Widok

czym myć gres polerowany????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny macie jakiś sprawdzony sposób,płyn cokolwiek żeby nie było smug? :)
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja myję płynem do paneli drewnianych, płytki nie są wtedy takie śliskie i wizualnie jest też dobrze. Gres mam polerowany ale nie jest to idealnie gładka jednolita tafla tylko bardziej imitacja kamienia - są małe nierówności - nie wiem jak by to wyszło na jednolitych gładkich płytkach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
zwykłym mopem - takim z pasków
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
płyn do podłóg ajax i mop
na tych gresach blyszczacych czesto widac smugi jak dasz za duzo plynu ;p
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
plynem do szyb
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mop i ajax wypróbowane i niestety zostawia smugi. Mam gres polerowany ecru
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie sprawdzone, ale słyszałam, że płynem do mycia okien lub nabłyszczaczem do zmywarki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a powiedzcie bardzo śliskie są te płytki? Kupiłam sobie takie do nowego domu, więc jeszcze nie wklejone, ale obawiam się że w kuchni mogą być średnim pomysłem. A jak znajdzie się na nich trochę wody to mocno można "pojechać"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałam w kuchni i przedpokoju gres polerowany, sprawdził się świetnie jako podłoga - zero problemów z utrzymaniem w czystości, myłam płynem do podłóg, ale nie mopem - na kolana i szmatą. :) Przynajmniej było nie przejechane, a gruntowanie umyte, zero smug.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam gres polerowany ekri na całej powierzchni w domu,w kuchni też....jak dla mnie jest super i bardzo łatwy w utrzymaniu.Ja używam mopa VILEDY tego z pasków w niebieskim kolorze(nie wiem jak się nazywa dokładnie ta końcówka) ale właśnie fajnie myje i nie zostawia żadnych smug.Najlepszy mop bo już wypróbowałam wszystkie jak dla mnie rewelka!!!A płynów używam róznych po prostu do mycia kafli albo uniwersalny i nigdy nie ma smug,tylko nie można wlewać dużo.Podłoga się błyszczy i jest super;)i gorąca woda obowiązkowo;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Perfekcyjna mówiła :) Powinno się myc woda z dodatkiem płynu do mycia naczyń i odrobina nabłyszczacza do zmywarki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja myje płynem do mycia naczyń i nie ma smug.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
też to słyszałam płyn do naczyń i nabłyszczacz do zmywarki
perfekcyjna pani domu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To prawda . Ja mam gres polerowany i jeśli umyje mopem są smugi jeśli umyje na kolanach podłoga jest bez smug:) . Bardzo dobrze sprawdza się na gresie mop parowy
Ja też sobie właśnie na nowym położyłam mam od korytarza do salonu z kuchnia włącznie z podgrzewana podłoga wygląda rewelacja tylko właśnie kombinuje czym tu myc bo smugi mnie denerwują mega! Spróbuje waszych sposobów.
Dzięki!
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
Płyn do naczyń plus nablyszczacz i jest efekt polecam tylko musi być do tego Mop z pasków próbowałam vileda takim płaskim to masakra i takim zwykłym z białych warkoczykow(wiecie o co mi chodzi);)) tez masakra.
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
Popsikac na podłogę płynem do mycia szyb i przetrzec mopem- nie ma smug i nie ślizga sie, ewentualnie niewielka ilośc płnu do kafli.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli chodzi o mycie gresu to ja używam Spray Mopa z Bony i jestem bardzo zadowolona. Żadnych smug, a i praca przyjemniejsza bo nie trzeba się schylać co zdecydowanie odciąża plecy ;)) Polecam wszystkim serdecznie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też używam mopa Bona i faktycznie nie ma smug. Ale bardzo żałuję takiego rodzaju kafli, totalnie nie praktyczne:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zastosuj dwufazową technologię doczyszczania gresu: kwasowo-zasadową. Środkiem kwasowym usuniesz zabrudzenia pochodzenia mineralnego, a środkiem zasadowym pozostałe trudnozmywalkne zabrudzenia. W przypadku gresu polerowanego problematyczna może być fuga. W wielu przypadkach producenci zalecają impregnację płytek przed nałożeniem fugi. Jeśli tego się nie zrobi fuga wejdzie w pory znajdujące się w strukturze gresu i bedzie nie do usunięcia.
Kup sobie robota mopującego iRobot Braava Jet - zobaczysz, że świetnie poradzi sobie z gresem. U mnie w domu radzi sobie z każdą powierzchnią. Odkąd go mam to jest naprawdę duże ułatwienie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
potwierdzam Anittta, ostatnio wyszedł na rynek i jest mega!! jezeli masz duzo trudnych powierzchni to na pewno sobie poradzi, ja miałam problem z salonem, gdzie jest prawie 25m2 kafelek gdzie zawsze widać było smugi i trzeba była naprawdę się napocić by doprowadzić to do porządku, a i tak po 2 dniach na nowo, bo już widać kurz.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

do góry