Widok
W komunikacji gdańskiej i gdyńskiej (a także u obu przewoźników w Sopocie) pies NIE PŁACI.
W SKM-ce pies kupuje specjalmy bilet "pies" w kasie lub w automacie (jako bilet inny) z 1 PLN bez względu na długość trasy.
Mam jamnika i często z nim jeżdzę, ma aktualne szczepienia (kagańca się jeszcze jamnior nie dorobił :) Muszę iść na przymiarkę.
Ale żaden remonowany jeszcze się za to nie przyczepił.
W SKM-ce pies kupuje specjalmy bilet "pies" w kasie lub w automacie (jako bilet inny) z 1 PLN bez względu na długość trasy.
Mam jamnika i często z nim jeżdzę, ma aktualne szczepienia (kagańca się jeszcze jamnior nie dorobił :) Muszę iść na przymiarkę.
Ale żaden remonowany jeszcze się za to nie przyczepił.
Jeżdzę z psem (owczarek niemiecki) codziennie autobusem , zabieram go do pracy i miałam 100 kontroli albo i więcej przez kilka lat i pies jeździ free w autobusami i tramwajami w Gdańsku a w kolejce płaci się połówkę ( ulgowy) .
Pies musi mieć kaganiec o ile nie ma uprawnień zwalniających ,mój takie uprawnienia ma :) Czasami motorniczy czy kierowca wyskakuje ze swojej kabiny z wielkim pyskiem a ja wtedy wyciągam papier z weterynarii i geba takiemu opada . Najgorsze są mohery , te to panikują , jakby mój pies miałby je zjeść . Czasami jak jest tłok w pojeździe to zakładam kaganiec , wiadomo ludzie się boją jak jest ciasno :P
Aktualne szczepienia zawsze powinno sie mieć przy sobie tak jak swój dowód osobisty
Pies musi mieć kaganiec o ile nie ma uprawnień zwalniających ,mój takie uprawnienia ma :) Czasami motorniczy czy kierowca wyskakuje ze swojej kabiny z wielkim pyskiem a ja wtedy wyciągam papier z weterynarii i geba takiemu opada . Najgorsze są mohery , te to panikują , jakby mój pies miałby je zjeść . Czasami jak jest tłok w pojeździe to zakładam kaganiec , wiadomo ludzie się boją jak jest ciasno :P
Aktualne szczepienia zawsze powinno sie mieć przy sobie tak jak swój dowód osobisty
Nie obawiam się kontroli bo prawo jest po mojej stronie:
UCHWAŁA NR XXXV/988/09
RADY MIASTA GDAŃSKA
z dnia 23 kwietnia 2009r.
w sprawie ustalenia zasad taryfowych, ceny za przejazdy środkami gminnego transportu zbiorowego oraz wysokości opłat dodatkowych i opłat manipulacyjnych
§6
Przewóz bagażu podręcznego, wózka inwalidzkiego, wózka dziecięcego, roweru oraz zwierząt nie podlega opłacie.
UCHWAŁA NR XXXV/988/09
RADY MIASTA GDAŃSKA
z dnia 23 kwietnia 2009r.
w sprawie ustalenia zasad taryfowych, ceny za przejazdy środkami gminnego transportu zbiorowego oraz wysokości opłat dodatkowych i opłat manipulacyjnych
§6
Przewóz bagażu podręcznego, wózka inwalidzkiego, wózka dziecięcego, roweru oraz zwierząt nie podlega opłacie.
Kinga jechałam i jak bym nie miała biletu dla psa to miałabym mandat.
Skoro twierdzisz ,że za psa się nie płaci , to nie życzę ci kontroli.
Wyszczególniłam też przewóz zwierząt w transporterze i bez niego.
Chyba jednak nie przeczytałaś ze zrozumieniem
Badania ,to oczywiście książeczka szczepień.
Jak ktoś chce to zawsze się przyczepi do wypowiedzi innej osoby:(
Skoro twierdzisz ,że za psa się nie płaci , to nie życzę ci kontroli.
Wyszczególniłam też przewóz zwierząt w transporterze i bez niego.
Chyba jednak nie przeczytałaś ze zrozumieniem
Badania ,to oczywiście książeczka szczepień.
Jak ktoś chce to zawsze się przyczepi do wypowiedzi innej osoby:(
Dla Ciebie zkm gdynia regulamin
http://www.zkmgdynia.pl/?mod=1.%20Taryfa%20-%20Przepisy%20porz%C4%85dkowe&lang=pl
my jak jeździliśmy po Gdynia ze swoim buldogiem to kasowaliśmy normalny bilet bo taki luksus był że musiał osobno siedzieć i to przy oknie :P
http://www.zkmgdynia.pl/?mod=1.%20Taryfa%20-%20Przepisy%20porz%C4%85dkowe&lang=pl
my jak jeździliśmy po Gdynia ze swoim buldogiem to kasowaliśmy normalny bilet bo taki luksus był że musiał osobno siedzieć i to przy oknie :P