Widok

od ilu miesięcy można dziecku podawać danonki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja córeczka ma 6miesięcy i zastanawiam się czy już mogę jej podawać te małe danonki? przyznam się że dałam jej już 2 razy ale koleżanka powiedziała mi że lepiej jak najpóźniej je podawać bo mają "czegoś" za dużo . Co wy wiecie czy sądzicie na ten temat?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Lepiej wcale. Mają bardzo dużo cukru, który małym dzieciom nie jest potrzebny. A już tym bardziej niemowlętom. To jest bardziej deser niż wartościowy jogurt.
Nie ulegaj magii reklamy ;)

Mój Młody ma prawie 4,5 roku, danonka może jadł raz, u Cioci.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
mają podane na stronie że od 3 roku życia - dla młodszych mają za dużo wapnia i zdecydowanie za dużo cukru - ale to twoje dziecko więc Twój wybór:) Mam koleżanki ktore podają dzieciom danonki od 4 miesiaca życia i te dzieci żyją i dobrze sie mają:) Sama nie podaję dzieciom danonków w ogole - przyzwyczaiły się do jogurtu naturalnego z owocami i też im sie dobrze wiedzie. Polecam artykuł
http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Article/861c6734-ed87-416e-9d55-568e1764a537
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki za radę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie podawac....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tez jestem przeciw danonkom,swojego czasu byla afera ze oprocz cukru zawieraja jakis skladnik ktory powoduje nadpobudliwosc lub cos w tym rodzaju , lepszy jogurt np jogobella
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zdecydowanie za wcześnie.
danonki mają bardzo dużą zawartość cukrów.
poczekaj jeszcze, a jeśli chcesz zaczynać to nie w wieku 6 miesięcy!
a na pewno nie jako pierwsze danonki a zacznij od naturalnego jogurtu, czy nawet naturalnego serka. Dla dziecka to i tak będzie wyjątkowy nowy smak.
łatwo mi mówić teraz, jak młody wsuwa Bakusie, Danonki czy Monte :) ale zaczynał od jogurtu naturalnego i bardzo mu smakował tak długo aż nie zjadł tych smakołyków. Najpierw był a nagrodę a teraz to już prawie codziennie...
[url]www.facebook.com/malgorzatajonczyk.fotografia[/url]
[url]www.malgorzatajonczyk.pl[/url] image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie podawać, najlepiej nigdy. Lepiej sama zrób dziecku jogurcik, z jog naturalnego, zmiksuj z owocami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie podobnie ,też zaczynałam od jogurtu nat. i co z tego,na dzień dzisiejszy ruszy tylko bakusie i monte,monte mocno limituje, jakoś bakusie zdrowsze mi się wydają,żadnych jogurtów nie ruszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

do góry