Widok

deser bananowy

dziewczynki kochane macie jakis prosty sposób na deser z bananów nie robiłam nigdy ale mysle o czyms takim : banany podsmazyc na masle polac roztopiona czekolada i posypac malinami ?
Mam jutro gosci i chciałabym cos na deser szybki i prosty i tani
:)
"Kobieta jest to przysmak Bogów, byle go diabeł nie przyprawił."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja przecinam banany (niezbyt dojrzałe, najlepiej bardzo mało dojrzałe) wzdłuż. Wlewam na patelnie miód, czekam aż się rozgrzeje. Podsmażam banany lekko z obu stron. Wykładam na talerz, posypując płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi. MOja rodzinka zabija się za takimi bananami. Koleżanka też wiem że smaży na alkoholu, a potem podpala i banany się karmelizują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z dzieciństwa pamiętam banany w cieście naleśnikowym - moja Mama robiła :] ale jakoś później przestała :P
może mało "wystrzałowy" - ale bardzo fajny - dojrzałe banany, w całych skórkach (zwracać uwagę, aby nie były naderwane ogonki) ułożyć na blaszce, naciąć wzdłuż, powkładać kawałki czekolady :] wsadzić do piekarnika i zapiec - aż skórki będą czarne :] pyyyycha :] http://doprawionefantazja.blogspot.com/2013/02/banany-zapiekane-z-gorzka-czekolada.html

ogólnie na działce robimy grillowane banany bez czekolady - ale jakiś czas temu potrzebowałam coś bardzo słodkiego ;) i z czekoladą :] i znalazłam przepis na te banany z czekoladą :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kulinaria

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

do góry