Odpowiadasz na:

Re: czym przyprawic zupe?

na zupy najlepsze są kości ze szpikiem :)) i już z tego masz smaczek

jak robisz zupy mało mięsne, dodaj do zupy nieco masła
ziele ang, liść laurowy - obowiązkowo, koniecznie na... rozwiń

na zupy najlepsze są kości ze szpikiem :)) i już z tego masz smaczek

jak robisz zupy mało mięsne, dodaj do zupy nieco masła
ziele ang, liść laurowy - obowiązkowo, koniecznie na początku gotowania

warzywa z włoszczyzny najlepiej dodawać w dość dużych kawałkach, wtedy smak uwalnia się z nich powoli w trakcie gotowania (nie rozdrabniać, bo się wygotują) i , jak już radzono, na "pyrkoczącym" ogniu - zwłaszcza rosół to lubi, wtedy wychodzi klarowny

np zupa rybna będzie miała bardziej wyrazisty smak, jak dodasz do niej soku z cytryny, lub limonki (ja wolę z limonką)

i ogólnie dodawaj świeże zioła, tuż przed podaniem :))

zobacz wątek
13 lat temu
_Sylwia_

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry