Widok

czy jest tu ktoś po ciąży pozamacicznej ??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej, czy jest tu kobieta po ciąży pozamacicznej, z wyciętym jajowodem i urodziła zdrowe dziecko/dzieci ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam kolezankę - 2 poronienie , 1 ciąza pozamaciczna , wycięty jajowód - ma po tym wszystkim 2-kę zdrowych dzieci :-) ciąże potem obie miała bezproblemowe ....także można :-)
uffff dzięki za słowa.
ktoś jeszcze ??
image
podbijam pytanie....
Też jestem po ciąży pozamacicznej, na razie minął tydzien po zabiegu. Wiele pytań mnie nurtuje...dlaczego tak się stało i czy są szansze na dziecko?Może ktoś napisze jak to było u was?
Ja w zeszłym roku przeszłam ciążę pozamaciczną. Jajowód został zachowany ale po hsg okazało sie że jest niedrożny a drugi poskrecany, około pół roku po zabiegu zaszłam w zdrową ciążę także głowa do góry, wiem, że nie jest łatwo ale nie można się poddawać. Pozdrawiam
ja też jestem już tydzień po zabiegu.

Kasia jak się czujesz??
W 2009 r. zaszłam w ciążę pozamaciczną (leczenie Metotreksatem) , badanie hsg wykazało, że jajowód jest niedrożny. W zeszłym roku 20 grudnia słyszałam pierwszy raz bicie serduszka mojego synka, który teraz słodko śpi w swoim łóżeczku. Tak więc nie ma co się załamywać, będzie dobrze. Pozdrawiam.
boję się, że teraz będę miała dwa razy ciężej zajść z kolejną ciążę z jednym jajowodem
moja siostra jest po ciąży pozamaciczne i tez nie ma jednego jajdowu...a pare dni temu powiedziała nam piekna nowinę !! Bedą mieli dzidziusia !!
Musicie byc spokojne i wierzyc ze sie uda. Najgorsza jest blokada psychiczna !!
image[/url]
no właśnie ta psychika ;/
Ja też się martwiłam, stresowałam i nic nie "wychodziło". Ale los sam pokierował wszystkim. W listopadzie pracowałam na dwa etaty, zastępowałam chorą koleżankę. Nie miałam czasu myśleć, zamartwiać się, zapomniałam mierzyć temperaturę itd. A tu bomba, brak okresu, test pozytywny, dzidzia tam gdzie powinna-tym razem nie zabłądziła. Więc potwierdzam, nie można się zamartwiać, za dużo rozpamiętywać. Trzeba wrzucić na luz, choć naprawdę wiem, że jest ciężko.
muszę sobie coś dodatkowego na łeb wrzucić!!!!
Ja też się załamałam i tez się baam, że będzie trudniej, że sytuacja może się powtórzyc, ale jak widać i masz tu dużo przykładów, że po ciąży pozamacicznej wcale nie jest trudnije i to z jednym jajowodem ;), także dajcie sobie troche czasu i do dzieła, powodzenia ;)
ja pierwsza ciaza poronienie druga pozamaciczna wyciety jajowod laparoskopia a trzecia ciaza synek:)
image
jakie są obajwy takiej ciąży ?? (pozamacicznej)
image
image
u mnie było krwawienie, ból brzucha z prawej strony, beta przyrastała za wolno no i najważniejsze, czyli brak zarodka w macicy na usg
image
Hej a co robi się jak są jajowody niedrozne?
No trzeba je udrożnić. A kto ci powiedział że są niedrożne?

Tak, ja też jestem po ciąży pozamacicznej. Mój jajowód zachowano ,jednak okazał się niedrożny. Drugi drożny ale poskręcany pozapalnie. Ciąża pozamaciczna w 2009roku, potem 3 lata starań i zdrowa ciąża w 2013r. Potem kolejne starania już prawie 6 lat z małymi przerwami i ciąży brak. Prawdopodobnie drugi jajowód do kitu :(

To jak w 2013 urodziłaś zdrowe dziecko i odrazu się staraliscie i do tej pory nic? Chyba że źle zrozumiałam

dobrze zrozumiałaś od 2013 nic. Jeden jajowód niedrożny drugi po 3 zabiegach HSG i prawdopodobnie nie działają tzw.żęski. Zostaje tylko in vitro. Mam już jedno dziecko, więc doceniam to i cieszę się z tego co mam :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

do góry