,5 rocznym dzieciom serki??

ja wczoraj 1 raz paulinie dalam danio... bo tak jadla nestle albo hippy dzieciowe... a obudzila sie z wielkimi pryszczolami na okolo ust... a nic innego nie jadla..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może być to reakcja alergiczna!

Nasz Jachu zależy jakie deserki,ale np po Danonkach zawsze ma jakieś przeboje-jak nie zajad jakiś, to plamki na policzku, to krościaki na nosie.

Dajemy mu już od dłuższego czasu zwykły twarożek z owocami, albo Jogurt Bałkański+ jakiś owoc.
Moja Zosia też po danio ma wysypkę , daje jej serek waniniliowy Maćkowy i jest ok.
znajomej synuś miał mega uczulenie na Danio. Spróbuj Mackowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekid ziewczyny. to moze wlasnie czegos nie danonowego sprobujemy... no bo chyba pora aby przestala zrec tylko takie typowo dzieciowe...

a taka wysypke sie czyms smaruje czy samo zejdzie??
dziewczyny, twarożek zmiksować mozna blenderem i do tego owocki zapakować i posłodzić i macie swój własny bezpieczny serek :) smacznego
sama bym wrąbała coś takiego ;)
Ja rąbię razem z Jankiem, hihi:)
lubię jak piszesz o nim Jachu :) w takim wydaniu od razu podoba mi się to imię ;P
:)
no bo Janek jak z 4 pancernych, hehe...
w takim razie serdecznie pozdrawiam młodego czołgistę ;)
ser bialy + smietanka slodka ( % dowolnie, ja lubie z 18%) + cukier waniliowy
i serek gotowy.
Mozna dodac owoce - ja daje mrozone maliny, jagody, truskawki.

Calosc mixuje w blenderze. Nie zjedzone dojadam ja lub w lodowce 24h.

Smacznego

PS. Danio to nie jest odpowiedni dodatek do diety, poczytajcie sobie w necie na ten temat lub zapytajcie douczonych pediatrow.
Osobiście odradzam wszelkiego rodzaju Danonki czy Dania u tak małego dziecka. Mój sie właśnie przez jogurciki i serki dorobił skazy. Teraz jest już lepiej, ale całkowicie wyeliminowałam te produkty z diety.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry