Widok

d-dimery

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was miała w ciąży podwyższony poziom d-dimerow? Od jakiej wartości lekarze włączyli leczenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mialam ponad 900, lekarz powiedzial ze ponad 1000 ale znacznie ponad, ze podwzszony do 1000 w ciazy to norma.
W ciąży DD podwyższone to norma tak samo fibrynogen :)
Tylko do ilu mogą być podwyższone?
no przeciez napisalam, ze mnie gin powiedzial ze do 1000 w ciazy to norma, bylo to dwukrotnie wiecej niz byla napisana norma z labolatorium, ale lekarz powiedzial ze w ciazy jest to ok, powyzej 1000/1200 juz nie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez mialam dwu krotnie przewyzszajace norme wyniki - i nie wiem czy to bylo z tym zwiazane czy nie ale w ostaniej chwili uratowano mojego synka - malam szybka cesarke bo krazenie mozgowe zanikalo ;-(
Ja miałam 19000 z norma do 500 i odeslali mnie z klinicznej. Na zaspie sprawdzili i w ich lab z norma do 250 wyszlo 2800 i też nie przyjęli do szpitala ani nie przepisali zastrzykow. A to przecież ponad 10krotnie podwyższony wynik. Niepowazni są. Jutro powtarzam i zobaczę co wyjdzie.
Dobre, czyli lekarze z Zaspy i Klinicznej są dla Pani mniejszym autorytetem niż forumowiczka...gratuluję:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Może ktoś miał jeszcze z tym styczność?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam kontrolowane przez całą ciążę bo mam kłopoty z krzepliwością krwi, na początku ciąży wynik miałam ok500 zakończyłam prawie z 2000, ale dodam, że byłam całą ciążę a nawet przed na lekach. Mnie lekarz mówił, że same d-dimery nie są miarodajnym wyznacznikiem, zawsze miałam zlecane dodatkowo inne badania.
Dokładnie, D-dimery są niewystarczającym badaniem w ciąży, ponieważ często w ciąży są fizjologicznie podwyższone. Ja mam zawsze badane też białko-s i na tej podstawie mam profilaktyke przeciwzakrzepową prowadzoną

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

do góry