Widok

dentysta WIEWIÓRKA w Gdyni - odradzam

Stomatologia Dziecięca Wiewiór.ka Temat dostępny też na forum:
Byłam z 20 miesięcznym synkiem na WIZYCIE ADAPTACYJNEJ. Polegała ona na tym, że Pani dentystka położyła go siłą (asystentka pomagała!) i wsadziła mu ręce do buzi. Dziecko wiadomo - płakało, krzyczało, wyrywało się. W nagrodę, że był dzielny dostał ............ LIZAKA!!!!! Koszt 65 zł. Nigdy tam nie wrócę. Żenada i krzywdzenie dziecka. Przestrzegam, żebyście nie dały się nabrać na świetną stronę www i wrażenie kolorowej poczekalni.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 13
Witam,

Jestem po wizycie w Wiewiórce z 3 letnią córką. Powiem tak, może jest tam drogo (ale tak naprawdę wszędzie jest drogo) natomiast dentyści nastawieni są na kontakt z dziećmi i to się liczy. Dodatkowo mają doświadczenie w leczeniu dzieci które w większości nie wykazują chęci współpracy ....powiedzmy łagodnie. Większość się drze, krzyczy w niebo głosy, wyrywa i histeryzuje. Ogólnie dla mnie gabinet jak każdy inny, nic gorzej nic lepiej...wszędzie suma summarum jest borowanie, drylowanie, wiercenie i zaklejanie dziur. Może jak się zmieni technika naprawy takich ząbków to wtedy będziemy mogli wymagać czegoś więcej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Beznadziejna klinika reklamowana dla dzieci..... Bezmyslne podejscie do leczenia zabków , mój synek ma próchnice butelkowa pani dentystka chciala mu leczyc czyli plombowac albo leczyc kanałowo 14 zabków!!!!!! ze znieczuleniem dożylnym!!!!!!! Jak zapytalam o lapisowanie to powiedziala ze to sie nie sprawdza nie zabija bakterii i próchnica posówa sie dalej.... zmienilismy gabinet na rowniez prywatny i podejscie jest zupelnie inne....Naciagacze na pieniadze i stresowanie dziecka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

PTSD - Polskie Towarzystwo Stomatologii Dziecięcej

Ostatnio znalazłam w internecie towarzystwo stomatologi dziecięcej. Pewnie zrzesza stomatologów. Ktoś coś wie ? Czy oni mogą pomóc w czymś? http://www.ptsd.net.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gdzie byliście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przede wszystkim to od rodziców dużo zależy. Jak byście przygotowali dziecko i wytłumaczyli co go czeka, jakaś grę wymyślić o dentyści, to by poszło gładko. U mnie to zdaje egzamin. A co myślałam że lekarz będzie siedzieć i pół dnia prosić dziecko. Raptem cie żale wzięły ze dziecku się krzywda dzieje. Wiec zanim dasz słodkie dziecku i położyć spać bez mycia zębów to pomysł jaka mu krzywdę robisz TY!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

NIe byłam, nie znam, więc może powiecie, po co się wypowiadam. Jednak zaryzykuję, bo próchnica i zły stan zębów u dziecka nie zawsze musi być winą tego dziecka czy rodzica, który nie zadbał o higienę czy dietę. Jestem mamą, już nastolatki dzisiaj, która mimo idealnej higieny zębów i właściwej diety uzębienie miała koszmarne ( serio, nie wyobrażacie sobie jak bardzo- zęby łamały się od łyka wody ). Okazało się, ze czegokolwiek bym nie robiła, zwyczajnie nie wchłaniał się jej wapń... Dawka witaminy D3, która jak wiadomo jest potrzebna by wapń właściwie się wchłaniał, a która była podawana dokładnie wg zaleceń pediatry, była w jej przypadku stanowczo za niska. Więc przepraszam, ze się wcinam, ale to tak w obronie rodziców, których ocenia się, ze nie dbali o dziecko. Pozdrawiam wszystkich :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Opinie i oceny

Krystian - ocena (3 odpowiedzi)

Chciałbym serdecznie polecić firmę sprzątającą ABG! Skorzystałem z ich usług i jestem pod...

Piotr - ocena (3 odpowiedzi)

Absolutnie polecam ten serwis narciarski! Szeroki wybór, świetne doradztwo i błyskawiczna obsługa...

Dominik - ocena (4 odpowiedzi)

Dziękuję za kolejny rok współpracy. Firma zarządza moimi nieruchomościami na wynajem, gorąco...

do góry