Widok

czym sie rozni licencja od protokolu i zgody na slub w innej parafii???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej ja chyba jakas przytepawa jestem ;-) przeszukalam forum i nie rozumiem jak to jest z ta licencja.

Oboje mamy slub w innej parafii niz swoja, mamy juz pozwolenie proboszczow obu parafii na slub w innej. Niebawem spisujemy protokol przedslubny w kosciele, w ktorym bedzie slub. I gdzie ta licencja?

I kolejne pytanie, ile dac na zapowiedzi? Czy jak bierzemy slub w innej parafii niz nasze, to czy lacznie trzeba dac wszystkim 3 kosciolom na zapowiedzi?

Eh strasznie to skomplikowane :-(

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam..... pomocy :-)

image
image
no. moglby ktoś dobrze poinformowany odpowiedzieć na te ważne pytania! Też mamy zwyczajną kartkę z wypisaną ręcznie zgodą. I jak z tymi zapowiedziami jest (finansowo)???

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
spiesze z pomoca
licencje wydaje parafia panny mlodej jesli wszystkie formalnosci sa w niej zalatwiane a slub jednak odbedzie sie gdzie indziej.
ja wlasnie jestem w takiej sytuacji
mieszkamy z narzeczonym w zielonej gorze, nalezymy do tej samej parafii.
nauki, poradnia, dostarczenie niezbednych dokumentow - wszystko zalatwiamy w zielonej - proboszcz spisuje protokol i oprocz tego wydaje licencje ( zezwolenie na slub w innej parafii ), ktora przedstawimy proboszczowi parafii w gdyni - moze to byc nawet w dniu slubu.
na zapowiedzi dalismy tylko w naszej parafii w zielonej - czyli parafii panny mlodej, w ktorej wszystko zalatwiamy.

to juz 10 czerwca :-))))

pozdrawiam
eeee. Mój proboszcz na pisemnej zgodzie zaznaczyl, że protokól ma być spisany tam gdzie ślub. O żadnej licencji nie chcial slyszeć, tylko dal tę zgodę na karteluszku. Kurde jutro idę do kancelarii i się dowiem o co tu chodzi.

image
[/url]
ja tez dostalam zgode na slub na kartce. Protokol spisuje juz tam, gdzie bedzie slub. Musze tylko do swojej parafii udac sie i dac kase na zapowiedzi.

Wszystko to troche zakrecone, a ja po prostu wolalabym uniknac tych 150 zl za licencje ;-)

image
image
no tak
jesli protokol tam gdzie slub to nie ma mowy o licencji.
na zapowiedzi tam gdzie spisujecie protokol - tak mi sie wydaje.
na zapowiedzi trzeba dac w parafii mlodych, pomimo, ze slub w innym kosciele :-(

image
image
tak zapowiedzi na bank u mlodych w parafii!!!
Ej, to znaczy że jak mamy tę zgode na kartce, to nie musimy placic za licencję, bo jej nie będzie???????? bylo by ekstra..

image
[/url]
hehe tez bym sie cieszyla ;-)

image
image
po mojemu nie musicie bo licencje wydaje sie wtedy gdy papierki i te wszystkie kursy zalatwiasz w jednej a slubujesz w innej parafii.
a jesli dostaliscie zgode od proboszcza to tylko na zapowiedzi u siebie i za slub w tym kosciele gdzie slubujecie trzeba zaplacic
i wsio

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry