Widok
Na zajęciach w SR pani położna radziła zakupić taką szczepionkę, cena ok.40zł. Przepisuje pediatra, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Może jednak ginekolog? Ale warto zadzwonić do szpitala w którym zamierza się rodzić i się dowiedzieć czym szczepią. W Redłowie naprzemiennie używają tych dwóch szczepionek. Ja zamierzam taką kupić.
Kejt na porodówce bierzesz recepte i wtedy kogos wysyłasz do apteki, zeby ją wykupił i przyniósł i wtedy Ci małą zaszcepią. Tylko czasem w tej aptece szpitalnej nie maja tej szczepionki, wiec może lepiej posprawdzac w jakiej jest, zeby potem nie jeżdzic po wszystkich aptekach.
O to super, że można w tą strone. tylko czy mam pewnośc, ze przy następnych szczepieniach na pewno dostane Engerixa :/
O to super, że można w tą strone. tylko czy mam pewnośc, ze przy następnych szczepieniach na pewno dostane Engerixa :/
Pewności nie masz. Musisz sobie kupić Engerixa.
Ja rok temu miałam swoją szczepionkę i nie wiem jak jest teraz ale rok temu wszystkie szpitale w 3mieście - za wyjątkiem swissmedu - szczepiły euvaxem.
My mieliśmy receptę od ginekologa. kupiliśmy wcześniej i trzymaliśmy w lodówce. mąż przywiózł 2 dnia do szpitala. daliśmy położnym, zaszczepiły młodą i nie było problemu. bez żadnego zaświadczenia.
Przewoziliśmy szczepionkę w torbie termicznej.
Potem szczepiliśmy 6w1 hexa - czyli kontynuacja engerixa.
Też słyszałam że można pierwszy raz euvaxem a potem kontynuować engerixem. ale ja wolałam od początku engerixem.
Ja rok temu miałam swoją szczepionkę i nie wiem jak jest teraz ale rok temu wszystkie szpitale w 3mieście - za wyjątkiem swissmedu - szczepiły euvaxem.
My mieliśmy receptę od ginekologa. kupiliśmy wcześniej i trzymaliśmy w lodówce. mąż przywiózł 2 dnia do szpitala. daliśmy położnym, zaszczepiły młodą i nie było problemu. bez żadnego zaświadczenia.
Przewoziliśmy szczepionkę w torbie termicznej.
Potem szczepiliśmy 6w1 hexa - czyli kontynuacja engerixa.
Też słyszałam że można pierwszy raz euvaxem a potem kontynuować engerixem. ale ja wolałam od początku engerixem.
Czy ktoś się orientuje jak obecnie wygląda sytuacja w Trójmiejskich szpitalach?
Będę rodzić w Redłowie i będę miała swoją szczepionkę Engerix.
Zastanawiam się, czy nie robią z tym problemów i czy przywieść ją od razu czy mąż ma dowieść.
Orientujecie się kiedy noworodki są szczepione - czy od razu po urodzeniu?
Będę rodzić w Redłowie i będę miała swoją szczepionkę Engerix.
Zastanawiam się, czy nie robią z tym problemów i czy przywieść ją od razu czy mąż ma dowieść.
Orientujecie się kiedy noworodki są szczepione - czy od razu po urodzeniu?