Widok

dedykacja dla rodziców (piosenka)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Baaardzo proszę o propozycje piosenki dla rodziców :)

forumki i chłopaki z zespołów weselnych - pomyślcie chwilkę! pomóżcie coś znależć!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"A ja wole moja mame"... ;) A tak powaznie to niestety nie wiem - w ogole nic takiego nie kojarze - cos bylo o jakims "sercu matki" ale to chyba z jakiegos przedwojennego filmu...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
myśmy mieli "nie odnajdzie więcej nas ta sama chwila" Bajmu, nie wiem czy to jest tytuł czy tylko cytat;)
klodinka, masz może mp3 tej piosenki? jeśli tak, to bardzo proszę, podeslij mi e-mailem :) adres w profilu piętro wyżej z nietoperkami :)
my sie zastanawiamy nad czyms z lat ich mlodosci - na jednym z wesel, na ktorych bylam Mlodzi wybrali dla rodzicow piosenke Czerwonych Gitar - niestety zapomnialam tytulu :-(

hehe, witch, widze, ze obie mamy mnostwo pracy od poniedzialku rano ;>
u mnie to chyba juz uzaleznienie ;P

co do pracy to potrzebuję trochę czasu, żeby się rozkręcić :)
co do piosenki to nic mi do głowy nie przychodzi :( w domku mam kilka kaset (pożyczyłam od kolegi w wieku naszych rodziców hihihi) i tam właśnie czerwone gitary, ayarl ;) ale nic konkretnego - HELP!!!
TO SĄ DLA MAMY:

Skaldowie – Na początku mówi się Mama
2 plus 1 – Kołysanka Matki
Anna German – Dziękuję Mamo
Violetta Villas – Do Ciebie Mamo
Bernard Ładysz – Pieśń o Matce
Waldemar Kocoń – Uśmiechnij się Mamo
Trubadurzy – Przyjedź Mamo na przysięgę
Mieczysław Fogg – Serce Matki
Jacek Lech – Do widzenia Mamo
Tercet Egzotyczny – Przebacz mi Mamo
Isabella’s Vocal Group – Czekaj Mamo
Sława Przybylska – Powiedziała Mama
Skaldowie – Słowa do Matki
Tadeusz Nalepa – Uwierz Mamo
Czerwone Gitary – Stracić Kogoś
Irena Santor – Piosenka dla mojej Matki
Stenia Kozłowska – Cień Twoich oczu
Tadeusz Woźniakowski – Matko moja
Wojciech Młynarski – Nie ma jak u Mamy
Andrzej Dąbrowski – Walc z Mamą
Ja myślałm o Niemenie - tylko tak jakoś jak go słucham to się nie mogę zdecydować...

wiedzialam ze bylo cos o sercu matki :))))
Spis imponujacy i pewnie da sie znalezc cos odpowiedniego :)
Moze i sama skorzystam, skoro to moje skromne przyjecie zamienia sie cichcem w wesele?

a co z tatą????Nie ma nic dla nich..:(

"Co powie tata" Natalki Kukulskiej ;)
Ale sabra masz racje - nic nie ma. Co za dyskryminacja...

no niestety dla taty nie ma zazwyczaj nic. my n aswoim weselu mieliśmy piosenkę "cudownych rodziców mam", wyszło nieźle, a po oczepinach przed przerwą pan zaśpiewał piękną pieśń dla mamy, którą wszyscy wysłuchali w ciszy, przy stole. naprawdę było pięknie. niestety nie podam jaki tytuł, bo nie wiem i nigdzie nei mogę znaleźc, moze sami ułożyli.
Olga...dzieki za podpowiedż;);) ..w takim razie jak nie ma piosenki dla taty to chyba jedznak tylko ta Sipińska zostaję co???? No bo głupio mamie puszczać piosenkę a tatę pominąć :(:(

O nie o nie, nie poddam sie :) hakunamatata ;)
nie będzie Sipińskiej :) ..... !!! i basta :)

A może "Stand by me" ?
sabra - uloz sama :)))
A tak na powaznie czy to MUSI BYC????? Moze jakies podziekowanie slowne wystarczy?? Swoja droga to nie mam pojecia jak takie podziekowanie mialoby brzmiec..

Witch,
popieram obiema rekami i nogami, lacze sie z Toba w walce z Sipinska!!
Sipinskiej mowimy stanowcze: NIE

dołączam się do pomysłu można ułożyc samemu życzenia i powiedziec je słownie, nie trzeba piosenki, wystarczą podziękowania. U mojej kuzynki na weselu, mąż pięknie podziękował rodzico i żadnej piosenki nie było. To jest tak jak kto woli. Ja nie chciałam dziękowac więc była piosenka.
walczmy z utartymi schematami podziękowań dla rodziców i z sipińska :)
chciałabym jakąś miłą piosenke w tle, aczkolwiek z sensownym tekściorem - w języku rodzimym, bądź angolskim ;-)

jest taki song chyba z gladiatora co śpiewa bocelli "it's time to say goodbye" ;) coś w tle musi lecieć - jakis podkład, żeby było wiadomo
że chwila jest uroczysta (a ja z mężem będziemy się pocić przy wypowiadaniu podziękować ;) )
nie chce jakoś mi się tańczyć w kółeczku ... ;) :)
wlasnie tak mysle a propos koleczek... chyba by trzeba pogadac z rodzicami jak oni to widza, co?
Bo ja mysle tak: podklad muzyczny, na tym my z Mezem dziekujacy, a pozniej jakas piosenka, ktora bedzie sie rodzicom dobrze kojarzyla :-) Tylko wlasnie - czy oni maja sobie sami tancowac we 2 pary tak na srodku?? jakos dziwnie - bynajmniej ja na ich miejscu niezrecznie bym sie czula...
Any ideas??

do góry