Widok

dietetyk - znacie?

dziewczyny, możecie polecić jakiegoś dobrego dietetyka?
nie musi byc jakoś specjalnie drogi :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiście że masz rację ale wydaje mi się że jak ktoś ma problemy ze zdrowiem to raczej powinien pójść do lekarza a nie do dietetyka:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiesz,kazdy organizm moze potrzebowac czegos innego. Wiem to po sobie majac problemy z hormonami rozrodczymi (tarczyca, glukoza, cholesterole w normie jak najlepszej).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no nie wiem czy coś bardziej od frytek i coca coli może jeszcze bardziej zaszkodzić:) oczywiście że kcal to nie wszystko wystarczy trochę wiedzy na temat IG, ŁG, węglowodanów, białek i tłuszczy i myślę że to na początek wystarczy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dieta to nie tylko ilośc kcal i składników mineralnych..
takie układanie na własna rekę może u niektórych nieźle zamieszać a nawet zaszkodzic...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety, nie w kazdej diecie zalecany jest ruch. To zalezy i oddiety i od schorzen,jakie maja odchudzajace sie osoby. Czasem ruchem mozna sobie zaszkodzic,bowiem spala sie dodatkowa energie. Tak mialam kiedys bedac na oczyszczaniu organizmu, ktore tralo 3 tyg.

U osob ze spora nadwaga wskazany jest minimalny ruch, bez nadwyrezania stawow.

A u mnie juz 12 kg zgubione i nigdy nie chuudlo mi sie tak dobrze,jak u p. doktor Moniki :) jem colubi i czasem pogrzeszyc mozna:)
mój mąż właśnie robi duuużą bazę danych do układania własnych jadłospisów jak już ułoży to zainteresowanym mogę przesłać, troszkę elementarnej wiedzy, ten program który policzy kcal i inne i żaden dietetyk nie jest potrzebny no i odrobina ruchu:)
według mnie dietetyk nie pomoze... trzeba troche silnej woli.
Nie jedzenie po 18-19,ograniczenie porcji obiadków i słodyczy.
No i oczywiście piesek jest bardzo przydatny, bo ruch jest najwazniejszy! :D
u jej meza są jeszcze na styczeń Krzysztof Gofron 502 143 469 pozdrawiam
przypomnialo mi sie-dluzsze terminy sa do dr Stołyhwo do Wrzeszczu. pamietam, kiedy wybieralam sie do niej pierwszy raz, to na wizyte we Wrzeszczu musialabym czekac prawie 2 mies, a w Klukowie bylam przyjęta po miesiącu. Co prawda, mam tam dalej-ale coz, warto:)
Ja u dr Gofron jestem od konca czerwca, w tym czasie schudla m10 kg i waga stanela bo przestalam byc grzeczna...ale ja jeszcze łykam hormony na pco.
Srednio jest 1-2 wizyty w miesiacu - w zaleznosci od potrzeb itd. Koszt 80 zl. Ale warto- po wizycie u dr Moniki S-G dostaje takiego powera,ze jak nie ma mnie u niej dluzej niz 3 tyg to roznie ze mna bywa:) Testowalam juz rozne dietki ale u pani doktor jest najlepiej i najsmaczniej:) Teraz mam dietke owocowo-warzywna-ale wspolnie z p. doktor ustalam czego nie lubie, co moge zamienic itd-tak, aby to byl jadlospis dostosowany do mnie a nie tylko do indeksu glikemicznego i nielaczenia:)
Pozdrawiam i polecam:)
a moze ktos jeszcze do polecenia z gdańska?
ja dzwonilam wczoraj rano i zaproponowala mi 3 tydzien lutego
ja dzwoniłam do niej kilka ndi temu i sie umowiłam na 23 stycznia:) takze chyba sciema z tym lutym
dr stolyhwo gofron ma pierwsze wolne terminy w 2 polowie lutego:/
ile czasu zajęło Ci zrzucenie tych 10kg?
masz ułożone menu? jest bardzo pracochłonne?
nie chodzisz głodna?
słodycze też możesz jeść czy masz całkowity zakaz?

skoro dr Stołyhwo-Gofron przyjmuje we Wrzeszczu - to bardzo mi się to podoba ;)
Polecam dr.Kwiecińskiego z CLN w Gdańsku 604-400-267.
Rewelacyjne efekty.
ja schudlam 10 kg i chudne dalej u pani doktor Stołyhwo-Gofron.
Wizyty sa wyznaczane co ok 3 tyg. Koszt 80 zl. Pani doktor przyjmuje w Klukowie na Wojnarskiego i we Wrzeszczu, w przychodni studenckiej na Zwyciestwa.
Tel. 606 390 360 i jest tez strona www.nadwaga.info
Jak cos to pytajcie, bo jestem w trakcie kuracji:)
dzięki Kachna81 :)

"a ja polecam Marię Fall-Ławryniuk. Super babka. Bardzo kontaktowa i konkretna. Przyjmuje w Gdańsku na ul. Kowalskiej 5. Tel 305-79-72. Wizyta 70zł"

Rybkagd - a gdzie to dokładnie jest?

Wysłałam maila do P. doktor ;) byłam też na stronie http://www.twojasylwetka.pl/old/index.php?c=1&p=1 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
AgusiaGda wizyta kosztuje 60 lub 80 zl nie pamietam. dodatkowym kosztem jaki mozesz poniesc to koszt badan hormonalnych

ja bym jednak wolała, żeby ktoś za mnie przygotował jadłospisy ;P jakoś nigdy nie miałam cierpliwości do liczenia kalorii ;P wyjątek - gdy musiałam pisać prace zaliczeniowe z dietetyki :P

kachna81 - droga jest ta dietetyczka?

a słyszałyście o jakimś dr Michale z Sopotu? ponoć moje 2 klientki bardzo ładnie schudły pod jego kontrolą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry