Widok

czy reklamujecie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy reklamujecie bądź czy często reklamujecie ciuchy dla dzieci?
dosyć często mi sie zdarza, że np bodziaki kupione w smyku po paru praniach mają dziury na szwach, irytujące, ale zszyję i nosi dalej, ale parę dni temu od kilka razy założonego kombinezonu odpadł guzik od rękawiczki, a dziś poszedł zamek :/ masakra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jasne że tak - wystarczy że po praniu np. pęknie aplikacja i bez problemu takie coś przyjmują. Oczywiście kiedy zrobi się dziura na szwie w bluzce to nie ma problemu - sama zaszyję, ale mieliśmy sytuację gdzie poszedł szew zimowej kurtki narciarskiej kupionej w Smyku. Do tego niestety trzeba wprawnych rąk a ponieważ w
Smyku nie byli w stanie tego zrobić - zaproponowali zwrot środków lub obniżenie ceny abym zrobiła to u krawca. Ogólnie w ten sposób otrzymałam gotówką 30 zł a zszycie u krawcowej kosztowało mnie 10 zł. Nie zdarzyło mi się nigdy aby ktokolwiek robił jakikolwiek problem z moimi reklamacjami.
dlatego ja już nie kupuję w Smyku ubrań, bardzo niska jakość nie adekwatna do ceny.
Ostatnio zareklamowałam kurtkę zimową /zepsuł sie zamek/w Smyku Matarnia , babka tak nie miła, powiedziała mi że robi mi "łaske "że przyjmuje ta kurtkę do reklamacji, że powinna z tym "do Igiełki iśc tam by mi z 15 zł to naprawili", przy odbiorze trafiłam na tą samą taka mała gruba , chyba kierowniczka, znowu była bardzo nie przyjemna, wiec zapytałam czy zawsze robi takie miny do klientów, to zawołała jakąś dziewczyne i kazała jej mnie obsłużyć:) dodam że zamek po tygodniu znów sie zepsuł, dałam za wygraną, kupiłam nową kurtke.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
pójdę zareklamować, pech tylko że akurat środek zimy a mu zostaniemy bez kombinezonu :(
aha, a dziś odpadł kolejny guzik od stópki, tym razem..
ja też nie kupuję w Smyku ubrań bo ilekroć coś kupiliśmy to okazało się to dziadostwem i to za taką kasę że szkoda słów.
a na Twoim miejscu na 100% bym reklamowała kombinezon.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie, że trzeba reklamować rzeczy, które się psują, to święte prawo konsumenta:) Ale żeby na odpadnięcie guzika....litości, to chyba nie świadczy o niskiej jakości towaru.
Natalia, a o czym - Twoim zdaniem - to świadczy?
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Szczerze wstydziłabym się pójść do sklepu i zareklamować rzecz z powodu odpadnięcia guzika - swoją drogą, trzeba mieć mnóstwo wolnego czasu, żeby z takimi bzdurami biegać po sklepach:)Guziki są poprostu przyszywane a nie przyspawane do ubrania, tak więc mają prawo odpaść... Zresztą wystarczy przeczytać ustawę o prawach konsumenta i zobaczyć, co podlega reklamacji a co nie. Ja też reklamuję różne rzeczy, oczywiście jeśli jest słuszność ku temu. Nie wykłócam się w sklepach, jeżeli nie mam racji a niestety często się takie sceny widuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czytanie ze zrozumieniem...odwieczny problem, teraz dotknął Natalię. Rzecz idzie o zepsuty zamek, a guziki to swoją drogą odpadły i gdyby nie to zapewne nie poszłaby reklamować. I nie każdy jest taki zdolny żeby wszyć nowy zamek, ja na przykład nie umiem :P
Autorce wątku pewnie chodziło o nap a nie zwykły guzik.
zabolinka dzięki Ci :)
tak chodzi o zamek, pal licho te guziki, ale w zamku odpadł "ząbek" i się nie zapina
Natalia czytaj przynajmniej wypowiedź autora zanim się wypowiesz :)
nie mam czasu na latanie nawet z tym zamkiem, ale szkoda mi też kasy na kolejny kombinezon, a że do krawcowej też musiałabym lecieć to wolę od razu do Smyka, niech naprawiają, albo wymieniają !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry