Widok
czy dziecko może spac dłużej ze względu na upal?
Drogie forumki, moja trzymiesięczna córeczka nie spała dotąd w ciągu dnia wiecej niż kilkanaście minut kilkukrotnie (takie drzemki). Za to przesypia noce tak, że budzi się raz na jedzenie i śpi potem tak, że można odkurzać;) Dotąd zasypiała tak ok. 22.00, a od wczoraj odlatuje na amen ok. 17.00/18.00. Czy to możliwe, że upały ją wykańczają? Bo nie mam innych pomysłów. Gorączki nie ma, w ciągu dnia nie marudzi, to chyba nie ma się czym martwić? Jak to niedoświadczona młoda matka zawsze znajdę sobie jakiś powód do trosk... może ktos ma podobne doswiadczenia?
ale upaly zwlaszna jak duszno to sprzyjają wiekszej ilosci snu, moj 4ro latek np odpal w dzien a juz nie spi, prawda taka ze i starsze dzieci to maja wiecej ruchu, jednak maluchy tez "slonce" wyciaga - jak basen ;)
a moze to normalne bo jak krotko Ci spi w dzien to teraz ustawia sie tak ze nadrabia w nocy, mi dzieci spaly w tym wieku od 20-21 do 6-8 i w dzien to na pewno mialy 2 dluzsze drzemki(minimum 45min do nawet 3,5h na raz), ale inna sprawa ze ledwo sie przyzwyczaisz do jakiejs powtarzalnosci rytmu snu i czuwania a dziecko sie przestawia na inny tryb ;) a pory roku tez maja duze znaczenie
a moze to normalne bo jak krotko Ci spi w dzien to teraz ustawia sie tak ze nadrabia w nocy, mi dzieci spaly w tym wieku od 20-21 do 6-8 i w dzien to na pewno mialy 2 dluzsze drzemki(minimum 45min do nawet 3,5h na raz), ale inna sprawa ze ledwo sie przyzwyczaisz do jakiejs powtarzalnosci rytmu snu i czuwania a dziecko sie przestawia na inny tryb ;) a pory roku tez maja duze znaczenie
zatroskana, nie wiem jak to z maluchami, ale moja 2,5 latka pada szybciej w takie upały
Wczoraj zasnęła o 18 dzis o 18 już o własne nogi się potykała, ale udało mi się ją przetrzymać do 20
Wczesniej potrafiła isć spać o 22 i jeszcze w nocy się przebudzić :)
Wczoraj zasnęła o 18 dzis o 18 już o własne nogi się potykała, ale udało mi się ją przetrzymać do 20
Wczesniej potrafiła isć spać o 22 i jeszcze w nocy się przebudzić :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zatroskana, z tego co pamiętam moje maluchy tez miewały tak okres że długo spały, nie pamiętam czy to było w chwili wielkich upałów , ale całkiem możlwe :-) hmmm....szczerze to ja wtedy byłam zadowolona, nie miałąm p[odejżeń że coś nie tak... no i było wszystko ok, po krótkim czasie wszystko się unormowało :-)
taka pogoda przecież męczy nawet dorosłego to maluszka chyba tym bardziej
obserwuj czy jeszcze coś się dzieje
może po prostu się przestawia, czasami dzieci tak mają że co jakiś czas sobie drzemki i pory snu zmieniają, czesto sie to zmienia wraz z porą roku, także myślę że nie masz powodów do zmartwień, ale warto obserwować dziecko baczniej.
obserwuj czy jeszcze coś się dzieje
może po prostu się przestawia, czasami dzieci tak mają że co jakiś czas sobie drzemki i pory snu zmieniają, czesto sie to zmienia wraz z porą roku, także myślę że nie masz powodów do zmartwień, ale warto obserwować dziecko baczniej.