Widok
~jolkafasolka
Chyba dawno nie jechałaś z psem autobusem :D
Żadnych badań pies mieć nie musi, tylko aktualne (tzn nie upłynął rok) szczepienie p. wściekliźnie.
W Gdańsku psy (a raczej jeden pies na osobę) jeżdżą za darmo w ZTM, a jak jest w Sopocie i Gdyni to nie jestem pewna (w Gdyni prawdopodobnie się płaci, a w Sopocie nie).
A co do kagańca to mogą go nie mieć jedynie te psy, u których anatomia na to nie pozwala.
Decyduje o tym jednak nie właściciel, ale weterynarz wystawiając stosowny dokument w naprawdę rzadkich przypadkach.
Wszelkie ratlerki, yoreczki, "cziłki" i inne "mikropsy" muszą mieć kaganiec, a tłumaczenie, że nie ma takich małych kagańców jest kłamstwem.
Chyba dawno nie jechałaś z psem autobusem :D
Żadnych badań pies mieć nie musi, tylko aktualne (tzn nie upłynął rok) szczepienie p. wściekliźnie.
W Gdańsku psy (a raczej jeden pies na osobę) jeżdżą za darmo w ZTM, a jak jest w Sopocie i Gdyni to nie jestem pewna (w Gdyni prawdopodobnie się płaci, a w Sopocie nie).
A co do kagańca to mogą go nie mieć jedynie te psy, u których anatomia na to nie pozwala.
Decyduje o tym jednak nie właściciel, ale weterynarz wystawiając stosowny dokument w naprawdę rzadkich przypadkach.
Wszelkie ratlerki, yoreczki, "cziłki" i inne "mikropsy" muszą mieć kaganiec, a tłumaczenie, że nie ma takich małych kagańców jest kłamstwem.
W Gdańsku za psa się płaci pełną stawkę /czyli jak osoba dorosła .
Musi mieć kaganiec (buldogi też mają ) i smycz,oczywiście badania.
TYLKO WTEDY GDY PSA PROWADZIMY!!!!
Kiedy przewozisz psa w transporterze i nie przekracza on wymiarów jak
duża walizka ,to nie płacisz.Oczywiście wtedy pies może być bez kagańca.
Ostatnio wiozłam w transporterze kota autobusem i o zgrozo kanar miał nawet metrówkę:)
Musi mieć kaganiec (buldogi też mają ) i smycz,oczywiście badania.
TYLKO WTEDY GDY PSA PROWADZIMY!!!!
Kiedy przewozisz psa w transporterze i nie przekracza on wymiarów jak
duża walizka ,to nie płacisz.Oczywiście wtedy pies może być bez kagańca.
Ostatnio wiozłam w transporterze kota autobusem i o zgrozo kanar miał nawet metrówkę:)
teoretycznie pies musi byc na smyczy i miec zalozony kaganiec. ale york w kagancu????? robia takie male??? nie pamietam jak z biletem-ostatni raz jechalam z psem jakies 10 lat temu ;) pozniej tylko autami :)
najlepiej sprawdz w regulaminie przewoznika - nie wiem czy dokladnie pytasz o Gdansk czy Gdynie ;)
najlepiej sprawdz w regulaminie przewoznika - nie wiem czy dokladnie pytasz o Gdansk czy Gdynie ;)