Widok

czy może wiecie co oznacza Antygen HBs

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam wynik W badanej surowicy stwierdzono obecność antygenu HBs wynik dodatni
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wynik dodatni oznacza nosicielstwo wirusa zoltaczki zakaznej
image
tak jak napisała poprzedniczka.
To współczuję:( Miałaś robiony jakiś zabieg chirurgiczny?
image
image

image
jedynie wyrywanie zęba i wycinanie trzeciego migdałka jak byłam dzieckiem
image

To może powtórz jeszcze raz badanie bo u mojej teściowej była taka sytuacja, że dostała wynik pozytywny a kiedy zrobiła drugie badanie okazało się że jest zdrowa. Dostała za pierwszym razem wynik innej osoby.
image
image

image
Niestety nawet podczas wizyty u dentysty można się zarazić WZW (wirusowe zapalenie wątroby = żółtaczka wszczepienna), wazne by zrobic dodatkowe badania potwierdzające, czy stan zapalny na watrobie jest w postaci czynnej czy biernej oraz czy to jest WZW typu B (wyleczalne, ale często szybko sa objawy i ostre powikłania mogą doprowadzić do marskości wątroby i nowotworu) czy typu C (niestety jest to postać nie wyleczalna, ale na szczęście ludzie nieraz 50 lat z tym zyja i nawet nie wiedzą, bo jest często bezobjawowa). Wiem z doświadczenia w pracy, że byli ludzie, którzy gdzieś w dzieciństwie zarazili się i wirus u nich nie był aktywny, ale to jest loteria, bo w momencie wielkiego osłabienia organizmu może sie uaktywnić. Tak jak z gronkowcem kazdy go ma na sobie lub w sobie ale tylko zaatakuje osłabiony organizm. W razie czego jest dr Henryk Krella- starszy profesor po 70-tce, jest to najlepszy specjalista od chorób zakażnych na pomorzu, nie wiem gdzie on przyjmuje(może w szpitalu zakaźnym na Smoluchowskiego), jest on biegłym sądowym i zjadł już zęby na niejednych opiniach medycznych w zakresie zakażeń medycznych- jest w swoim fachu genialny. Najważniejsze zrobić dodatkowe badania.
image
image
jesli byłaś szczepiona na wzw to antygen będzie dodatni. jesli nie byłas to znaczy że zostałaś zarazona czy to w szpitalu czy gdziekolwiek indziej.
Milka87 chyba odwrotnie? Jeśli jest się szczepionym to wynik ujemny. Chyba, że się mylę???
image
Antygen HBs nie zależy od tego czy byliśmy szczepieni.U zdroweg człowieka zawsze powinien byc ujemny.O przebytym szczepieniu świadczy dodatni wynik przeciwciał anty HBs tzw. miano przeciwciał.
sorry Asia ma rację pomylił mi się antygen z przeciwciałami anty hbs
w wzw pomaga ozonoterapia - seria kroplówek dożylnych z soli ozonowanej lub ozonowanej krwi pacjenta. zmniejsza ilość wolnych rodników miałam taką serię u dr Skwarek i lepiej funkcjonuję.
wzw to choroba zakaźna, wirusowa, żadna ozonoterapia w czymś takim nie pomoże. Już akupunktura ma większy sens.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Adwokat- rozwód- podział majatku (61 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

do góry