Widok

czy seks zabija miłość??

Wiadomo bezpośrednio z miłościa(mam na myśli milosc mezczyzny do kobiety i na odwrot)wiąże się seks....ale w dzisiejszym świecie miłóść traci znaczenie ....w życiu ludzi chodzi głównie o seks.Nawet gdy nie kochamy pewnej osoby to jestesmy w stanie pojsc z nia do łóżka...czy to nie jest destrukcyjne dla milosci?

ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wow, wow!
Trzeba mieć sieczkę we łbie (?), by podnieść taki (!) temat, w taki sposób.
Napewno, po 17-tu latach, coś tam poprzestawiało się pod sufitem (?)
Ps
Dwa, pierwsze posty... Boże, zmiłuj się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moim zdaniem zdecydowanie nie, seks to jeden z elementów miłości. Jeżeli macie problemy z zaburzeniem erekcji, to zdecydowanie polecam Wam sprawdzić ofertę sklepu internetowego, w którym znajdziecie m.in. tabletki na potencję bez recepty .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po dwunastu latach Twoja opinia z całą pewnością ma dla niej wielkie znaczenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No w sumie, masz rację :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli ktos lubi uprawiac (nie znosze tego slowa bo brzmi debilnie i kojarzy mi sie z burakami :D ) sex dla przyjemnosci to czemu nie..nie sadze by wraz z nim musiala byc zaraz milosc..to zle tak myslec..sex to sex a milosc to milosc a ze bedac w jakims tam zwiazku (stalym czy nie )w ktorym jest uczucie ludzie sobie lacza te dwie sprawy to pozniej maja jakies tam problemy w podzieleniu ich na dwie rozne sfery zupelnie od siebie nie zalezne..namieszalam?..wybaczcie to calo.tyg.zmeczenie ale mniej wiecej wiadomo o co mi chodzi ;)

...W Życiu Niczego Nie Warto Żałować! Do Niektórych Rzeczy Nie Można Po prostu Powrócić...
hmmm..ten temat---aseksualizm ppojawia sie gdzies dalej wlasei to zauwalzzylam..heh...

ola
no ja sie wlasnie tz boje wymarcia gatunku...tym bardzoej ze coraz powszecheniejszy jest aseksualizm...

ola
Pomijasz tutaj chyba tez fakt ze milosc nie jest czyms co sie jednoznacznie da okreslic. Dla kazdej osoby znaczy to pojecie cos innego. Zaufanie, bezgraniczna akceptacja, chuc, towarzystwo, opiekunczosc lub jakas funkcja skladowa tych rzeczy. Stad tez jest takie uogolnianie wedlug mnie niewlasciwe.

A dodam jeszcze ze sex ma wiecej niz jedna funkcje. Jedna z nich jest po prostu spelnianie pewnej fizjologicznej potrzeby, inna jest pewna forma wyrazania uczuc do drugiej ukochanej osoby a trzecia na przyklad tradycyjna funkcja rozrodowa. Nie uwazam zadnej z tych form za lepsze czy gorsze w sensie ogolnym sa one po prostu inne i zadna z nich siebie nawzajem nie wyklucza czy niszczy. Dodam ze ja osobiscie wiecej radosci czerpie ze zblizenia z osoba ktora kocham ale za to z drugiej strony rozne zblizenia daly mi na przyklad pewna forme doswiadczenia 'technicznego' przez co mojej terazniejszej partnerce jestem w stanie wiecej dac. Podobnie jest to z 'pierwszym razem'. Zadko kiedy odbywa on sie z osoba ktora sie naprawde kocha jako ze trudno jest mowic o prawdziwej milosci dwoch 16 letnich szczylkow.... ;) Ale wiekszosci ludzi nie przeszkadza to w odkrywaniu 'prawdziwej' milosci (ktora jak juz wczesniej powiedzialem jest dla kazdego czyms innym) w pozniejszych etapach zycia.
hehe Gajka sprytna poszła połączyć przyjemne z pożytecznym :D

dobranoc.

.... Carpe Diem ....
babcia mówiła "sen to zdrowie", Vojtec mowi "sex to zdrowie"
więc idę po zdrowie .............do łóżka ....... dobranoc
Pojedynczy człowieczek raczej z braku seksu nie umarł; ale jak wstrzemięźliwość seksualną zacznie stosować cała populacja, to grozi nam wymarcie gatunku :P
(tak, tak wiem - in vitro, klonowanie itd.)
jesli ktos umarł z braku seksu to chyba Ci już o tym nie powie ;P

ale lepiej dbać o zdrowie i życie i w miare możliwości uprawiać seks :)

nowe hasło: Seks to zdrowie :P hehe

.... Carpe Diem ....
Hmm....no ja nie wiem. W szkole to mialem dawno temu i zdawalo mi sie ze pan M. nie uwazal ze seks jest az taki wazny dla przezycia. Chcialem to uzyc na poczatku tego watka jako argumentu, ale wolalem sie upewnic... ku mojemu zdziwieniu w wilkopedii byla ta piramidka i seks byl wyraznie zaznaczony jako potrzeba fizjologiczna. Wlasciwie to nie ma wielkiego znaczenia jak dla mnie, bo znajac pewne podstawy psychologiczne wiem ze kazdy autorytet w psychologii ma inne zdanie. Najwieksi maja takie kompleksy ze az z tekstu po oczach bije. A kazdy tych autorytetow uzywa tylko po to by przedstawic swoja wizje widzenia swiata.... Reasumujac: Nie wazne czy to jest PF czy potrzega innego rzedu. Faktem jest ze nikt nie umarl jeszcze z braku seksu, wiec wychodzi na moje:P

Pozdrawaim

PS: a moze jednak ktos umarl, tylko ja o tym nie wiem?:D
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
wiesz ja ruszyłam swoje 4 litery i sprawdziłam i w moje encyklopedii sez nie jest podstawową potrzebą tylko wyższego rzędu a sprawdziłam w internecie i tam jest jako pierwszego rzędu.............
więc może to zależy od genów jakie dostaliśmy w prezencie...........
Ogolnie to sie nie zgadza, ale tak nie ogolnie, prywatnie, to kazdy moze miec inne potrzeby....
Ostatnio wzmorzyla mi sie chec zabawy slowem i bycia dokladnym w interpertowaniu czyichs wypowiedzi, dlatego przyczepilem sie do tego ze to nie jest potrzeba ktorej niezaspokojenie oznacza smierc:)))
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
przecież nie jesteśmy wszyscy identyczni i te same potrzeby są w różnej kolejności ale ogólnie to się chyba zgadza..?
Tak sie sklada ze musialem znac ta piramidke by skonczyc szkole.
Z tego co pamietam to seks przez tego pana jest uznany ze potrzebe najwazniejsza i zalicza on seks do potrzeb fizjoligocznych. Jest jednak wiele szkol psychologicznych. I w psychologi jest juz tak ze kazdy kazdemu zaprzecza i kazdy na swoje zaprzeczenia podaje argumenty ktore sa i logiczne i potwierdzone przez szereg eksperymentow. Mam naprawde wiele zastrzezen do tej piramidki:)
Anty poszuka sobie w podreczniku biologii, może lepiej w internecie też pewnie jest Piramida Potrzeb Maslowa i tam znajdziesz wytłumaczenie że są potrzeby niższego rzędu (te wszystkie ktore wymieniłes i bez których się nie da żyć) i wyższego rzedu, no i w tych wyższego rzędu jest właśnie sex, potrzeba bezpieczeństwa (czyli własnego lokum bez ktorego jadnak można życ jak widać na przykładzie bezdomnych) i potrzeba społeczna (czyli konieczność obcowania z innymi ludzmi, mimo że życie zna przypadki alienacji jak np pustelnicy czy dzisiejsza forma zakonu z klauzulą)
Voitec napisał(a):

> bez seksu żyć się da, ale co to za życie :P
>

i to jest czesciowa odpowiedz dla Antego . Druga czesc to ze sex pomimo ze mozna bez niego zyc ma prowadzic do prokreacji (wczesniej lub pozniej ) przezco do zaspokojenia potrzeby zycia w grupie , potrzeby przynaleznosci . tak wiec sex ma bardziej zlozone znaczenie dla zycia ludzi pomimo tego ze niejest warunkiem do przezycia .

------ jestem subiektywny ----------
Czy to miala byc odpowiedz na moje pytanie? Mam nadzeje ze nie, bo nie jest:))
Mam nawet dziwne wrazenie ze to sa slowa ktore niedawno sie juz tu pojawily;)

Voitec, to chyba najlepsze podsumowanie;-)
do góry