Re: czym przyprawic zupe?
na zupy najlepsze są kości ze szpikiem :)) i już z tego masz smaczek
jak robisz zupy mało mięsne, dodaj do zupy nieco masła
ziele ang, liść laurowy - obowiązkowo, koniecznie na...
rozwiń
na zupy najlepsze są kości ze szpikiem :)) i już z tego masz smaczek
jak robisz zupy mało mięsne, dodaj do zupy nieco masła
ziele ang, liść laurowy - obowiązkowo, koniecznie na początku gotowania
warzywa z włoszczyzny najlepiej dodawać w dość dużych kawałkach, wtedy smak uwalnia się z nich powoli w trakcie gotowania (nie rozdrabniać, bo się wygotują) i , jak już radzono, na "pyrkoczącym" ogniu - zwłaszcza rosół to lubi, wtedy wychodzi klarowny
np zupa rybna będzie miała bardziej wyrazisty smak, jak dodasz do niej soku z cytryny, lub limonki (ja wolę z limonką)
i ogólnie dodawaj świeże zioła, tuż przed podaniem :))
zobacz wątek