Widok

czy mogę jezdzić z psem w autobusie miejskim?

Kobieta Temat dostępny też na forum:
Witam od niedawna mieszkam w trójmieście i chciałabym się dowiedzieć czy mały piesek york może jechać autobusem? czy trzeba mieć jakiś bilet?i czy wystarczy mieć go na rekach bądz smyczy?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
~jolkafasolka

Chyba dawno nie jechałaś z psem autobusem :D

Żadnych badań pies mieć nie musi, tylko aktualne (tzn nie upłynął rok) szczepienie p. wściekliźnie.
W Gdańsku psy (a raczej jeden pies na osobę) jeżdżą za darmo w ZTM, a jak jest w Sopocie i Gdyni to nie jestem pewna (w Gdyni prawdopodobnie się płaci, a w Sopocie nie).

A co do kagańca to mogą go nie mieć jedynie te psy, u których anatomia na to nie pozwala.
Decyduje o tym jednak nie właściciel, ale weterynarz wystawiając stosowny dokument w naprawdę rzadkich przypadkach.
Wszelkie ratlerki, yoreczki, "cziłki" i inne "mikropsy" muszą mieć kaganiec, a tłumaczenie, że nie ma takich małych kagańców jest kłamstwem.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 5
W Gdańsku za psa się płaci pełną stawkę /czyli jak osoba dorosła .
Musi mieć kaganiec (buldogi też mają ) i smycz,oczywiście badania.
TYLKO WTEDY GDY PSA PROWADZIMY!!!!
Kiedy przewozisz psa w transporterze i nie przekracza on wymiarów jak
duża walizka ,to nie płacisz.Oczywiście wtedy pies może być bez kagańca.
Ostatnio wiozłam w transporterze kota autobusem i o zgrozo kanar miał nawet metrówkę:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 29
Kaganiec jest wymagany od Yorka.
Są w sprzedaży takie małe kagańce (zresztą yorki nie mają wcale najmniejszych pyszczków).
Oprócz tego ważne szczepienia. Pies oczywiście na smyczy, ewentualnie w transporterze.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dzięki;) szczepienia wszystkie mam także nie ma problemu, gorzej jest z ludzmi hehe;p
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9
WITAJ

NIE WIEM JAK JEST W GDYNI ALE W GDANSKU MOZNA PIES MUSI BYC NA SMYCZY MIEC KAGANIEC U CIEBIE CHYBA RACZEJ NIE POTRZEBNY ;-) ALE TEZ POWINNO SIE MIEC PRZY SOBIE AKTUALNE SZCZEPIENIE NA WSIEKLIZNE WIESZ LUDZIE SA ROZNI I MOGA SIE CZEPIC W GDA SIE ZA PSA NIE PLACI ;-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pytam o Gdynie właśnie najbardziej nie wiem jak jest z tymi biletami dopiero się przeprowadziłam do trójmiasta i nie mogę tego nigdzie znależć o biletach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
teoretycznie pies musi byc na smyczy i miec zalozony kaganiec. ale york w kagancu????? robia takie male??? nie pamietam jak z biletem-ostatni raz jechalam z psem jakies 10 lat temu ;) pozniej tylko autami :)
najlepiej sprawdz w regulaminie przewoznika - nie wiem czy dokladnie pytasz o Gdansk czy Gdynie ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry