Widok

deweloper Dekpol???????

Czy wiecie może coś więcej o tym deweloperze?????? Zastanawiam się nad kupnem mieszkania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam!
Dekpol znam bardzo dobrze, gdyż mam duże rozeznanie w branży deweloperskiej z racji pracy jaką wykonuję i z czystym sumieniem mogę polecić tego dewelopera. Na poparcie moich słów napiszę, iż sama zdecydowałam się na kupno mieszkania na słonecznym osiedlu. Widziałam jak powstają te bloki, z jakich są zrobione materiałów itp.
Pod względem formalnym również wszystko w najlepszym porządku - działka nie jest kupiona na kredyt, hipoteka nie obiążona itd.
Bardzo miła obsługa i możliwość negocjacji ceny. Polecam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 15
To super jeśli chodzi o sam budynek, a cała infrastruktura????? Czy jest jakaś dobra szkoła w pobliżu???? Z tego co się zorientowałam jest jakaś mała podstawówka za światłami w stronę ul. Fundamentowej, poza tym okolica nie wyglada zbyt bezpiecznie(szczególnie okolice fundamentowej).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiesz co, szkołą to się nie interesowałam szczerze mówiąc, bo narazie nie mam dzieci i w najbliższym czasie mieć nie będę :( Infrastruktura narazie kiepska, ale to się na pewno zmieni, gdyż powstają tam nowe osiedla. W ciągu 2 lat mają wybudować węzeł Karczemki, więc będzie super połączenie z Armi Krajowej i do centrum Gdańska będzie 10 min czteropasmówką :)
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to Osiedle ma byc ogrodzone (zamknięte), więc zawsze to bezpieczniej. Teraz mieszkam na Oruni górnej i wierz mi - tu jest dramat. W ciągu 4 miesięcy włamali mi się do domu i dwukrotnie porysowali samochód...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Aha... jeszcze jedno, jeśli zdecydujesz się na Dekpol, to mają tam świtną doradcę kredytową (młoda dziewczyna, ale naprawdę fachowiec). Pomogła mi we wszelkich formalnościach i wybrała najlepszy bank.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zupełnie jakbym rozmawiała z przedstawicielem firmy dekpol??? Naprawdę kupiłaś tam mieszkanie, czy to darmowa reklama dewelopera na forum???? Mozna wiedzieć w którym budynku jest twoje mieszkanko i kiedy oddają budynek, bo terminy też co chwilę inne podają.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Naprawdę kupiłam tam mieszkanie. Jest ono w budynku nr 3 i w umowie mam termin na 30 kwietnia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Piszę co myślę, gdyż jestem bardzo zadowolona z tej firmy i póki co nic złego mnie nie spotkało, jesli nie chcesz odpowiedzi pozytywnych, a same narzekania, to przepraszam, ja się więcej nie odezwę
Nie o to chodzi żebyś się więcej nie odzywała, dobrze, że poznałam Twoją opinię. Mam jeszcze jedno pytanie, budynek nr 3 to ten bliżej ulicy, obok tych zabudowań gospodarczych sąsiada? Aha wiesz może ile mieszkań już sprzedali?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Budynek nr 3 to ten bliżej gospodarza (bliżej ulicy). Podobno ta stodoła czeka na rozbiórkę, ale właściciel chce odszkodowania od miasta, więc pewnie trochę tam niestety jeszcze postraszy.
Z tego co patrzyłam w necie, to sprzedali mniej więcej 1/3 mieszkań w tym budynku.
Witam sąsiadkę! Zdecydowałam się na dekpol, a koko z budrosu to zbieg okoliczności:))) Pozdrawiam:)
No to super :) Już myślałam, że ktoś sobie ze mnie żarty robi :) A który blok i jakie mieszkanie?
Oglądaliśmy mieszkanie w pierwszym od ulicy, ale chyba zdecydujemy się na ten drugi blok, mieszkanie chyba 64m2, I lub II piętro.
Moja odpowiedź:

Genialni.
Sami się z nami skontaktowali jak tylko się okazało że zwolniło się ostatnie mieszkanie które nas interesowało - tego samego dnia.
Zaproponowali wizytę w budowanym mieszkaniu, dwukrotnie byliśmy na placu budowy (wpuścili nas nawet bez wcześniejszego uzgadniania terminu - z partyzanta). Wszystko jasno i czysto.
Profesjonalne podejście i obsługa.

Co więcej: Dali nam bardzo długi okres na uzyskanie kredytu, (żaden developer nigdy nie zaproponował nawet zbliżonej ilości czasu) dodatkowo udało się wytargować kilka tysięcy. Umowa przedwstępna bez żadnych kosztów.

Także jeśli bank zgodzi się na kredyt, będziemy z małżonką kolejnymi mieszkańcami Osiedla Słonecznego :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
no to witam sasiadow :)
czekam teraz tylko na odbiory techniczne , czy ktos wie kiedy to sie stanie ?
Też interesuję się odbiorem, musze się jak najszybciej wprowadzić. Poza tym wszystko w porządku tylko wody jeszcze nie ma :(
skorzystam z okazji i zapytam osobe o duzym rozeznaniu o macha, jak to aktualnie wyglada?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My z mężem tez interesujemy się mieszkaniem na tym osiedlu, dziś byliśmy się rozejrzeć(tak bez zapowiedzi-pan "majster" nas oprowadził) no i w stojących budynkach zostały jeszcze po dwa mieszkania na parterze.
Cieszę się, że takie dobre opinie o tej firmie tu znalazłam. Ale od pierwszego telefonu i wizyty widać że podejście mają rzeczywiście całkiem inne, niż w innych dużych firmach deweloperskich typu Hossa.
Witam przyszlych sasiadow:-)

Czy wiecie moze, jak tam Dekpol radzi sobie z pozwoleniami? co im jeszcze zostalo zeby moc legalnie zamieszkac w budynku nr3?

pozdrawiam
Z tego co mi wiadomo to nie można oddać jednego budynku, muszą oddać dwa. Poza tym ostatnio byli ludzie od kanalizacji wszystko posprawdzali i teraz trzeba czekać na ich decyzję.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Gdańsk czy Gdynia? Gdzie lepiej zamieszkać? (6 odpowiedzi)

Gdańsk czy Gdynia które miasto jest lepsze do życia w Trójmieście? ️ Jeśli zastanawiasz się,...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Kupno przez biuro nieruchomości (7 odpowiedzi)

Znalazłam ogłoszenie o sprzedaży mieszkania przez biuro nieruchomości. Tego samego dnia umówiłam...

do góry