Widok

czy też miałyście problem,aby zatanczyc walca ang. w sukni slubnej??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ja z moim męzem chcielismy zatanczyc walca ang., mielismy przygotowany układ, a jak tylko zaczelismy tanczyc to klapa, nie mogłam dacć porządnie kroku i tanczylismy bo tanczylismy, ale to nie był nasz układ, jestem tak o to zła , w sumie tylko dlatego ze mielismy duzo do pokazania,dlugo sie tego uczylismy a tu nic...A jak u Was było??

Beti
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bez problemów ;)
ale nie typowy walc angielski

image
image
myśmy jeszcze nie tańczyli, ale nauczyciel tańca powiedział że najlepiej będzie jakbyśmy poćwiczyli w sukience, ale to niemożliwe. Rozmawiałam wczoraj z krawcową i powiedziała że da mi moją halkę, która jest na kole i z tiulami, więc będzie to jakby mała imitacja sukni

image
My też mieliśmy problem aby zatańczyć walca angielskiego w miojej sukni. Kroki trochę nie wyszył ale sie mówi trudno. Nie było tak źle

image
a jaką miałyście piosenkę do walca angielskiego?
bo my chcemy jakąś polska , ale nie wiemy jaką

image
image
A gdzie się uczyłyście tańczyć??? i ile płaciłyście za lekcje??

My tańczyliśmy do "moon River"

image
pomyślałam o tym projektując już swoją suknię slubną więc nie było problemy, wrecz przeciwnie suknia była tak uszyta by pieknie się układać podczas obrotów
Beatinka, a jest szansa na poczytanie relacji ze ślubu i na podziwianie fotek :)

tak, tylko musze znalezc troche czasu

Beti
a my poszlismy na zywioł mimo że w sukni ciezko sie tanczyło postawilismy wszytsko na jedna karte...powiedziałam miskowi tak"raz sie zyje ,raz mozemy wykonac ten taniec,bede szurała nogami blisko ziemi zeby nie zahaczac i tanczymy wszytsko:) jak sie przewroce podnies mnie,kocham"i zatanczylismy,goscie zaczeli klaskac jak na jakims przedstawieniu..było cudowni ..sai niewierzylismy az nie zobaczylismy nagrania ...wyszło super:)

u nas zupełnie na odwrot, nie wykonalismy naszego ukłafu nawet w 1 %, chociaz goscie i tak nas chwalili, sama zas nie rozumiem za co....

Beti
image

Beti
a tak w ogole to chcialabym sprzedac ta suknie

Beti
mysle że nie powinnas sie tak martwic...najwazniejsze ze to był wasz dzien ,gosciom sie podobało wiec na ewno było super..a to ze nie wykonaliscie figur itp..hmm czy to wazne..sadze ze jak ja bym sie przewrociła to bym nie robiła z tego tragedii tylko miałabym jakies barwne wspomnienie i na pewno bym sie z siebie śmiał w chwili po upadku jak i po latach:)Beatinko jestes przeszczesliwa zonka,masz cudownego meza(wnosze ze jest wspaniałay bo go wybrałas:)jako tego na zawsze jedynego ),pomysl warto tracic radosc ze wzgledu na 1 taniec:)?zatanczycie jeszcze nie raz...jak lubisz to uczcie sie nowych tancow tajk jak my zamierzamy i bedziemy robic "furrore" na innych imprezach hehe:)pozdrawiam

będe chciała sprzedaćta sukienkę, dokładne zdjęcia jeszcze przesle, ale rozmiar 34-36

Beti
A my tańczyliśmy i walca angielskiego i wiedeńskiego i kilka kroków rumby (taki mieliśmy układ do "Niebieskiej Piosenki") i sukienka nie sprawiała mi najmniejszych problemów. Tańczyło mi się na prawdę super, a suknia była baaardzo wygodna. Tyle że ja miałam tylko jedną halkę... :)

image
ja miałam podwójną halkę na kole i naprawdę żadnego problemu nie sprawiały mi wszystkie te ewolucje w tańcach; suknia się pięknie układała przy obrotach

image
image
Ja tańczyłam tego walca do "Oczarowania" i fakt też miałam problem z suknią, ale walc pięknie nam wyszedł, wszyscy byli zachwyceni, choć jeden moment mamy śmieszny gdy to mój mąż nadępnął mi na kieckę i widać na filmie jak nam się kroki "pogubiły", ale uważam że nieźle jak na kilka lekcji

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
zaraz wszyscy na mnie naskoczą, ale powiem szczerze, że jestem przeciwniczką walca na weselu. W każdym bądź razie takiego w typowym układzie. Tańcem zajmuję się zawodowo i uważam, że nie ma szans, zeby amatorzy wykonali taką choreografię poprawnie. Niestety ich sylwetki, trzymanie rąk i kroki są bardzo dalekie od ideału. Do tego suknia slubna z reguly zasłania całkowicie nogi kobiety, a więc tej osoby które najczęściej jest nieco bardziej utaneczniona i lekka. Nie wiem kto, kiedy i po co wymyślił walc jako pierwszy taniec weselny. Ani to polski taniec ani używa się tej formy na normalnych imprezach. Widok sztywnego przerażonego pana mlodego który pod nosem liczy 1-2-3 jest naprawdę smutny.
Ale wielkie brawa dla tych którzy zadali sobie trud przyswojenia choreografii w niekonwencjonalnym układzie, zawsze to oryginalnie i mozna dopasować ładnie kroki do piosenki i możliwości pary. Super!

image
[/url]
No i co z tego że suknia zasłania nogi kobety???? A tancerki standardowe to niby mają odłonięte nóżki???? Walca tańczy się w długiej kiecce tak samo jak i inne tance standardowe, wiec własnie dlatego pary wybierają walca jak sądzę. Własnie o wiele trudniej byłoby zatanczyć w takim stroju cokolwiek z latynoamerykańskich. A jeśli chodzi o sylwetke, to po to własnie pary chodzą na lekcje tańca, zeby sie nauczyć ładnie nosić swoje ciało, nie tylko po to , zeby sie nauczyć kroków.
aha, to nie było naskoczenie :) tylko moja opinia
:) jesteście niesamowite... z każdego tematu potraficie zrobić rzecz kontrowersyjną...

my mielismy bardzo duzy problem przez moja sukienke ;) a wlasciwie przeze mnie bo gdybym nie schudla przed slubem to sukienka by mi nie zjechala nizej niz powinna przez co nie bylaby przydluga ... a tak musialam bardziej uwazac zeby sie nie przewrocic niz na sam taniec.
Mimo wszystko uwazam ze warto uczyc sie tanca i zatanczyc go na swoim weselu bo to swiadczy o zaangazowaniu mlodej pary w wyjatkowa oprawe tego dnia.
Gdybym byla gosciem na weselu to miloby mi bylo patrzec jak mlodzi po wielu lekcjach pokazuja czego sie nauczyli. To wg mnie taki gest dla gosci. Pokazanie im jak bardzo zalezy mlodej parze na tym, aby dobrze ich ugoscic na weselu.

saharka oczywiście że niewielu z nas zatańczy na weselu tak profesjonalnie, sama wiesz ile na to trzeba czasu, ale nie o to chodzi; chodzi o coś innego, fajnego i ja uważam że super jest zatańczyć coś innego niż zwykłego przytulańca na piewrszy taniec; a pozatym mało kto z gości zwrócił uwagę np. na to że ja miałam za nisko rękę, dla nich to było coś oryginalnego i pięknego

image
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
ja osbiscie uważam że wazniejsze jest uczucie w tańcu, wzajemna bliskość... a nie skupianie sie na tym żeby nie pomylić kroków i zaimponować gościom
myślę że nie o to tu chodzi

ale podziwiam Was za to ze chodziliście na kursy i ćwiczyliscie układy; mi by się po prostu nie chciało

image
image
Wiper zgadzam się, moim zdaniem w ogóle nie o to chodzi, ale każdy ma inne podejście
my wogole walca nie tanczylismy tylko zwykly taniec przytulaniec do jednej z naszych ulubionych piosenek i było super!!!!!!
oczywiscie ze nie wszyscy musza uczyc sie tanczyc bo kazdy ma przeciez swoje podejscie w tej kwestii. Jednak mnie sie zawsze wydawalo ze warto w jakis szczegolny sposob podziekowac naszym gosciom za to ze sa z nami. Dla nas te ponad 2 miesiace cwiczen i prob byly takim wlasnie prezentem dla naszych gosci...nie kierowala nami chcec zaimponowania nikomu bo i po co? ;)

ile osób tyle zdań. Nigdzie nie napisałam, że pary nie powinny tańczyć na weselu czy nie chodzić na lekcje. Taniec to piekna sprawa i warto się nim zajmować w każdych okolicznościach. Ale zgadzam się z viperą, że chyba nie powinno się myśleć wyłącznie o imponowaniu gościom. I tak to nie wyjdzie jak w tańcu z gwiazdami, nie oszukujmy się. Nie wiem jak wasze suknie, ale moja sięgała niemal do ziemi, a tył i ozdobny bok kładł się na posadzce, więc nie piszcie proszę, że w takiej kreacji zawodniczki tańczą tańce standard, bo to nieprawda. Uważam, że nie warto się porywać z motyką na słońce, a weselne pierwsze tańce moim zdaniem powiny mieć maksymalnie proste kroki w ciekawym układzie. Przy czym te pary które tańczą zwyczajnego przytulańca "na 4" też nie prezentują się na parkiecie gorzej od 'walcowników'.

image
[/url]
saharka a jakim tancem zajmujesz sie zawodowo?? bo moim zdaniem jednak z maksymalnie prostych kroków nie da sie zrobic ciekawego układu, a to dlatego, ze choreografia to nie tylko kroki, bo kroki wykonuje sie nogami a żeby choreografia była ciekawa to musi tańczyć całe ciało a w dodatku oba ciała muszą na siebie oddziaływać w taki sposób, aby całość była zgrana, atrakcyjna , żeby interpretując wybrany utwór opowiadała piękną historie miłości

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry