Widok

czy jest sens celować w dziewczynkę ? :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam już w domu synusia i oczywiście marzy mi się córeńka :)
Podobno jak się chce mieć dziewczynkę to trzeba celować przed owu a jak chłopca to w trakcie. Ciekawa jestem na ile ta teoria sprawdza się w praktyce - podzielcie się forumki swoimi doświadczeniami w tym temacie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja celowałam trzy razy i trzy razy udało się trafi w wymarzoną płec, dużo w tym pewnie mojego szczęścia :-) Chłopaki w owulację, córa dwa dni przed :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
dokładnie jak wyżej mam parkę drugie celowane specjalnie więc uważam że sens jest :) zawsze można spróbować, a co się trafi to się okaże :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja tez celowałam skutecznie:) jak mi test owulacyjny pokazał 2 takie same krechy to już koniec starań czyli gdzieś 2 dni przed owu na dziewczynkę i się udało. drugi syn to już w okolicach i po owulacji.

próbować można ale gwarancji nigdy nie ma, też myslę,że to u mnie po prostu zbieg okoliczności ale kto to wie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
U mnie tez dwa dni przed owu i jest wymarzona córeczka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A u mnie dwa razy w owulację i jest chłopiec + dziewczynka :)
Moja mama celowała skutecznie :-]
Szansa jest normalnie 50/50, więc jak co druga powie/ napisze, że się w ten sposób udało trafić w odpowiednią płeć, to itak będzie normalna szansa statystyczna ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
U mnie też przed owulacja wyszła dziewczynka, w dzień owulacji chłopak :D
U nas dzień przed owulacją i jest dziewczynka
u mnie sie okaze za jakiś czas ;)

kumpela z kolei 2x celowała w dziewczynkę i niedługo będzie rodziła drugiego chłopaka :P

Mojej koleżance z kolei marzyła się siostra i po 4 bracie powiedziała, że już tej siostry nie chce jednak :D

ja z kolei byłam planowanym chłopakiem.
:)

więc ogólnie w większości przypadków planowanie się "sprawdza" ale są wyjątki :)
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
U mnie na chybił,trafił dziewczyna bez celowania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziewczyny a pytanie czysto techniczne, pilnujeie sobie tak tej owu i co jak jest juz w trakcie to zakaz seksu? Pytam bo nigdy tematem sie nie interesowalam bo dziecko robione na zywiol- brak antykoncepcji i sponanicznosc.
Nigdy tego nie robiłam,pilnowanie owu,chyba bym oszalała, odstawiłam tabsy i to wszystko,dla mnie nie miało znaczenia czy to będzie chłopak czy dziewczyna poprostu bardzo chciałam mieć dziecko.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
My chcielismy synka, mialam regularny, ksiazkowy cykl 28 dni. Konkretne starania mialy zaczac sie w styczniu, wiec u nas byla pelna dyscyplina ;).
Dokladnie w owulacje jeden raz bez zabezpieczenia. Nie rezygnowalismy z seksu w innych dniach, wszystko normalnie. Ale bez zabezpieczen tylko dzien owulacji, i jeden raz wystarczyl synek jest. Zadnych testow owulacyjnych nie robilam. Zwykly kalendarzyk, matematycznie. Bez temperatur itp. Moja przyjaciolka miala cykl monitorowany na usg i tez w owulacje jeden raz wystarczyl na synka. Bo tez tylko synek byl wymarzony.
Na wszelki wypadek, jesli chcesz dziewczynke to w owulacje nie celuj ;) .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
U mnie przed owu i tuż po i mam dwóch synków :).
Ale udowodniono, że męskie plemniki mają krótszą żywotność niż żeńskie, więc można próbować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Beka. Nie neguje. Ja bym chyba tak nie potrafila z ksiazeczka, testem w reku plus gumy w trakce i po owu... A seks wtedy wogole udany? Czy zajecza produkcja? ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8
Jak masz pelen luz i w zasadzie sie nie starasz, ale zawsze marzylas o jakiejs plci to czemu nie? Jak ktos sie stara juz 2, czy nawet 5 cykl i nie zachodzi, to sie nie dziwie ze wszystko neguje i sie wkurza, ze inny moga miec luz i udaje sie od razu. Stad pewnie duzo minusow. A moze sie udaje, bo ma sie luz? A nie spiecie, musze zajsc, ani jeden dzien nie odpuszcze, bo to pewnie ten jedyny. Znam takie osoby i ciezko zachodzily, bo tak byly maksymalnie spiete. Troche luzu dziewczyny. Co Wam to szkodzi, ze ktos probuje miec chlopca, czy dziewczynke? Przeciez nikt nie bedzie rozpaczal jak wyjdzie inna plec. Ale warto sprobowac, czemu nie? A ze zdajac sie na los szanse 50%, to lepiej je zwiekszyc, bo udowodnione jest medycznie ze duzo wiecej chlopcow jest z dnia owulacji, czyli dziewczynek z innych dni. I tyle kazdy moze zrobic. Bo raczej nie trudno wiedziec kiedy sie ma owulacje, jesli wogole planujemy ciaze. A niektorzy planuja, serio ;) .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
mamy dwie córki i z racji tego trzecie dziecko dobrze by było jakby był chłopiec i się udało!z małym wspomaganie z poradami od lekarza,całkiem poważnie od lekarza.ja do tego podeszłam z pewną rezerwą i się udało.nie tylko chodzi o dzień cyklu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Wiele zalezy od tego jak znamy swoj organizm. Ja zawsze wiem kiedy mam dni plodne wiec udawac, ze nic nie planuje bym nie dala rady:-) nie uzywalam i raczej nie bede uzywac testow, po prostu bede pilnowac, zeby skusic meza przed owu:-)
abka u nas sex jest zawsze udany;) ale dla mnie dzieci to nie czas na spontan, to zbyt poważna kwestia i musiały być zaplanowane. Planowany sex to nie przymus....można się jeszcze odpowiednio przygotować, wiecie...;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Chyba troche niepotrzebnie planowanie dziecka kojarzy sie z akcją prokreacyjną. Aczy seks ukierunkowany na dziecko nie może być przyjemny? Dlaczego jedno ma wykluczać drugie? Może jak ktoś się bardzo długo stara i kiedy chęć posiadania dziecka zaczyna przybierać formę obsesji to można zatracić gdzieś tą przyjemność, ale w normalnej sytuacji to chyba jeszcze fajniej jak ma się świadomość jakim pozytywnym skutkiem może się zakończyć cała impreza:-)
A o co jeszcze....???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A podpowiesz co jeszcze jest ważne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myśmy nie planowali specjalnie, na 4 dni przed owu która wyszła na termometrze - córeczka jak ta lala :P
u nas nie wiem jak było z córką bo wtedy był totalny spontan, a może już no i się trafiła:)a z synem to miałam testy i na pewno byl dzień owulacji i miesiąc póżniej pozytywny test, także coś w tym jest.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry