Widok

czy Wasi chlopcy-3-4 latkowie biegają w przedszkolu na rajstopach??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
pytanie jak najbardziej powazne. pytam wszystkie mamy jak ubieracie chlopcow w taka pogode jesienna i zimowa do przedszkola, czy chlopaki biegają na rajstopach czy w szatni specjanie przebieracie w dresy na salę? wlasciwie dziecko nie odczuwa jeszcze wstydu, ale jakos mi tak moj 20-kg trzylatek w rajstopach wyglada niebardzo:P dziewczynka to jeszcze kiecke moze ubrac na rajstopki:) czy to jest "klasyczny" chlopiecy stroj do przedszkola na zimne dni? paniom wtedy tez wygodniej jest wyjsc na dwor z tyloma dziecmi, ubierając tylko wierzchnie spodnie. mi synka bedzie wozil mąż wiec generalnie nie przyjrze sie chlopcom jak są poubierani, ani tez nie mam mozliwosci sprawdzic czy na sali jest cieplo, gorąco czy mu wygodnie. a wiadomo, ze facet tez tak nie przekaze dokladnei informacji:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
mój niespełna 14 kg :) trzylatek biega w rajtach w przedszkolu i po domu w okresie zimowym bo jest mu najwygodniej.Takie Bąble to jeszcze nie mają wstydu poza tym rajstopy teraz mają naprawdę fajne wzory i grafiki wiec młody je lubi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
synek 2,5 roku póki co, jeszcze nie nosimy rajstop ale jak przyjdzie mróz to na dwór rajstopy+ spodnie w żłobku raczej same dresy, wydaje mi sie, ze tak dziecku wygodniej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja tez się zastanawiam jak ubierać małego jak będzie zimniej bo w rajstopach i spodniach to będzie za ciepło i tez myślę by w samych rajstopach biegał. Mama a codziennie zamierzasz w przedszkolu ściągać mu rajstopy ? czy jak ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
póki co w szatni przebieranie ze zwykłych jeansów na przedszkolne dresy :)

rajstop nie nosi :) (póki co)
u nas Panie przedszkolanki proszą ,zeby dzieciaki zostawiać w rajstopach - bo potem jak maja wyjść na dwór to zanim pomogą ostatniemu dziecku się ubrać to to pierwsze będzie juz mega zgrzane. Więc mój biegał w rajtkach , tak samo inni chłopcy i było ok . W tym roku bedzie tak samo zapewne:)
Mówię oczywiście o okresie zimowym , bo teraz to nie kazdy zaklada rajstopy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj od wrzesnia jezdzil od razu w dresach bez przebierania, bo tylko do samochodu i spowrotem. teraz wlasnie ma dluuuuga chorobowa przerwe i chyba czas na rajstopy bedzie po powrocie. dzieki za odzew. skoro to nic nadzwyczajnego ze chlopaki biegaja na rajtuzach wiec zaopatrze sie w odpowiednia ilosc na zmiane:)
Są też ładne bawełniane kalesonki, które można nałożyć zamiast rajstop
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak pewnie będę przebierac ale póki co liczę, że rajstopy jeszcze troche poleżą w szafie a jesli synkowi będzie równie wygodnie w samych rajstopach jak i w dresach to będę go zostawiac w rajtkach :-)
Pewnie będę robiła tak jak w ubiegłym rok, cienkie spodnie i na to kombinezon (albo ciepłe spodnie), mniej ubierania. A teraz pewnie będę ubierała dres i na to jakieś drugie spodnie, sporadycznie zdaża się chodzić moim synkom w rajstopach, a jeżeli juz to zakładałam na nie krótkie spodenki. Jakoś mi nie pasuje dziecko biegające w samych rajstopach bez względu na to czy chłopiec czy dziewczynka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
też na poczatku mi się to nie podobało, ale chyba przywykłam:) zakładam mu zawsze do tego bluzki siegajace trochę za tyłek i jest spoko - dzieci w przedszkolu chyba jeszcze nie bardzo przywiązują wagę do tego kto jest jak ubrany:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rajstopy zamiast spodni czy legginsów i do tego koszulka, to najbardziej praktyczne rozwiązanie.
Na szczęście mam córę. Dodaję spódniczkę i nic nie podpada. Ale nie dziwię się takiemu rozwiązaniu i u chłopców, bo od czasu gdy zaczęłam zakładać rajstopy córce, przestała kaszleć.

P.S. A nie łatwiej napisać prosto i poprawnie czyli "w rajstopach"? Doprawdy, ludzka pomysłowość w tworzeniu skomplikowanych i absurdalnie brzmiących błędów, wciąż mnie szokuje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rajstopy a na to krotkie spodenki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas dzieci zostają w rajstopach i rodzice naciągają im na nie krótkie spodenki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To wy juz rajstopy zakladacie?
Narazie dresy w tych w ktorych wychodzi z domu.
W okresie zimowym jak bedzie nosil rajstopy to sama nie wiem,albo bedzie w rajstopach albo bede przebierala rajstopy na dresy,czas pokaze:)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
u nas w grupie najmłodszej dzieci biegały w rajstopach tak bylo wygodnie rano rodzicom, dzieciom w ciagu dnia i paniom jak ubieraly je na dwór. Sporadycznie chłopcy mieli ubrane krótkie spodenki, dziewczynki spódniczki. W starszych grupach już zdejmowali rajstopy i przebierali na dresy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moi chłopcy mają 12 i 15 lat i dalej chodzą w rajstopach zimą bo są ciepłe i wygodne
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
moj w rajstopach nei pojdzie do ogory, przebieramy w spodenki dresowe :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mama, wyobrażam sobie reakcję ich kolegów w szatni podczas przebierania się na w-f ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

do góry