Widok

delegacja z pracy - zapraszanie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WITAJCIE,
jak to jest u Was z zapraszaniem delegacji z pracy?
nasz ślub jest poza trójmiastem z noclegiem i poprawinami, około 100 km. W mojej pracy nie mam co wymyślać jest sztywna atmosfera bez spoufalania się i daje się tylko zawiadomienie, tak ustalono, natomiast mój N jest w służbach mundurowych i tu mam zagadkę.
Otóż za jego kadencji nie było żadnego ślubu więc wprost spytał dowódcę jak to kiedyś było, czy delegację czy poszczególne osoby, natomiast on odpowiedział ze jak zrobi tak się dostosują.
A wiec moje pytanie brzmi, czy będzie si jak wpisze na zaproszeniu ze zapraszamy TRZY-osobową delegację? no i czy tak wypada określić ile osób i że bez osób towarzyszących? bo chyba nie mamy tego obowiązku żeby zapraszać z osobami? potrzebna mi opinia kogoś trzeźwo myślącego, bo dostaje szajby z tymi zaproszeniami, ślub w październiku a ja dalej z tym walcze :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim zdaniem będzie ok jak napiszesz trzyosobowa delegacja.
my dajemy tylko zawiadomienia, a ślub i wesele mamy ponad 200 km od 3miasta:)
Ja bym napisała tak:
info iz zawiadamiacie Pracowników z firmy......

o której to uroczystości mają zaszczyt zawiadomić
Sz.P. Dyrektora i Pracowników.......

pod spodem zas
Po uroczystości Zaślubin miło nam będzie gościć 3 osobową Delegację na przyjęciu weselnym w.......

dałabym 4 osobową, bo wtedy mogą wydelegowac 2 pracowników z małzonkami
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mojego R jest zwyczaj 3osobowej delegacji i zawsze przychodza bez os. tow ..

napisalaym na twoim m iejscu ze 3os.
ale nie wiem jak to powiedziec ze bez os. tow . ;)
image
no poprostu
piszesz "3-osobową delegację" a nie "3-osobową delegację wraz z osobami towarzyszącymi", prawda?
image
w sumie jak sobie przypominam to imprezy zakładowe mają bez osób towarzyszących.
AgaB ale nie wszyscy to skumaja ;)
tak jak jest wiele przypadków ze dostaja zawiadomienie a traktuja to jak zaproszenie...
image
Też mam to na myśli co poprzedniczka, ale co ma być to będzie :)
to ja już nie wiem, jak ludzie są tacy dziwni...
bo dla mnie to oczywista-oczywistość:/
ehhh... nie wypowiadam się
image
AgaB ,masz rację .
Myślę, że jak napiszesz trzy osobowa delegacja to nawet nikt nie pomyśli, żeby przyjść z osobą towarzyszącą.
Zazwyczaj jest tak, że umieszcza się na zaproszeniu informację, że zaprasza się kogoś z osobą towarzyszącą - jeżeli takowej informacji nie ma to jasne jest, że osoba towarzysząca nie jest zaproszona :)
image
Wszystko zależy jak kto odczytuje zaproszenia, np. mój brat zaprosił znajomych bez dzieci, a tu nagle 5-cioro było :)
tak czy siak ok wpisuje tak jak radzicie, dzięks
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tym kumaniem ludzi to też różnie bywa.... u nas kilka os było swięcie przekonanych , ze dalismy im zaproszenie... mimo, że przecież nie ma info o miejscu przyjęcia weselnego....ahhh
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
moim zdaniem na wesele zapraszamy osoby, które dobrze znamy i lubimy i mamy chęć swiętować z nimi ... a jakaś anonimowa delegacja?? pierwszy raz o czymś takim słyszę. Mój N przekazał swojej szefowej zawiadomienie imiennie dla niej wypisane natomiast dla reszty pracowników przygotowaliśmy zawiadomienie ogólne. Nie widzę sensu zapraszać na wesele 3 osób z pracy tylko dlatego, ze to praca...
a dwa, wydaje mi się dużym nietaktem zapraszać osoby dorosłe na wesele bez os. towarzyszącej. ślub i wesele to uroczystość "towarzyska" a nie służbowa. Mój na pewno by nie poszedł i jak na pewno też nie gdybym dostała takie zaproszenie, albo ktos chciał by mnie wydelegować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
~cheeringup, tak bylo jest i bedzie u mojego R w pracy
wiec mysle, ze to nie bedzie jakis nietakt skoro nie bedzie napisane ze z os. tow ;)
a delegacja na wesele nie jest typowana przez nas , tylko 3 osoby chetne przychodza na wesele i juz :)
image
no przykro mi, nie zgadzam się;)) na wesele zaprasza się osoby które si dobrze zna, są przyjaciółmi, rodziną i coś dla nas znaczą. Ja zaprosiłam 3 os. z pracy bo się bardzo lubimy i zależy mi na ich obecności również na weselu. Poza tym paru osobom wręczyłam zawaidomienia oraz zawiadomienie do zarządu. Nie wyobrażam sobie obcych osób na moim weselu.
wg mnie to jest oczywiste, że delegacja przychodzi bez osób towarzyszących i nie ma co tu się kłócić, przychodzą 3 osoby którym pasuje termin i zabawa bez osoby towarzyszącej, sami się na to godzą i są świadomi, jak ktoś nie chce to nie przyjdzie, wydelegują kogoś innego.. a zaproszenie dla delegacji dać wypada moim zdaniem..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
owszem, to beeda osoby obce dla mnie, bo ja z nimi nie pracuje beda to koledzy mojego R :)
mozna byloby tutaj duzo dyskutowac na ten temat, al enie ma sensu :)
image
no nie ma , nie ma;) każdy robi jak chce. dla mnie to po prostu dziwny zwyczaj, pierwszy raz o czymś takim słyszę:))
ja by zaprosiła z osobami towarzyszącymi albo wcale... przecież przyjdą takie trzy osoby i nawet potańczyć nie będą miały z kim bo każdy będzie w parze...
ja rowniez zaprosiłam 2 osobowa delegację na wesele ( bez osob towarzyszących i nikt nie ma mi tego za zle- ciesza się że wogole o nich pomyslalam i kogoś zaprosilam) . Uważam ze wszystko zalezy od tego jakie stosunki panuja w firmie. U mnie jest tylko 20 osób, z czego kilka pracuje praktycznie tak długo jak ja ( ponad 8 lat) lub dlużej więc uwazam że nietaktem byłoby kogos nie zaprosić, z drugiej strony jak mówicie wesele jest dla znajomych więc wolałabym zaprosić 4 osoby delegacji niz 2 z osobami towarzyszącymi których nie znam lub prawie nie znam. Oprocz delegacji zaprosilam rowniez szefostwo oraz inną osobę z pracy z osobą towarzysząca którą chciałabym aby byla na pewno. Reszte pracownikow mam zamiar zaprosic na poprawiny. Gdybym pracowała w duzo większej firmie i krócej na pewno dalabym tylko zawiadomienie.
image
dzisiaj właśnie wysłałam zaproszenie-zawiadomienie na ślub mailem do wszystkich pracownikow z mojej firmy w Wawie i już dziś otrzymałam info, że na pewno będzie wysłana delegacja na ślub(tylko do kościoła).
Miło dostać tyle miłych słów i gratulacji...:)
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
no właśnie, moim zdanie zawiadomienie w pracy w zupełności starczy niż zapraszanie osób "przypadkowych"
Ja wręczam tylko zawiadomienie Prezesowi z informacją, że to dla wszystkich Pracowników, do których i tak roześlę maila. Pierwszy raz słyszę o jakiejś delegacji na wesele..... Ale jesli gdzieś jest to normą to norm łamać nie nalezy.
u mojego arzeczonego z reguły jest wydelegowana jedna lub dwie osoby reprezentujące firmę, ale tylko z razji zawiadomienia i jak szefowa nie może stawić się osobiście.
u mnie są tacy co wysyłają wszystkim maila z zawiadomieniem, ale są tacy co daję paru wybranym osobom zawiadomienia. ale u mnie w firmie pracuje 500 os. i już 3 x w tym roku dostałam zawiadomienie od kogoś kogo zupełnie nie znam;)) nawet nazwisko jest mi obce...
jak widać co firma to iny obyczaj, dlatego też chciałam się Was poradzić.
uzupełniając - maile wyślę tylko do pracowników, z którymi współpracuję a nie do wszystkich. Firma liczy 600 osób więc bez przesady:)
najlepiej trzymać się utartych schematów - jeśli gdzieś jest jakis zwyczaj to nalezy go uszanować.
~cheeringup

a Ty jestes z Starej Kiszewy??
image

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry