Widok
Hej. Miałam podobny problem. Jedyne wygodne buty w moim rozmiarze to były sandały (białe, proste, a zarazem eleganckie). Zdecydowałam się na jasne pończochy samonośne, po założeniu prawie niewidoczne (bo mam bardzo blady kolor skóry). Było wygodnie w tak przyziemnych chwilach jak korzystanie z toalety, poza tym nic się nie ściągało w dół, nie skręcało.
-.-
wg kanonów elegancji nie wypada kobiecie nie założyć rajstop :) do pracy np w banku i teraz juz w wielu firmach szczególnie duzych tez nie mozna przyjść bez rajstop a co więcej nawet w butach z odkrytymi palcami lub pietą
jeśli chodzi o slub to wg mnie spokojnie można założyc sandałki na gołe nogi-powiedzcie mi kto to zobaczy pod tą długa suknią ;)
jeśli chodzi o slub to wg mnie spokojnie można założyc sandałki na gołe nogi-powiedzcie mi kto to zobaczy pod tą długa suknią ;)
dokładnie ile osób tyle opinii; ja noszę latem gołe stopy do kościoła i nie widzę w tym nic złego jednak do sukni ślubnej bym nie założyła osobiście sandałek - to mało eleganckie wg. mnie, a rajstopki do sandałek nie pasują
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Nie wypada to kraść. A bose stopy chyba gorsza już tylko stare dewotki. Ja bym się nie przejmowała opinią innych - wygodnie Ci? podobają Ci się sandałki? To Twoje wesele! I TY masz się na nim dobrze bawić i wyglądać jak chcesz. A facet nie zwróci najmniejszej uwagi na to czy miałaś rajstopy czy nie.
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org
Moim skromnym zdaniem:
1. To czy sandalki czy tak ostatnio popularne buty typu peep toe pasuja na slub czy nie, zalezy od sukni. Jesli jest strojna, to wydaje mi sie, ze lepiej zalozyc buty zakrywajace palce. Do lzejszych sukienek pasuja lzejsze buty, np takie:
http://www.sassyweddings.co.uk/images/full/shoe_lg_8.jpg
2. A jesli juz odkryte palce, to tylko pedicure, nie zadne rajstopy, nawet takie udajace, ze ich nie ma...
3. Nikt z Was nie slyszal, ze przez odkryte palce i piety "uciekaja pieniadze" ;P
buty przyszłej panny młodej powinny być "pełne". Widoczne czubki palców, bądĄ pięty wróżą nieszczęście- to ze strony slub-wesele.pl
1. To czy sandalki czy tak ostatnio popularne buty typu peep toe pasuja na slub czy nie, zalezy od sukni. Jesli jest strojna, to wydaje mi sie, ze lepiej zalozyc buty zakrywajace palce. Do lzejszych sukienek pasuja lzejsze buty, np takie:
http://www.sassyweddings.co.uk/images/full/shoe_lg_8.jpg
2. A jesli juz odkryte palce, to tylko pedicure, nie zadne rajstopy, nawet takie udajace, ze ich nie ma...
3. Nikt z Was nie slyszal, ze przez odkryte palce i piety "uciekaja pieniadze" ;P
buty przyszłej panny młodej powinny być "pełne". Widoczne czubki palców, bądĄ pięty wróżą nieszczęście- to ze strony slub-wesele.pl
taaa , nieszczęście , czy czarny kot też cię przeraża i plujesz trzy razy za lewe ramię?? no chyba że pisałaś to ironicznie to wtedy sorry.
Co do sandałków to zdecydowanie bez rajstop - warunek do spełnienia to naprawdę ładne i zadbane stopy. Co do butów bez palców to również albo bez rajstop, albo takie rajtki które kończą się tam gdzie zaczynają palce od stóp. wykonczone sciągaczem żeby się trzymały buty nie obetrą , a palce są odkryte. wklejalam już zdjęcie takich rajstop.
Pozdrawiam,
Co do sandałków to zdecydowanie bez rajstop - warunek do spełnienia to naprawdę ładne i zadbane stopy. Co do butów bez palców to również albo bez rajstop, albo takie rajtki które kończą się tam gdzie zaczynają palce od stóp. wykonczone sciągaczem żeby się trzymały buty nie obetrą , a palce są odkryte. wklejalam już zdjęcie takich rajstop.
Pozdrawiam,
mozna, a czemu nie - nikt tego nie zabrania.......
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Ja mam ślub w lipcu i też nie zakładam rajstop, po pierwsze czuje się w nich niewygodnie, po drugie spod długiej sukni i tak ich nie widać, nie chcę się dodatkowo smażyć na sali. Jeśli chodzi o powyższe rady typu: bez rajstop nie elegancko załóż choć "niewidoczne" rajstopy z całym szacunkiem skoro niewidoczne to po co zakładać, przecież nikt nie będzie podchodził do panny młodej i sprawdzał czy je ma. Bez rajstop jest zdecydowanie wygodniej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
no tak wikus, ale jak jest gorąco, to nie wiem jak Tobie, ale mi się strasznie gołe stopy odparzają w butach a potem mam ranę na ranie.... obowiązkowo zakładam POŃCZOCHY samonośne, myślałam że w tych czasach już większość dziewczyn je używa zamiast rajstop i się zdziwiłam jak przeczytałam cały wątek- większość mówi tylko o rajstopach i rajstopach.... rajstopy latem odpadają, poza tym są mało sexowne - jeśli chcecie żeby Wasz facet w noc poślubną ściągał z Was suknię to się zastanówcie jak zareaguje na widok pończoszek a jak na widok rajstop :P
Pozdrawiam
Pozdrawiam