Widok

czy w ciąży śpicie w biustonoszu?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytam bo słyszałam ze ponoc spanie w takkim miekkim, sportowym ponoc pomaga zeby piersi nie byly pozniej obwisłe:) wiecie cos na ten temat?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pierwsze słysze... mozliwe ... ale jesli bedziesz karmic to jeszcze ci sie znudzi spanie w staniku bo potem to trzeba...
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokaldnie w ciazy trzeba sie nacieszyc spaniem bez stanika bo przy karminiu sie nie obedzie 24 na dobe bedzie stanik....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja spałam, właśnie w takim sportowym, bez fiszbin i nawet zapięcia z tyłu, taka, a'la koszulka. Nic mi nie obwisło :) ale nie wiem czy to przez spanie w staniku :)
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
ja pod koniec spałam w staniku ale to dlatego że dość mocno leciała mi siara i musiałam wkładek używać, cycki mam wielkie więc i tak mi obwisły ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Aniu,

z tego co ja wiem w stanikach śpią dziewczyny które mają problem z dość wczesną laktacją i dla własnego komfortu śpią w staniku i wkładce. Później przy karmieniu tak robi większość :)

A tak swoją drogą zastanawiam się czy taki miękki sportowy stanik może zapobiec obwisłości piersi - szczególnie w trakcie spania? Przecież praktycznie nic nie podtrzymuje bowiem jak leżysz to zupełnie inaczej on działa niż wówczas gdy siedzisz lub stoisz :)
image

ja nie spalam w staniku,bardzo dlugo karmilam i na szczescie nic mi nie obwislo;)
A ja waśnie śpię w staniku, bo od początku ciąży bardzo mnie piersi bolały i były bardzo ciężkie, koleżanka mi poradziła spanie w staniku i jestem jej bardzo wdzięczna...bo mi osobiście ten stanik w spaniu wogóle nie przeszkadza a ból piersi i naciąganie skóry które bardzo wyraźnie czułam - zniknęły :)
Myśle, że to każdego indywidualna sprawa ;)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
w ciazy ani razu nie spalam w staniku.no,ale mnie piersi wogole nie bolały,powiekszyly sie tylko o jeden rozmiar,siary tez nie bylo.
zreszta nigdy nie spalam i nie spie w staniku:P

Piersi w tej chwili wygladaja tak samo jak przed ciaza.
image
Ja mam to samo, mięciutki stanik sportowy bardzo mi pomaga na bol, ja jestem w 16tc
Ja spałam w staniku od 17 tc w związku z pojawieniem się siary w sporych ilościach. I niestety nadal śpię, bo karmię.

Z powodów wymienionych przez Ciebie nie spałabym w staniku.
Już nie mogę się doczekać czy nacieszyć się wolnością:D
image
image
Obwisanie piersi są wynikiem chyba raczej nie ciąży a samego karmienia.

Ale moim zdaniem jest to kwestia zupełnie indywidualna, niektórzy mają większe predyspozycje do rozciągania się skóry (to tak, jak z rozstępami - jedni je mają, inni - nie), więc takim osobom trudno będzie uniknąć zmiany kształtu piersi.

Radzę raczej zainwestować w dobre staniki do karmienia - mocno podtrzymujące biust i nie za małe. Najwięcej krzywdy można sobie narobić właśnie źle dobranym stanikiem.

A co do noszenia stanika podczas snu: tak jak dziewczyny pisały - jeżeli będziesz karmić piersią, to raczej będziesz skazana na noszenie stanika w nocy przez cały okres laktacji, więc jeżeli teraz nie masz jeszcze przymusu - daj sobie spokój ze stanikiem. No chyba, że laktacja rozpocznie się u Ciebie już przed porodem - wtedy nie będzie wyjścia. ;)
ja w ciąży nie spałam w staniku, po urodzeniu jakieś dwa miesiące spałam, ale to dlatego że miałam poranione brodawki i każde otarcie o koszulke bolało, dlatego wolałam spać w staniku bo nie bolało wtedy.
Niektórzy piszą że przez całą laktacje jest sie skazanym na stanik, ja tam od ok 4 miesięcy śpie bez stanika i jest dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo polecam spanie w staniku. Biust wcale nie niszczy się od karmienia, tylko od masakrowania skóry rozciaganiem. Powiększony biust niepodtrzymywany przez wiele godzin może kiepsko znieść ciążę.

http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,69140526,,Moj_nowy_biust_i_spanie_w_staniku_.html?s=0
mam duży biust :P w ciąży nie miałam siary :P nie spałam w staniku :P

od porodu jestem non-stop w staniku :(((((( ale wkrótce kończę karmienie i wreszcie będę mogła spać bez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
Ja nie spałam w ciązy w staniku, ba, nawet rzadko go nosiłam w dzień. Za to spałam w nim w czasie laktacji. Po karmieniu nic mi nie obwisło, mimo, że piersi zostały ciut większe ;) Dodam, że normalnie noszę miskę C wiec jakby miało obwisnąc to byłoby co ;)
Teraz też jestem w ciąży i nie zamierzam się katować niczym w łózku póki mogę :)))))))
C jest duże? To zależy od obwodu, bo nawet D bywa maleńkie:

http://stanikomania.blox.pl/2008/05/Wypchniecie-czy-upchniecie-czyli-push-up-na.html

Coś mi się zdaje, że ktoś powinien poznać swój prawdziwy rozmiar ;) No, chyba, że mowa o 100C...
ja już od dwóch miesięcy śpie w staniku, piersi urosły mi o ponad dwa rozmiary, na początku miałam go po to żeby przetrwać noc, a teraz po prostu się przyzwyczaiłam i może faktycznie lepiej dla nich, bo są narażone na mniejsze przeciążenia :P
image
o obwisłych piersiach nic nie wiem, za to wiem, że spanie w staniku jest okropne, ale musiałam niestety zacząć w nim spać, bo do stanika wkładam wkładki lak., bo juz mi siara cieknie :/
Są koszule nocne i pizamy z wbudowanymi stanikami, najfajniejsze miewa Bravissimo:

http://www.bravissimo.com/products/nightwear
a gdzie napisałam, że C jest duże?? Chodzi o to, że przy misce większej niż A grawitacja działa na piersi z większą siłą, to chyba oczywiste. Trudno żeby zaczeły komuś zwisac "guziczki".
A mój rozmiar dopasowała mi pewna pani na Złotej w Warszawie... Prekursorka teraz tak popularnego brafittingu...

A tak na marginesie, w ciązy nosiłam i noszę 70 lub 75 F w zalezności od firmy i fasonu.
Wielkość miski zależy nie tylko od literki, ale i od obwodu. Nie ma jednego "A". 60A jest maleńkie, 85A spokojnie mogłoby obwisnąć. Gdyby istniało ;)

Co do słynnej Rudej Małpy, to lepiej zweryfikować jej "diagnozę".
Trochę zaufania. Naprawdę myslisz, że inne kobiety nie mają wiedzy na temat dopasowania sobie biustonosza? Ze nie czytają, nie uczą się, nie sprawdzają? A przede wszytskim wystarczy zrobić kilka eksperymentów w sklepie z bielizną i każda zauwazy róznicę.
Przede wszystkim myślę, że inne kobiety mają tę wiedzę :) Ruda Małpa mnie przeraża, często jej ofiarami były właśnie dziewczyny, które same nie umiały/ nie chciały zdobywać wiedzy. Ale skoro już nie potrzebujesz pani Hani, to OK :)
Nie, nie potrzebuję :) Jej wiedza przydał mi się kiedy miałam 19 lat. Teraz mam zdebko więcej i cycki też inne :)
A ja dla odmiany spie w staniku sportowym, odkad zaczelam w ogole nosic staniki. Tak mi jest po prostu wygodniej :)
image
Pewnie śpisz w staniku miekkim, bezszwowym? Tak na marginesie, to on absolutnie nie jest do sportów :) W Polsce tylko tak bez sensu jest nazywany...

Prawdziwy stanik sportowy to np:

http://www.shockabsorber.co.uk/default.aspx
tak jest to stanik miękki i bezszwowy, w sumie jak je kupowałam to na opakowaniu były opisane jako sportowe ew. do uprawiania sportu, ale specjalistą od staników nie jestem, więc nie będę się sprzeczać, najważniejsze, że wiadomo o co chodzi :)
image
jakiś czas temu były takie np. w tchibo, te są wprawdzie ze szwami, no ale coś w tym stylu :)

http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlDisplayProductInformation-Start;sid=DXXlI6cVITXlJuyKdZ7vR6SKXd6HTK37jcU=?ProductSKU=M19575#
image

Spanie w biustonoszu to najlepszy prezent jaki można zrobić piersiom! Ale trzeba wybrać stanik który nie będzie obcierał ( ja mam yajlee i jest super). Biust od spania, szczególnie na brzuchu rozciąga się. Trzeba coś z tym robić!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Już widzę jak kobiety w ciąży śpią na brzuchu hehe. Ja po 3 miesiącach ciąży byłam wypchana, że nie było takiej opcji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

do góry