Widok

deweloper 7 niebo

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Wita. Mamy zamiar z mężem zakupić nieruchomość u tego dewelopera, a mianowicie dom szeregowy na osiedlu Familijnym. Prosiłabym o opinie o tym deweloperze i te dobre i złe będą cenne przed podjęciem życiowej decyzji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 24
nareszcie ,popieram i też więcej tu nie wejdę , opinie pieniaczy i mąci wody mało mnie interesują
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
~heh ~ kolejny kretyn powielający idiotyczne opinie.mieszkam w Baninie od 8m-cy na osiedlu rodzinnym ciągle trwają prace budowlane więc nie p...ol, że developer zniszczył drogę, gdyby nie budowa naszego osiedla to dalej byś jeździł po błocie, wiem co było tu 2lata temu -pole,pole i jeszcze raz pole, dzięki budowie osiedla są chociaż płyty jumbo i to dzięki developerowi , bo gmina nie kiwneła palcem by coś zrobić, dopiero jak w poniedziałek dostali f-rę za naprawę mojego auta, a na biurku pana dyrektora wylądowały moje obłocone kalosze, to we wtorek łaskawie gmina wysypała gruz. Jak czytam niektóre posty to mi ręce opadają, że takich mam sąsiadów debile i buraki a im większy status materialny tym większym gnojem pachnie...tak, tak panie prezesie ze słonecznego poranka o panu mowa
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
a znacie nowa nazwę developera
Siódme piekło
to nazwa wymyślona przez ludzi.
A swoja droga to niezle zniszczylł drogi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wadliwe kominy, firma partaczy

Panie szefie Bryła niech Pan nie pisze bajek lub niech tego nie robią Pana pracownicy. O usunięcie wad nie można przez kilka miesięcy się was doprosić. Ciekawi mnie tylko jak zamierzacie usunąć wady źle wykonanych kominów, burząc je i stawiając na nowo ?! Jak wyjdzie od nas pozew zbiorowy to prędzej zmienicie nazwę firmy lub ogłosicie upadłość. Panie Bryła jesteście partaczami. Nie można usprawiedliwiać swoich błędów niską ceną. Przed sprzedażą należało powiedzieć że budynki będą wybudowane z wadami oraz z najtańszych materiałów ! Domagamy się natychmiastowego usunięcia cieknących kominów. Nie wspomnę już że fugi na nich są zapaćkane i brudne ,a słupy i opierzenia balkonów wyglądają jakby ktoś na nie zwymioto. Drodzy państwo ,, przyszli klienci reansumując po co macie płacić za dom w stanie deweloperskim skoro już wykończony możecie dostać za bardzo niską cenę , wystarczy poszukać na otodom.pl , kilka ofert już się okazało domów z os.rodzinnego . Bez powodów ludzie ich nie sprzedają, pomyślcie i nie sugerujcie się pozytywnymi komentarzami dewelopera. Mieszkańcy
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 10
W końcu jedna normalna osoba , podzielam Pani zdanie w pełni , trzeba się liczyć z usterkami , ja kupiłem dom za duza kasę i była to przemyślana decyzja - usterki były ale to wszystko zostało normalnie załatwione bez pospiechu bo dom trzeba osuszyć i bez krzyków , bo obydwie strony podchodziły do siebie z szacunkiem i wyrozumialascia . Deweloper jest uczciwy i bardzo pomocny jak mało innych a osiedle , ktore zbudowal podoba mi sie najbardziej ze wszystkich w trojmiescie :) i nie przypisujcie mi ze jestem osoba podstawiona przez dewelopera!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
A tak na marginesie to po ile metrów mniej więcej mają te mieszkanka? Byłabym wdzięczna za odpowiedz. Acha i czy to są mieszkania jedno- czy dwupoziomowe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzie
Wy sami się zachowujecie jak nadęte balony.
Nikt Was personalnie tu nie wyzywa bo się Was nie zna.
Mowa tu o rodzaju budownictwa dla niektórych budowanego byle jak i dlatego ta nazwa, rzedy brzydkich szeregów zwane kołchozami ,taka opinia panuje o tym budownictwie. Developer jednak nie brał pod uwage ,że Banino to wies domków jednorodzinnych.
Ktos napisał ,że ma świadomośc ,że skoro mało kosztuje to nie ma pretensji o usterki. Cos chyba nie HALOOO. Płacisz to powinieneś mieć solidnie wykonane, proszę nie usprawiedliwiać partactwa. Trzeba o swoje walczyć i wytykać błędy bo to wasze cięzko zarobione pieniazki.
Ja osobiście nic nie mam do nowych mieszkańców, kiedys tez byłam tu nowa ale wiem jak sie mieszka, jakie sa drog itp. i prosze nie narzekac pózniej.
A co do dzieci to są normalne , nikt nikogo nie wyzywa, proszę nie zakładać najgorszego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dziękuję Wam bardzo. Przynajmniej szczerze i konkretnie. Prawda jest taka, że cena jest niska i nie spodziewam się niewiadomo czego ale niektóre z tych wpisów nie jest za fajne. Daliście mi jednak nadzieję, że będą na naszym osiedlu również ludzie z trzeźwym i logicznym spojrzeniem na wiele spraw a nie tylko ciągła zgryzota. Mam nadzieję, że trafimy na sympatycznych sąsiadów nie robiących problemów z byle czego. Oczywiście nie uważam, że trzeba stać z założonymi rękami i patrzeć jak partolą różne rzeczy w trakcie budowy ale wystarczy szczerze i kulturalnie porozmawiać z osobami, które budują i ich przełożonymi i sprawy zostają rozwiązane. Podsumowując wszystko zależy od nas samych. Jeżeli dopilnuje się w trakcie to i później będzie łatwiej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Brawo!!! Świety komentarz ~więcej tu nie wejde! Zgadzam się z Twoim zdaniem i stwierdzam że nie ma sensu tracić czasu na czytanie tych bzdur!!! Mam tylko nadzieję że nie wszyscy sąsiedzi na Naszym osiedlu będą tacy "mili"!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie martw sie , nie jest tak źle - przynajmniej w naszym mieszkaniu nie ma takiej masakry jak tu piszą. Grzyba nie mam , współpraca nadal jest ok , i od kiedy zmienił sie system zgłaszania usterek ( teraz jest na maila) to potwierdzenie naprawy dostaliśmy listem poleconym :)
Co do rachunków za gaz to teraz mieliśmy 500zl /mc - ale grzalismy a maxa ,żeby osuszać.
Jedyne co mnie teraz martwi w baninie , to ta niechęć i obrażanie naszego osiedla - aż się boje ,że moje dzieci będa szykanowane w szkole - bo skoro dorośli ludzie rzucają takie bluzgi na forum - to pewnei w szkole będzie że " jesteście z kołchozu " . Reszta w baninie mi sie podoba - zima minęła , odsnieżone było , nie zalało nas w żaden sposób , co do wentylacji to przyznaję że wwiewa powietrze przy silnych wiatrach -ale mają to naprawiać . Ogólnie jesteśmy zadowoleni , no i faktycznie nie ukrywajmy że cena grałą dużą rolę przy wyborze , nie chcielismy małego mieszkania w wielkiej płycie lub na szadółkach . Aa i to że nie ma komunikacji tez mi nie przeszkadza , i tak z niej nie korzystaliśmy w mieście . Podsumowując - gdybyśmy mieli wybierać jeszcze raz , to wybralibyśmy tak samo . Jedyne czego żałuję , to to że weszłam na to forum i zobaczyłam w jak nei miłym społeczeństwie żyję... nie musicie mi otwierać oczu i udowadniac jak wtopiliśmy kase , bo to nasza decyzja gdzie mieszkamy i chyba nikomu nic do tego
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 14
szkoda mi ludzi, którzy wyprowadzając się na wieś oczekują, że nagle jakimś cudem spadną im z nieba wygody miasta ... Banino to wieś i mam nadzieję, że wsią pozostanie, bo przeprowadzając się tutaj uciekłam od zgiełku i pośpiechu miasta. Niestety nikt, kto tęskni za miastem, nie odnajdzie się tutaj i zawsze będzie utyskiwał i doszukiwał się braków ... Jeśli kogoś stać na kupno mieszkania za 6-8 tys za metr, nie zdecyduje się na kupno mieszkania w Baninie, tylko albo postawi tu dom, albo zostanie w Trójmieście z pełnią 'wygód'. Taka jest prawda :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
W jakich numerach budynków dzieją się takie numery??? Z przerażeniem czytam to co tu piszecie bo i my mamy niedługo odbiór... ;((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ńiezadowolony mieszkańcu~Myślę, że pan Bryła nie czyta takich bzdetów, ale zaproś go osobiścię, pewnie chętnie przyjdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
~dpass~widziały gały co brały, myślała,że za połowę ceny kawalerki na chełmie kupiła pałac. Śmiech mnie ogarnia jak czytam takie głupoty
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
Irytująca to jest ta firma 7 niebo i ta ich jakość roku 2012. Co do cieknących kominów to nie tylko ty masz problem, jest to problem prawie wszystkich domów- nie daj sobie wmówić że to problem mokrego drewna. Co ma piernik do wiatraka ? U nas jak i u sąsiadów problem również z wentylacją. Gdy napalimy w kominku to dym leci kratką wentylacyjną u sąsiadów nad nami - problem kilkunastu domów ! Ciekawe co będzie jak ludzie się zaczadzą w nocy podczas snu. Do tv to się nadaje. Problem grzyba i wilgoci we wszystkich domach- nic nowego. Cały czas się nas spławia ale i tak jasne jest ze wykonano błędnie izolację lub problem jest podmokłego terenu na którym stoją domy.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
istnieją nawet 2 fora, drugie to http://osiedlerodzinne.hekko.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja przepraszam wszystkich ,że napisałem o tych domach kołchozy.
Ale Państwo sami zobaczycie jak pomieszkacie.
Nie zazdroszczę bo mam dom w Baninie ale znajomikupili takie mieszkanie i przeklinają teraz i to oni taką nazwę wymyslili. A sprzedać cięzko będzie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Szczerze powiem, ze mnie też już irytuje wspolpraca z developerem. Wszystko bylo OK, do momentu kupna mieszkania. Od wrzesnia nie potrafia mi dostarczyc opisu skrzynki elektrycznej (mimo, ze elektryk sprawdzal co gdzie jest podlaczone), naprawianie usterek - o kazdej usterce trzeba sie przypominac, poganiac, probuja przepychac odpowiedzialnosc na innych wykonawcow.
Wczoraj byl u mnie ktos od usuwania usterek, poniewaz skrapla mi sie woda w kominie i mam ogromna plame na scienie komina. Diagnoza: mokre drewno. To juz nawet nie jest smieszne! Drewno jest sprawdzone, wysuszone, w innym mieszkaniu sie nim pali i nie ma problemu. Komin ewentualna wilgoc powinien na zewnatrz odprowadzic, a nie, ze ta para sie gdzies zbiera a pozniej skrapla. Przeciez nie ma idealnie suchego drewna!
Grzyb wychodzi w kazdym pomieszczeniu, z wyjatkiem lazienki. Przyczyna jest zbieranie sie wody na poddaszu.
Powietrze z kratek wentylacyjnych wdmuchuje je do srodka zamiast wydmuchiwac na zewnatrz.
Podczas sredniego oraz duzego wiatru kominy mocno halasuja, a dym z komina wraca do mieszkania.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1
Panie Bryła tym postem utwierdził Pan wszystkich w przekonaniu ze Pana mieszkania i domy budowane są z najtańszych i najgorszych jakościowo materiałów. Nic dziwnego że wszystko się sypie. Tak na marginesie mam pytanie do pracowników 7 nieba : co wy tam palicie lub bierzecie ? Wszyscy problemy reklamacyjne mniej poważne lub bardziej a z waszej strony zero reakcji. U nas w łazience słychać przez wentylację co sąsiadka mówi nad nami , problem jest we wszystkich mieszkaniach ! Rachunek za gaz przyszedł 800zł/mc okna pootwierane a pomimo tego grzyb i wilgoć na ścianach , problem prawie we wszystkich mieszkaniach. Nie wspomnę już o pękających ścianach ! Zapraszamy Pana Panie bryła do nas osobiście !
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie mówmy o cenach w trójmieście , bo Banino nie jest 3miastem, dojazdu brak, komunikacji brak, chodników brak, oświetlenia brak, placów dla dzieci brak i tak dalej i tak dalej więc ceny jak za takie wygody i tak wygórowane :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry