Widok
nie grzeczne zwracanie uwagi w miejscu publicznym! to chyba wystarczajacy argument by stwierdzic brak wychowania! wlasne dziecko tez wyzwiesz od analfabety w tłumie ludzi bo popelnilo blad? ale coz, jeden zna sie na orto a 2 czlowiek ma wielkie serce! kobieta kora wystawila taki komentaz negatywny nie jest dobrze wychowana, brak jej kultury i inteligencji! gdyby bylo inaczej to pomyslala by zanim wstawi taki koment jak 2 osoba sie poczuje?!
lecz nie kazdy nauczony jest milosci. to fakt, wynosi sie to z domu!
lecz nie kazdy nauczony jest milosci. to fakt, wynosi sie to z domu!
ja tez tu wystawiałam ciuchy do oddania i może mam jeszcze za to wymagać aby mnie ludzie chwalili? mam to gdzieś. Chciałam pomoc - pomogłam ale nie będę bronić analfabetów. Prawie w każdym ogłoszeniu są błędy więc daruj sobie brak kultury i miejsce publiczne. To nie miejsce publiczne gdy każdy jest anonimowy. Ależ jestem chamska bo piszę prawdę - żyjemy w kraju skrajnego analfabetyzmu i należy to tępić. Ja moje dzieci uczę poprawnej polszczyzny, pewnie dlatego nigdy nie napisały na laurce "dla Mamósi" jak to niektórym się zdarza.
co do tego ma poprawna polszczyzna panienko?
analfabetycznym często ma podłoże patologiczne ale Ty zapewne tego nie wiesz.
A i jeszcze NETYKIETA OBOWIĄZUJE ! Tępić powinno się Ciebie za brak kultury,mam nadzieje,że Twoje dzieciaki będę idealne i nigdy nie popełnią żadnego błędu albo będą jak te trolle internetowe co każdemu wmawiają,że mówimy 'jest napisane' zamiast PISZE! Tylko,że trolle zapomniały,że obie formy są dozwolone. Cieszę się,że nigdy nie popełniłaś błędu. Poprawna polszczyzna?JAKA? taka,że90% osób nie zna pojęć typu infantylny,dygresja,monotematyczny i łatwiejszych. to jest poprawna polszczyzna. A Tobie nauka kultury i netykiety niech się przyda.
analfabetycznym często ma podłoże patologiczne ale Ty zapewne tego nie wiesz.
A i jeszcze NETYKIETA OBOWIĄZUJE ! Tępić powinno się Ciebie za brak kultury,mam nadzieje,że Twoje dzieciaki będę idealne i nigdy nie popełnią żadnego błędu albo będą jak te trolle internetowe co każdemu wmawiają,że mówimy 'jest napisane' zamiast PISZE! Tylko,że trolle zapomniały,że obie formy są dozwolone. Cieszę się,że nigdy nie popełniłaś błędu. Poprawna polszczyzna?JAKA? taka,że90% osób nie zna pojęć typu infantylny,dygresja,monotematyczny i łatwiejszych. to jest poprawna polszczyzna. A Tobie nauka kultury i netykiety niech się przyda.
formy dozwolone
Bo 90 % niedoinformowanego społeczeństwa używa słowa "pisze" zamiast "jest napisane".
Więc niedługo będzie można mówić "poszłem" , "wziąść" "innaczej".Bo przecież takim słownictwem się niektórzy posługują. Ludzie - to są przecież podstawy - to nasz język ojczysty! Więc zamiast się uczyć, lepiej zatwierdzić błędy. Porażka.
A jak ktoś pisze ogłoszenie, a nie zna ortografii, powinien korzystać ze słownika, pomijając fakt, że system podkreśla błędy. Wystarczy tylko kliknąć prawym przyciskiem myszy!
Więc niedługo będzie można mówić "poszłem" , "wziąść" "innaczej".Bo przecież takim słownictwem się niektórzy posługują. Ludzie - to są przecież podstawy - to nasz język ojczysty! Więc zamiast się uczyć, lepiej zatwierdzić błędy. Porażka.
A jak ktoś pisze ogłoszenie, a nie zna ortografii, powinien korzystać ze słownika, pomijając fakt, że system podkreśla błędy. Wystarczy tylko kliknąć prawym przyciskiem myszy!
dla Ciebie TY. Ile razy mam pisać o NETYKIECIE? Jeszcze Cię tego nie uczono w szkolę? Na szczęście potrafię czytać i to lepiej niż Ty.
Dodatkowo nie jestem kolejną bidulką która podąża za modą 'jest napisane' pewnie nawet nie wiesz,że zamiast poszłam można mówić zaszłam. Bo to właśnie jest ojczysty język,nasz język. Radzę porozmawiać z polonistkami z długim stażem i pracą,a nie takimi do 35lat.. I dziewczę drogie widzę,że cholernie się nudzisz,skoro odpisujesz ciągle. Ale jak się nie pracuję no to co się dziwić,że młodzież tylko przed komputerem 24h siedzi.
Dodatkowo nie jestem kolejną bidulką która podąża za modą 'jest napisane' pewnie nawet nie wiesz,że zamiast poszłam można mówić zaszłam. Bo to właśnie jest ojczysty język,nasz język. Radzę porozmawiać z polonistkami z długim stażem i pracą,a nie takimi do 35lat.. I dziewczę drogie widzę,że cholernie się nudzisz,skoro odpisujesz ciągle. Ale jak się nie pracuję no to co się dziwić,że młodzież tylko przed komputerem 24h siedzi.
Ach ludzie!!!
Mam takie wrażenie ze co niektórzy to zaglądają ty w innym celu niż portal został utworzony. Powinni być tu operatorzy którzy blokują takie osoby.To szczyt chamstwa takie zachowanie.Jak można tak obrażać ludzi. Proszę te osoby które się tak wymądrzają żeby jeszcze raz przeczytały swoje wypowiedzi i stuknęły się prosto w czoło bo inteligencji i ogłady za grosz.Pisania poprawnego można się nauczyć ale kulturę osobista wynosi się z domu.Pozdrawiam tak miła Panią która z dobrego serca chce pomóc ludziom i oddać suknie ślubna.Mogła by ja spokojnie wystawić na allegro.Oby więcej takich osób a będzie się nam lepiej żyło.A mam nadzieje ze nie długo będzie nosić ziemia takich wrednych ludzi jw.
Do Ona
Oczywiście można komuś zwrócić uwagę ale w sposób dyskretny a nie ośmieszać w komentarzach.Widnieje na tej stronie adres do Pani można by było dyskretnie sprawę załatwić ale To nie zostało zrobione- domniemam ze to wyśmiewanie a nie zwracanie uwagi na błędy.Wiec proszę mi nie pisać ze to nie kwestia kultury tak się rzeczy nie załatwia.No ale co ja tu będę wiele pisać normalny człowiek to od razu się domyśli o co chodzi...
pani ktora tak twierdzi to pewnie za ideal sie uważa? jak juz pani napisalem, jedni znaja orto a drudzy maja serce! w 4 oczy tez by tak pani skrytykowala? czy tylko anonimowo jest pani taka zaczepna?
ja osobiscie tez mam problemy z orto lecz nie uwazam sie za gorszego! innego! i nie powinno sie tego jak to pani nazwala "TĘPIĆ" bo tępi sie chwasty! powinno sie "byc bardziej wyrozumiałym"! pani idealem tez nie jest! jak i kazdy!
ja osobiscie tez mam problemy z orto lecz nie uwazam sie za gorszego! innego! i nie powinno sie tego jak to pani nazwala "TĘPIĆ" bo tępi sie chwasty! powinno sie "byc bardziej wyrozumiałym"! pani idealem tez nie jest! jak i kazdy!
Cóż za bezsensowna odpowiedź...
To znaczy, że tylko ludzie, którzy nie mają pojęcia o ortografii mają serce, a Ci, którzy dbają o właściwe słownictwo, pisownie i nie mają z tym problemów (bo się nauczyli tego), serca nie mają. Co za klasyfikacja... Jakoś często ludzie wykształceni, oczytani, majętni mają więcej serca, są znacznie lepsi dla innych niż Ci, których nazywa się analfabetami i nieukami. Poza tym teraz masa ludzi broni się dysleksją, dysortografią itp., a prawda jest taka, że to "choroby" wymyślone na potrzeby osób, które z lenistwa nie chcą się tego nauczyć. Kiedyś każdy musiał to umieć i się uczyli, dlatego też moi rodzice, dziadkowie i ciocię piszą bez błędów w przeciwieństwie do tej naszej współczesnej, leniwej młodzieży... Atakujecie kobietę za to, że nauczyła się czegoś, czego Wy nauczyć się nie raczyliście. Dodatkowo widać, jak często sięgacie po książki. człowiek, który czyta - nie ma większych problemów zarówno z ortografią, jak i z samych wypowiadaniem się. Wy jednak wolicie krytykować tych, którzy mogą mieć i serce, i pewien poziom. Większość z Was nie potrafi poprawnie jednej kartki zapisać, wstyd, że potem swoje dzieci tego uczycie.
Do Jejku ,jejku
Wydaje mi się że osoby które myślą że wiedza wszystko i najlepiej to z pewnością - Osoby które piszą te bardzo nie miłe komentarze.I domniemam że same korzystają ze słownika.Dodam ze Osoby inteligentne na poziomie nie napisały by czegoś takiego.A na pewno nie z dobrym sercem!!!Co do atakowania kobiety przecież sama się o to prosiła -Takie zachowanie jest karygodne i nie ma się co dziwić że Dostała odpowiedź taka a nie inna. Proszę nie wystawiać o Osobach tu się udzielających takich opinii bo to nie ładnie-Nie wie Pani z kim do końca rozmawia i jeszcze do tego wciąga dzieci--- no to naprawdę szczyt chamstwa. Sądzę że to jakaś koleżanka na ten komentarz odpisuje i to jej nieudolna próba obrony.Rozmyślam nad tym czy przypadkiem ta Pani co pisze te bezduszne komentarze nie sprzedaje w innym dziale sukni ślubnej i jej gul nie skoczył--- bo może ładniejsza i za darmo!!!!
Podsumowanie mojego meża!!!
Zamiast napisać to ogłoszenie mogła by suknie wyrzucić i sprawy by nie było!!!A ma serce i pomyślała o innych.W pospiechu czy przez nieuwagę wkradł się błąd.Zdarza się najlepszym--- jesteśmy tylko ludźmi.Za to została obrażona i wyśmiana co tu dużo pisać. Żal mi tych osób oby nie byli w potrzebie i nie szukali takich ogłoszeń.Pewnie w takiej sytuacji nie myśleli by o błędach ortograficznych!!!
Nie tylko "ślubnom", ale także ulica "rzeczypospolita". Mój Boże!!!
Takie błędy to nie jest pomyłka, analfabetyzm się szerzy. Ulica nazywa się Rzeczpospolitej, wystarczy przeczytać tabliczkę na murze. Dobre serce to jedno i za to chwała, ale szkołę (podstawową) ta Pani przespała. Dobrze, że jest już żonom (brawo Panie Tomku)
do osoby [-.-]
Ktoś kto ma trochę oleju w głowie domyśliłby się, że dziękując (nieznanemu mi)p.Tomkowi za określenie "żonom" powołuję się na Jego odpowiedź do pierwszego komentarza, która brzmi (ta odpowiedź) "suknie slubnom sprzedaje bo jest juz zonom. :)
A tak na serio to trzeba walczyc z takim analfabetyzmem zawsze i wszedzie.
Hough tomek" - koniec cytatu.
Obawiam się że Pan (Pani) niewiele z tego zrozumiał. Za trudne
A tak na serio to trzeba walczyc z takim analfabetyzmem zawsze i wszedzie.
Hough tomek" - koniec cytatu.
Obawiam się że Pan (Pani) niewiele z tego zrozumiał. Za trudne
od sasa do lasa
Podobna polszczyzna jak w ogłoszeniu pani, która sprzedaje suknię "ślubnom", plus wulgaryzmy, które świadczą o poziomie niejakiej sasy. W oczy powiedziałabym o błędach, ale nie znam nikogo kto tak pisze. Sens wypowiedzi sasy trudny do uchwycenia, o co chodzi? "NETYKIETA OBOWIĄZUJE"???
Litości...
Litości...
EHHHHH!!!!
Nie ma w sumie co komentować ale głupota ludzka nie zna granic. Pisze się tyle a i tak do nikogo nie dociera.Nie życzę Wam tego ale kiedyś nieszczęście może trafić na Was może sobie przypomnicie o dobrej kobiecie która za czekoladę chciała oddać wartościową rzecz tak by pomóc innej osobie.Nie możecie zrozumieć jednej podstawowej rzeczy- ta kobieta w dzisiejszych czasach to skarb.Mało kto tak za czekoladę oddaje cokolwiek- no może state do pocerowania skarpety.A Wy tu się doszukujecie błędów. Jeśli macie potrzebę to można przecież napisać na maila i w inny sposób zwrócić uwagę tej osobie. Jak można wypisywac takie rzeczy. ''Mój Boże''- przeciesz to wzywanie boga na daremno co to sa za komętarze.Boga Wy w to nie mieszajcie i zachowujcie sie jak dorosłe osoby a nie jak banda rozkapryszonych dzieciaków!!!
............
Suknia przepiękna...ahhh chciałoby się jeszcze raz powtórzyć ślub.... takiej dziewczyny ze świeczką szukać...nie ważne jak pisze..wszyscy wiemy o co chodzi..bez sensu te kłótnie..opamiętajcie się...lata nie ma, kryzys z Grecji nadchodzi...złotówka spada...pieniędzy coraz mniej...niedługo nam pozostaną tylko te działy z zamianą, przyjmę i oddam..i wszyscy będą na siebie skakać bo ktoś zapomniał napisać "ą" "ę"....? dajcie spokój...
:(
Nikt tu nie neguje poprawnej pisowni tylko kulturę wypisywanych rzeczy w komentarzach.Każda rozumna osoba wyłowi z tej dyskusji o co tak naprawdę chodzi i nie stanie po stronie Pani która wyśmiewa się porostu z ludzi.Z nalazła przypadkiem osobę nad która morze się w ten sposób pastwić. To nie ludzkie i nie etyczne.Nie jesteśmy za zatwierdzaniem błędów -raczej za zmiana zwracania na to uwagi bo tak jak wiele razy pisałam mogła to Pani inaczej załatwić.Gdyby to zrobiła nie było by 5 stron komentarzy- ale jak widzę niektórzy nie maja problemów z pisownia raczej z czytaniem ze zrozumieniem.
co ma piernik do wiatraka te komentarzesą tu nie potrzebne mam to daleko kto jak pisze ich problem chce oddać to nie patrze na jej pisownie tylko na danś rzecz tzn ,że jak nie umie pisać to nie może dawać tu ogłoszeń ? zajmijcie się czymś bo już zaczyna się robić to nudne załóżcie jakieś kółko komentatorów