Widok

czy widać płeć dziecka w 14 tygodniu ciąży???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny

Niedawno tu zakładałam nowy wątek starających się a to już 13 tydzień ciąży... W przyszłym tygodniu wybieram się na usg prenatalne będzie to 14 tydzień i zastanawiam się czy jest szansa żeby zobaczyć czy będzie chłopiec czy dziewczynka? Macie może jakieś doświadczenia? Kiedy znałyście płeć ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja już znałam płeć, zdecydowanie było widać, że to chłopiec.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
szansa jest :)

kolezanka dowiedziała się w 12 tc

mi powiedziano chyba ok 17 tc

ale na przykład szwagierka jest w 30 tc i nadal nie wie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
U mnie dr powiedziała w 13 tyg,że to chłopiec,który później okazał się dziewczynką:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
zależy od jakości sprzętu i doświadczenia lekarza - ja właśnie w 14 tygodniu dowiedziałam się o płci i pani doktor powiedziała, że jest pewna i stawia duży koniak, jeżeli nie ma racji. Oczywiście rację miała :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
to super już nie mogę się doczekać tej wizyty u lekarza - mam nadzieje że coś zobaczę :) jeśli nie to i tak nie mogę się doczekać żeby zobaczyć maluszka :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
w 13 tyg. na usg prenatalnym był chłopiec, 4 tygodnie później u mojej lekarki już dziewczynka :)

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie też tak było :) W 13 tyg chłopiec a już na następnym USG dziewczynka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przy pierwszej ciąży dopiero w 34 tygodniu się dowiedziałam, że to chłopak (wcześniej tyłek wystawiał). Przy drugiej ciąży w 12 tygodniu już wiedziałam, że to dziewczynka:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas od chyba 16 czy 17tc była dziewczynka(mam to na zdjęciach usg)... do 27tc, kiedy ukazał się "siusiak" ;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja wiedziałam, że urodzi nam się synek w 16tc
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
a ja jestem w 20 tc i ciagle nie wiem, za tydzien ide na połówkowe i licze ze maluszek nam pokaze co ma miedzy nóżkami :)
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

fajny link o płci we wczesnym stadium.
image
image
Ja dowiedziałam się w 19tc, że będzie chłopak i mam chłopca :)
Ale są testy na płeć dziecka i już w 10tc można stwiedzić czy to będzie chłopiec czy dziewczynka :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
my wiedzielismy jakos w 4mscu ze chlopak wczesniej sie nie pokazal ale za to potem jak sie pokazal to nawet my nie znajacy sie odrazu wiedzielismy ze chlopak:)
My dopiero w 6 miesiącu dowiedzieliśmy się, że będzie córeczka;):)
My właśnie w 14. tygodniu dowiedzieliśmy się, że będzie to chłopiec. Oczywiście 100 procentowej pewnosci nie bylo, ale się sprawdziło. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
na poczatku za siusiaka może robić ogonek, a potem za jajka wargi sromowe

ja sie dowiedziałam miesiac przed porodem jaka bedzie płeć, bo dzidzia miała cały czas pępowinę między nogami i nie było nic widać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Słuchajcie ja się dowiadywałam w kilku klinikach jak: Swissmed, Invicta itd plus oczywiście opinia mojego gina i z tego co mi powiedziano to badanie prenatalne tzw.potrójne robi sie w 15 i 16 tyg. Dlatego ja idę w środę bo zaczyna się 16 tydzien i mam nadzieje że dowiem się jaka płeć.
Pozdrawiam.
dziewczyny dzięki za podpowiedzi :) dzisiaj byłam na usg :) 14 tydzień 5 dzień i będzie chłopak :) lekarz od razu zobaczył :) mąż jest wniebowzięty ja też :) pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gratuluję! Jednak, ja też na tym etapie ciąży myślałam, że to chłopak ;-). Dopiero w 25t.c. inny lekarz, u którego robiłam usd 4d powiedziała, że to dziewczynka ;-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mój lekarz niestety ma mało nowoczesny sprzęt i na szybkie poznanie płci dziecka mogłam zapomnieć . Wynalazłam test na płeć dziecka w internecie, kupiłam i zrobiłam (w 10 tyg) . Polecam !
Jak się nazywa taki test?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam filmik https://www.youtube.com/watch?v=45THvnXuLYM tutaj dziewczyna opowiada o swoje intuicji i kiedy i jak dowiedziała sie o płci dziecka
w obu przypadkach w 13 tygodniu pan dr Bockowski trafnie określił pleć moich dzieci
Pierwszy syn 14 tc, druga córka 22 tc, trzeci syn 16 tc :-)
Mi lekarz w 9 tc wyskoczyl z informacja ze bedzie raczej chlopak, zobaczymy czy sie sprawdzi. W pierwszej ciazy dopiero w 26tc dowiedzialam sie ze dziewczynka:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry