Widok

odkryte ramiona do kościoła-co Wy na to?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słyszalam,ze niektorzy ksieza nie godza sie,aby przyszła żona :) miala odkryte ramiona i plecy podczas slubu.
Czy cos Wam na ten temiat wiadomo?

Tak sobie siedze i mysle,ze jesli tak bedzie to nie mam pojecia jak pogodzic dlugi welon,odkryte plecy i SZAL???No bo o bolerku nie ma mowy-jakos nie moge sie do nich przekonac :/

A moze macie jakis inny pomysl?

Pozdrawiam
Agata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam duzy dekolt i koronkowe bolerko ale takie ktore nawet nie bedzie zakrywalo calych ramion..zle bym sie czula bez niego..taka goła..ale mysle ze to kwestia tego jak sie czujemy no i czy ksiadz pozwoli:))

przy okazji: Cześć Aga:)

ja tez mam niezly dekolcik ;)
i nie mam bolerka,welon bedzie
ale nie uwarzam zeby to uwlaczalo czci kosciola,
juz widzialam tak ubrane panny ze moja suknia to przy tym habit hehehe :)

Księża już raczej faktycznie nie zwracają na to uwagi, ale goście rożnie na to patrzą. Jeśli chodzi o ślub to jest to ceremonia bardzo doniosła i poważna no i moim zdaniem pannie młodej nie wypada brać w niej udziału na wpół nagiej czy w bardzo wywzywajacej sukni a takie się zdażają. Moja siostra aktualnie studiuje projektowanie odieży i jej zdaniem a raczej zdaniem wielkich projektantów, któych historia nam przyniosła, to na takie okazje jak ślub ramiona i plecy powinny być zakryte, wówczas jest to eleganckie.
Mnie się podobają wydekoltowane, seksowne kiecki. Nie lubię, gdy suknia ślubna przypomina biały habit, albo kieckę starej baby. Ale jednocześnie nie łapię pomysłu, aby gorset sukni wygladał jakby pochodził z Moulin Rouge, albo nie okrywania ciała do kościoła... To się da wyważyć...
i tu sie zgadzam :)
przeźroczyste gorsety to za dużo,male odkryte ramiona si :)

a jak ktos ma duze, ale odkryte ramiona? :)
Grube odkryte ramiona są nieestetyczne, fee:-((

zgadzam sie z Toba
ale mialam na mysli nie grube tylko duze w sensie szerokie itp :)
Odkryte szerokie bary też są nieciekawe:)

beatka81 bardzo prosto...

moi rodzice nie są katolikami tylko wyznania zielonoświątkowego ( potocznie protestanckiego) i ja brałam ślub w tamtym kosciele.
Mój były jako katolik powinien prosic w swojej parafii o zgodne na zmiane miejsca, ale nie zrobił tego.
W swietle koscioła rzymskokatolickiego taki ślub nie miał nigdy miejsca bo nie zachowana była forma kanoniczna wymagana przy zawarciu małzeństwa - i stąd wyrok unieważniający.

to tak w skrócie... jak to możliwe...

dobrze ze nosze typowe 36, bo nie wiem czym bym przykryla takie bary kulturysty :)
i zbyt kościste tez nie wyglądają dobrze:))

w ogole chyba ciezko dobrac suknie i cala reszte jak sie jest takim koscistym...tak mi sie wydaje...
W ogóle to trzeba mieć ładne plecy, żeby móc je pokazać:)

I chude obojczyki też, żeby już sprawiedliwie było... Może chodzi o to, że czasem suknia jest całkiem skromna (np. Cymbeline Damas), mimo odkrytych ramion, ale czasem pod hasłem "odkryte ramiona" jest wielki dekolt z push-upem, plecy odkryte do połowy i jeszcze gorset, w którym za resztę tyłu robi tylko sznurówka...
ale wiecie co??? kazda z nas bedzie najpiękniejsza w tym dniu i nie wazne czy tłusta, czy koścista czy w sam raz.

hehe, masz racje Agatha, roznie kazdy rozumie to slowo "odkryte"

no i pewnie ze w dniu slubu kazda bedzie wygladac najladniej i gruba i chuda i ta w sam raz :)))
Nie ma brzydkich kobiet, tylko źle ubrane...

Nie jestem najcnotliwszą osobą pod słońcem, ale włoskie zwyczaje mówiące o "przyzwoitym" stroju do kościoła bardzo do mnie przemawiają. A potem szal w kąt i pokazujemy piękny dekolt i ramiona...
do mnie też Agatha :)

do góry