Widok
raczej gaz nie przechodzi w mleku :p ale by była beka, gdyby moje dziecko piło mleko gazowane :D hihi Bardziej właśnie myślałabym nad kofeiną w napoju niż bąbelkami. Ja tylko raz na jakiś czas wypiję sobie sprite czy coś podobnego
i tak jak już któraś poprzedniczka napisała: nie dajmy się zwariować :> Tak samo, gdy je się kapustę, bigos i takie tam.. owszem, my możemy wtedy mieć problemy z zagazowaniem, wypróżnianiem się, ale organizm wszystko przetwarza i do mleka dostają się same dobre rzeczy :)
i tak jak już któraś poprzedniczka napisała: nie dajmy się zwariować :> Tak samo, gdy je się kapustę, bigos i takie tam.. owszem, my możemy wtedy mieć problemy z zagazowaniem, wypróżnianiem się, ale organizm wszystko przetwarza i do mleka dostają się same dobre rzeczy :)
akurat jeśli chodzi o gaz, to on się nie przedostaje do mleka więc jak popijesz pepsi to dziecko nie napije się gazowanego;) ja piłam colę namiętnie, uwielbiam cole i przy tej diecie (bo mój młody pozwalał mi na jedzenie gotowanego kurczaka i ziemniaków, ew. suchy chleb) to było moje zbawienie
wodę gazowaną też można;)
wodę gazowaną też można;)
dokładnie, dwutlenek węgla rozkłada nam się w żołądku a nie przedostaje się do krwi, potem do mleka! Co najwyżej możemy same mieć niezłe wzdęcie!
Niektóre mamy naprawdę myślą, że wszytsko co jemy idzie do mleka! - moja własna mama poszła w święta jeszcze dalej! Dostałam alergii na krem pod oczy i zrobiły mi się nieciekawe i strasznie swędzące półkola pod oczami a mama siała lament że nie powinnam karmić piersią w takim wypadku bo Gabi tez dostanie uczulenia :>>>>>
Ile się musiałam nasłuchać!
PS Ja pijam pepsi, ale ograniczam bo wypłukuje mi wapń, dlatego częsciej wybieram 7up ;)
Niektóre mamy naprawdę myślą, że wszytsko co jemy idzie do mleka! - moja własna mama poszła w święta jeszcze dalej! Dostałam alergii na krem pod oczy i zrobiły mi się nieciekawe i strasznie swędzące półkola pod oczami a mama siała lament że nie powinnam karmić piersią w takim wypadku bo Gabi tez dostanie uczulenia :>>>>>
Ile się musiałam nasłuchać!
PS Ja pijam pepsi, ale ograniczam bo wypłukuje mi wapń, dlatego częsciej wybieram 7up ;)
Tak pije czasem, pije również kawę, jem normalnie i tak trzeba bo przez te brednie ze.nic karmiaca nie może to wiele kobiet juz nie karmi. Od początku wszystko jem i pije z wyjątkiem alkoholu i grzybów i niektórych lekarstw. Moje dziecko ma14 miesięcy i ma się bardzo dobrze. jem również ostre jedzenie i wiecie co nic się nie dzieje. Jak dziecko będzie mieć kolki to i tak nic się nie zrobi z tym. Moja koleżanka na diecie, wszystko zdrowe na.parze, zero mleka, słodyczy,.kawy, soli pieprzu a dziecko do 6 miesiąca kolki takie se głową mała.