Widok

czy wasze dzieci maja znamiona pieprzyki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moj prawie 4latek ma i ostatnio zauwazylam ze mu kilka naraz wyszlo. Myslalam,ze takie rzeczy pojawiaja sie pozniej. A jak jest u was? Boje sie ze bedzie caly w kropki:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Naszemu Malutkowi wyszedł pierwszy jak miała ok 10 m-cy, teraz ma prawie 18 i ma już 2. W niewidocznych miejscach,ale ma :)
Gabryś ma 1 pieprzyk na nodze :) nad kostką :] rośnie razem z Nim :/
Moja córka też ma pieprzyk na udzie ma 6 miesięcy.
moja ma kilka ;)

biorąc pod uwagę to jak popieprzona :D jestem ja, obawiam się że i Lena będzie hehe
imageimage
image
Mój starszy syn 9 latek ma plecach dwa dosyć duże pieprzyki ,ja w ogóle nie mam nigdzie ale za to mój mąż ma również na plecach takie same jak syn ,mały 2 latka na razie nie ma ani jednego i mam nadzieje że tak zostanie .
obie moje dziewczyny maja nad kostką,pojawiły im sie jak miały około miesiąca,starszej teraz pojawił sie nad łokciem,ma 4 lata
Mój ma 2 lata i ma jeden na plecach, wyszedł niedawno.
mój syn do 2 roku życia nie mial wcale potem zaczęly się pojawiac - już ma kilka
Mój synek 2,5 roku - pieprzyk nad górną wargą a'la cindy crawdford :-) poki co malutki, ale moze urosnie - bedzie znak charakterystyczny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córa( 2,5 r. ) ma jedną małą plamkę na kolanie
ma ją od urodzenia
Moja córcia ma już 4 pieprzyki, zaczęły pojawiać się jakoś około drugich urodzin. Na pewno będzie miała ich więcej bo i ja dużo mam.
image

image
Dzieki za wszystkie odpowiedzi,jestem troche spokojniejsza. Moj maly nie mial a teraz widze ze mu kilka naraz wyszlo. Malutkie kropeczki i niech takie zostana:)
córeczka ma znamie na karku i na powiekach (szczypniecie bociana) niby do roku mialo zejsc ale jest nadal a ma 2 latka, cale szczecie na powiekach bardzo słabo to widać na na karku jest na lini włosów wiec tez spoko.
Synek ma pieprzyk od urodzenia na udzie, i to dość duży.
image
image
Bianka & Vincent ;)
Jonka szczypniecie bociana to to samo co naczyniak?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamaalanka nie nie to nie naczyniak, wyglada to jak hmm otarcie ale takie pod skórą taka czerwona plamka ale to nie wystaje, jest malo widoczne, ale np jak płacze wtedy jest bardzo czerwone.
image
image
Bianka & Vincent ;)
Mała ma niecałe 6 mcy i ma pieprzyk na udzie. Synek 8 lat i ma kilka, wychodziły po kolei, niektóre urosły z nim.
Różowe (bordowe) znamiona nie znikają. Przykład - Gorbaczow. No i moja rodzina.

Pieprzyki - pojawiają się pod wpływem kontaktu ze słońcem. W miejscach częściej opalanych będzie ich więcej.

Jeśli niemowlę ma plamy koloru kawy z mlekiem, to wtedy należy zacząć się martwić, bo jest to oznaka poważnej choroby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
No wlasnie u mojego synka duzo pieprzykow pojawilo sie teraz. Gdzie nie ma kontaktu ze sloncem...
Polcia ma pieprzyk na paluszku już od dawna i znamie (przebarwienie) na potylicy w tym samym miejscu co- od urodzenia :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (107 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

do góry