Widok
Ja mam gres polerowany ekri na całej powierzchni w domu,w kuchni też....jak dla mnie jest super i bardzo łatwy w utrzymaniu.Ja używam mopa VILEDY tego z pasków w niebieskim kolorze(nie wiem jak się nazywa dokładnie ta końcówka) ale właśnie fajnie myje i nie zostawia żadnych smug.Najlepszy mop bo już wypróbowałam wszystkie jak dla mnie rewelka!!!A płynów używam róznych po prostu do mycia kafli albo uniwersalny i nigdy nie ma smug,tylko nie można wlewać dużo.Podłoga się błyszczy i jest super;)i gorąca woda obowiązkowo;)
Zastosuj dwufazową technologię doczyszczania gresu: kwasowo-zasadową. Środkiem kwasowym usuniesz zabrudzenia pochodzenia mineralnego, a środkiem zasadowym pozostałe trudnozmywalkne zabrudzenia. W przypadku gresu polerowanego problematyczna może być fuga. W wielu przypadkach producenci zalecają impregnację płytek przed nałożeniem fugi. Jeśli tego się nie zrobi fuga wejdzie w pory znajdujące się w strukturze gresu i bedzie nie do usunięcia.
potwierdzam Anittta, ostatnio wyszedł na rynek i jest mega!! jezeli masz duzo trudnych powierzchni to na pewno sobie poradzi, ja miałam problem z salonem, gdzie jest prawie 25m2 kafelek gdzie zawsze widać było smugi i trzeba była naprawdę się napocić by doprowadzić to do porządku, a i tak po 2 dniach na nowo, bo już widać kurz.