Widok

deweloper 7 niebo

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Wita. Mamy zamiar z mężem zakupić nieruchomość u tego dewelopera, a mianowicie dom szeregowy na osiedlu Familijnym. Prosiłabym o opinie o tym deweloperze i te dobre i złe będą cenne przed podjęciem życiowej decyzji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 24
Kałuże na drogach to właśnie wina developera i kierowników budowy,kiedyś były pola i tak zwane drenarze ale teraz wszystko jest przerwane i są tego skutki a po drugie jak kogoś zalewa to niech sam się ruszy albo szuka winy a nie tylko straż a reszta w d*pie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wow, a odbierałeś z inspektorem chociaż?

Na http://geoheat.eu/ jest też filmy,w którym można zobaczyć, jak powinna działać prawidłowo funkcjnująca wentylacja. Dziwię się, że takie rzeczy dzieją się na nowych osiedlach!
wincyj kostki! wincyj betonu!
Drzewa wyciąć, broń allachu przed nowymi!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przy mocnych opadach ( kilkudniowych ) będzie jak na miodowym ale wtedy wody w domu na ok 50cm/wysokości.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak ostrzegalismy ,ze buduja szybko i tanio to było Larum ,że starzy mieszkańcy wredni są. Jeszcze mocno nie padało a juz sa problemy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zapraszam do obejrzenia filmów z poprzednich osiedli 7 nieba
szukaj w google : banino, tak tu się mieszka

link : http://www.banino.bloog.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powodź na siodmym niebie- zalane mieszkania

Uwaga na osiedlach 7 nieba wyłożonych kostką brukową, wodę z domów wypompowuje straż pożarna.
cytuje:
Niestety deweloper nic sobie z tej sprawy nie robi. Olewa, przeciąga, wyłącza sobie nasze prawo do rękojmi.
Zapisy jakie nam przedstawił zostały zgłoszone do UOKiK, a sama budowa do powiatowego Nadzoru Budowlanego.
Po weryfikacji przez właściwe urzędy deweloper będzie zmiażdżony.
Opinia prawna na ten temat jest bardzo korzystna dla osób poszkodowanych i oszukiwanych. W sądzie będzie tylko formalnością uzyskanie odszkodowań i zmuszenie dewelopera do właściwego wykonania instalacji odprowadzających wodę.

link do innego wątku : ( powódź na goździkowej )
http://forum.trojmiasto.pl/Powodz-na-Gozdzikowej-t629360,4,12.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
I co z tym pozwem, tak się darli i co??> i G... taki pozew zbiorowy

Kliencie uważaj w co się pakujesz

Ani wpłaconych pieniędzy ani budynku nie widzę ! Podwykonawcy na budowie mówią mi że nie dostali pieniędzy od 3-4 miesięcy ! O co tu chodzi ? Hurtownie materiałów również nie dowożą materiałów. Po co powstała druga spółka o nazwie FMB ? Jestem przerażony ! Czytaj moją wypowiedź na innym forum.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczelina wentylacyjna musi być ,brak jej spowoduje pocenie sie całego poddasza w sezonie letnim a w konsekwencji grzyba na całym poddaszu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam problem ponieważ mam wiele usterek które po pierwszym odbiorze nie zostały usunięte.Dużo z nich to pierdoły łatwe do poprawienia.Jednak jedna usterka mnie martwi a jest to brak szczeliny wentylacyjnej między wełną a deskowaniem dachu. Z tego co wiem jest to poważny błąd budowlany i chyba nie jest łatwy do usunięcia.Czekam teraz na trzeci odbiór.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego masz problem z odbiorem mieszkania na goździkowej ?? Co się dzieje ??
Witam! Mam problem z odbiorem mieszkania na gozdzikowej. Może ma pan kontakt do prezesa siodmego nieba? Jeśli tak to bardzo proszę o przesłanie na adres bozenka-skalij@wp.pl Będe wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam.
to chyba kwestia złej instalacji, niskie kominy itp.
Chcieli szybko i tanio to teraz ponosza koszty fuszerki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a na osiedlu smród jak w wędzarni bo w blokach kominki mają i nie potrafią ich obsłużyć.!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
tez z osiedla rodzinnego?
@~c01
ogólnie zepsuliśmy wątek 7 niebo :)
Po prostu dałem się sprowokować Twoim porównaniem drewna do benzyny.
Wypowiadasz się jako "ekspert", a strzelasz takie gafy.

Wracając do tematu, jak już komuś deweloper naprawi komin to niech da znać, sam czekam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potrafię wysuszyć drewno 1 dzień - oddaj do suszarni (koszt). Jeżeli dalej twierdzisz, że drewno, buk takim co ja opalam, po roku leżenia w przewiewnym miejscu pod przykryciem nie nadaje się do palenia bo jest mokre to szkoda dalej cokolwiek pisać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
@~c01
nie popadajmy w skrajności.
Po prostu denerwuje mnie ignorancja.
Paląc mokrym drewnem musisz wypalić 2 razy więcej, co się przekłada na 2 razy więcej wciętych drzew, oraz większych kosztów.
Skoro masz wiedzę i możliwości to niewielkim kosztem można działać racjonalnie.
Warto praktykę poprzeć wiedzą.
Skoro potrafisz wysuszyć drewno w rok, to podziel się jak to robisz. Sądzę iż nie tylko ja się czegoś nauczę.
Pozdrawiam,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

do góry