Widok

uderzyłam teściową

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wczoraj miałam bardzo dużą sprzeczkę z teściową. Poszło o to, że powiedziała o moim synku "A czemu go w szpitalu nie zostawiłaś??", "mój syn nie ma kasy żeby utrzymywał ciebie i dziecko", "złapałaś go na dziecko", "ja nie rozumiem jak można mieć dzieci, ja mam bo wpadłam", "ciągniesz tylko od mojego syna, zamiast chodzić do opieki lub po kościołach"
Ja jej odpowiedziałam:
-słucham, czy do mnie k*** mówisz??!!"
Teściowa: Tak, możesz mi go dać, ja się nim zaopiekuje w drodze do domu dziecka, on jest taki ładny napewno ktoś go weźmie.
Szlag mnie trafił jak to usłyszłam, pierw zatkało mnie na ok3sekundy, później krew mnie zalała i po prostu walnełam jej bardzo mocno w twarz, doszło do bijatyki.
Teściowa zalała się krwią i groziła że na obdukcję pójdzie i zrobi mi proces. Całą akcje widziała młoda dziewczyna ok. 20lat poprosiłam ją zeby w razie czego była świadkiem w sprawie, ona się zgodziła.
Wiem, że to nie wiarygodnie brzmi i jak prowokacja, ale niestety nią nie jest.
Nie będę kłamać nie żałuje tego co zrobiłam, ale jak teściowa mnie poda na policje to mam jakieś szanse żeby się obronić??
Mam nagraną 1 rozmowe jak pijana mnie obraża i wygraża się mi, i chcę skłócić mnie z partnerem.
Kiedyś mówiłam już mojemu partnerowi, żeby nie brał od tej zołzy kasy na wnuka, bo później wypomina i wydzwania i sie wypytuje na co wydane. Ale to nic nie daję partner przyjmuje od niej gotówkę i nie przekazuje mi jej, bo wie ze bym jej rzuciłam w pysk nią. Kiedyś spotkałam ją u fryzjera byłam za swoje pieniądze z macierzyńskiego na podcięcie końcówek, to za plecami obgadała mnie że widziała mnie w luksusowym salonie i że 300zł płaciłam niby za fryzurę( co nie jest prawdą, bo byłam u zwykłego osiedlowego fryzjera, od którego od lat chodzę i zapłaciłam 20zł)
nagaduje partnera, a on nie umie jej powiedzieć, jak ja mu coś o niej powiem jakąś prawdę, to zaraz w obronie matki staje i moja rodzine poniza.
Matka go nie wychowywała tylko babcia, matkę widział raz na półroku i wogole się nie zajmowała dziećmi, tylko jej matka, tak samo z utrzymaniem ta zalozła na siebie wydawała, zamaist dzieciom na buty dac!! Później wyrzuciła go z domu jak skonczył 16lat i kazała mu sobie radzić, bo ona nie jest bankiem.
Tyle świnstw mu zrobila, a on za nią jest.
Nie wiem co mam zrobić z nimi obojgiem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
co za prostactwo. Aż nie chce mi się wierzyć, że to prawdziwa historia.
Istna patola
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Darujcie sobie niektóre wpisy, naprawdę bywacie żałosne, jeżeli kobieta od kilku lat jest nękana prze agresywną i pijącą teściową to same nie znacie swoich reakcji w tej materii. Ja nie wiem jak bym się zachowała, nie mam rozchwianej psychiki ,jestem spokojna,ugodowa, zapewne do czasu jak większość z was...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
haaaaa :)
nie popieram tych, którzy biją teściową - wredna/żałosna
nie popieram tych, którzy palą i dmuchaja dziecku w twarz - nadmiernie troskliwa/tez wredna
nie popieram pijących przy dziecku - spięta

jak poprę patologię będę OK?
aaa to takie realia są teraz?

to ja już wolę być wredna ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
na twoim miejscu, po prostu nie miałabym kontaktu z teściową i tyle. Proste i skuteczne - dla tych co nie walą w pysk , oczywiście.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
uderzyłam ja w twarz i doszło do bijatyki tzn szarpaniny odpychałam ja od dziecka nie dopuszczałam jej łapsk do mnie.
wiec nie przekręcajcie wydarzeń, lub nauczcie się czytać ze zrozumieniem!!!

A ja mam całą szyję podrapaną, bo ta wściekła baba zaczeła mnie dusic i pazury wbijac we mnie, to co miałam może ją przeprosić za to???!!!!

Mądralińskie jakbyście się zachowały jakby obca baba powiedziała, że zabierze Wam bachora do biedula??? nooo słucham , pewnie byście dały cooo??? święte
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co, byłaś przygotowana tylko na miłe słowa? wsparcie i tp.... To oznacza słabą wyobraźnię i brak obiektywizmu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no sorry, sama przecież pisze to wszystko, nikt jej nie kazał

to jest forum, raaaaaany, nie ma przyjaciółek? liczy na to, że co? że jej przyklasnę bo dobrze robi? że je będe współczuć, bo walnęła teściową i teraz się boi, bo może tamta założy jej sprawę?
współczuć to ja mogę jej dziecku, nie jej
wkurza mnie to, że ludzie sami pakują się w taki syf a potem ręce załamują i płaczą jak to im źle

wybacz, droga autorko, tak, jestem wredna, przyznaję, bo nie popieram takich zachowań

skoro kobieta, jak sama napisałaś, zalała się krwią to chyba nie było to zwykłe odepchnięcie - bić Ci brawo nie będę

znajdź sobie przyjaciółkę i jej pytaj o radę, mamę, kogoś z rodziny
ogarnij sie życiowo bo tkwisz w bagnie, panuj nad sobą bo tylko więcej kłopotów sobie narobisz

wiem, ze to przykre, co piszę, i milej byłoby usłyszeć, że dobrze zrobiłas i chwała Ci za to, że nie żałujesz...

moja opinia nie jest 'forumowa' to samo powiedziałabym Ci w twarz

Poza tym nikt nie zmienia się z dnia na dzień, widziałaś w co się pakujesz, siedząc na forum nie zmienisz swojego życia
I już wiemy z kim rozmawiamy
"żegnam Was żałosne baby"
żałosne, bo nie poparły Twojej zachwianej psychiki ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
SAME NIBY TAKIE SPKOJNE , A NA FORUM SAMA AGRESJA WIDZE. NIE CHCE MYSLEC JAKIE MUSICIE BYC NA ZYWO.
PEWNIE NA MOIM MIEJSCU BYSCIE ZABILY LUB NIE WIADOMO CO ZROBILY TEJ KOBIECIE
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
mama 34 lepiej sie nie odzywaj jak nie znasz sytuacji, moze ty tak syna wychowalas skoro tak mowisz??
Ja z ta kobieta od 2 lat stram sie spokojnie rozmawiac i wyjasnic jej problem ale to sie konczy jej agresja , a moim milczeniem.
ile mozna milczec , miarka sie przebrała
agresja budzi agresje
Dejwi dziekuje za mile słowa, chyba zablkouje naprawde ten watek, lub nie bede sie udzilac na nim juz wcale!!!
zegam was zalosne baby
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wstydu nie masz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
no i masz! teściowa wredna, forumowiczki też wredne! Tylko ty mądra i wspaniałomyślna... Czyli twoje motto brzmi: Jak nie po mojej myśli - to w pysk! Przyhamuj trochę kobieto, bo trafi kosa na kamień i sama kiedyś tak od syna własnego dostaniesz, bo masz dużą szansę go tak właśnie wychować -na takiego jak ty.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8
Kulka, Anita czyli co ? Jak Cię ktos wyprowadzi z równowagi to bach mu w pysk ??

Anita nie oburzaj się, Twoja tesciowa z tego co opisałas to dno, ale Ty dałas jej się sprowokować prezentując ten sam poziom

Bicie w żadnych sytuacjach nie jest rozwiązaniem, to tylko o słabosci swiadczy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jak niechcesz wieczorem byc wqiona wypowiedziami to napisz do ADMINA niech zblokuje ten wątek --> i to Ci radzę

Anita

przestań sie denerwować, przestań na forum rozwiązywać takie problemy bo:

0. Opisujesz sytuacje na którą forumki Ci nie pomogą a jedynie rzucisz im mięso "piatkowe" --> pod koniec dnia będzie tu ok 100 wpisów i milion pięcset, sto dziewięćset kciuków w góre i w dół

1. forum to wolność słowa i każdy napisze ci chece

2. każdy inczaj różne wypowiedzi interpretuje

Tu możesz się tyl;ko wqić bardziej co nie jest Ci teraz na ręke

idz na spacer, przemysl, pogadaj z kimś odpowiednim ... niewiem z koleżanką, psychologiem, policją ...ale tu chyba nikt Ci nie pomoże

podejmij jakieś decyzje i sie ich trzymaj

tylko postaraj się żeby to były przemuslane decyzje i podejmowane bez emocji

popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Anita żadna z nich nie była nigdy w takiej sytuacji dlatego są takie mądre,jak by były to pewno dały by się szarpać , bić i wyzywać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
mogłaś zadzwonić na policję, jeżeli teściowa szarpała Ciebie i wózek z malutkim dzieckiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
partenera znam 10lat i jego matka była ok, dopoki nie doczekała sie wnuka, wogole po co mam sie wam tlumaczyc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam na imie anita, nie iza tez nie wiem skad padło:)
jesli ktos mnie trzyma za reka i mino moich prosb i rozmow nie ustepuje i szarpie mnie i popycha mnie przed moim wlasnym domem, i za wozek ciagnie(dziecko w gondoli, bez pasów, madre forumki) nie lepiej miałam powiedziec wybrałam takiego chłopa to walnij dzieckiem o ziemie mamooo JESTESCIE WREDNE I ZLAOSNE
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Masakra

Tesciowa szurnięta, synowa szurnięta bo na potyczki słowne potrafi tylko rękę podniesć, a synek bez własnego zdania, jak pozwala na takie chore klimaty.

Jeżeli to nie prowokacja ( chociaż ciekaw skąd padło imię Iza, jak Ty o nim nie wspomniałas) to obie jestescie warte siebie

PATOLOGIA
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry