Widok

dla mnie szok :-)

ostanio poprzez szum medialny /filmik o Trekowcach Gdynia, ze tak powiem/ dowiedziałem sie wiecej o wymienionym klubie . mi wlazlem na ich www i poczytalem sobie ich historie, cele i o tym, ze chca rywalizowac z najlepszymi" i inne szczytne hasła...
na wstepie zaznaczam, ze nie che nikogo krytykowac, ale ...
wczoraj przegladalem wyniki maratonu w Głuszycy, gdzie Trek G. uczestniczył oraz inne postacie znane mi z forum....z ciekawosci kliknalem na wyniki kobiet i co widze: wygrała pani Kozela Karolina...ale z jakim czasem !!! nastepna kobitka miala 50 minut straty....A wynik Karoliny wystarczał na 8 miejsce wsrod facetow...a Trek Gdynia? do Karolinki miał odpowiednio nastepujace straty: 35 minut Facet/Trek, 51minut Dziewczyna/Trek....cholercia, to jest niezla masakra! Panowie i Panie zrobcie cos, bo na razie do prawdziwej czolowki w MTB to conajmniej lata swietlne :/ a tak nawiasem mowiac, to jestem w szoku jak mozna wycinac na biku, kilka razy w ramach popoludniowej przejazdzki wstartowalem sobie w biketourach (z miernym skutkiem, nie przecze :-) i bylem naprawde zdziwiony jak kolesie ktorzy tam wygrywaja potrafia jezdzic i bylem przekonany, ze to wlasnie jest prawdziwa elita, a nawet jesli jeszcze nie to prawie...do wczoraj - za posrednictwem netu /ofcourse/ poczytalem sobie rozne wyniki, roznych imprez (maratony, wyscigi)...to jest kurde masakra jaka jest roznica m/y prawdziwa czolowka MTB a reszta swiata....
gdy np. czytam, ze jakas tam zawodniczka (z reprezentacji Polski, ze tak powiem:-) ) w ramach treningu wystartowala sobie w jakis, lokalnym wyscigu MTB i zdublowala tam wszystkich :-)
kurde, gdybym byl kolarzem (jak to niektorzy z tego forum..no przynajmniej sami sie tak okreslaja) to popadlbym w depresje, wiedzac, ze nie ma szans bym kiedykolwiek zblizyl do takiego poziomu...

Ziarno
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie, licze na to.

Ziarno
uprzejmie proszę nie pyskować.. :>
Hehe - śmieszna dyskusja - już widzę jak Ziarno dogania każdego spotkanego na trasie i krzyczy na niego, że za wolno jedzie :) Ziarno - a czy Ty w jakiejkolwiek dyscyplinie - może być i naukowa - jesteś w stanie zmierzyć się z najlepszymi ? bo jak nie, to dla mnie szok :)
powiem więcej...rock szok! :O
Jaaaa? Ja jestem tylko kibicem :) ale jak shock, to shock....Adios!

Ziarno
Krzyżak mało pisze, ale jak już coś napisze to konkretnie i na temat! :)

A Ziarno weź się czasem zastanów, zanim zaczniesz jechać na kogoś na forum, bo ten nóż w plecach czy gwoździe na drodze też Cię mogą spotkać.
ok,
wystarczy juz, bo to do niczego nie doprowadzi...powodzenia !
Ty Ziarno, ty widze sie strasznie brandzlujesz tym, ze o tobie w tym watku sie mowi, bo pewnie w realu nikt nie chce z toba rozmawiac (a napewno nie na temat startowania w zawodach MTB). Do tego stopnia, ze dzis juz o 7 rano tu cos skrobales, nie mowiac ze wczoraj napisales w tym watku chyba z 20 razy. Nie przeszkadza ci nawet to, ze wszyscy z ciebie maja od 2 dni niezłą bekę i większość uważa cie za niezłego palanta.
Wez sie zastanów nas sobą - z tego co piszesz, to jak ostatni raz wydawało ci sie że umiesz jezdzic na rowerze i chcialeś to potwierdzic na bajk tourze, to okazało sie ze jestes w błędzie, wiec przerzuciłes sie na analizowanie jazdy innych ludzi. To rzeczywiscie konkurencja łatwiejsza. Wystarczy do niej odpowiednia mieszanka ignorancji z arogancją.
Jestem ciekaw ile czasu minie zanim odpiszesz cos głupiego, po pewnie trzymasz palec na klawiszu "odśwież".

Mariusz
Sławek napisał(a):

> Ty na przykład nie zrozumiesz że zawodnik, który na Langu
> dostaje dubla jest dobrym zawodnikiem.

Co to za brednie. Wiadomo, że teraz na Langu może wystapić każdy kto ma licencję. Wsiądzie Mirakula na rower pojedzie na Langa, dostanie dubla od wszystkich i co, powiesz że jest dobrym zawodnikiem?????
Start w tych zawodach nie jest wyznacznikiem poziomu jazdy.

No ale cóż jest klub, są sponsorzy więc trzeba się pokazywac na zawodach gdzie startuje Elita Polski w MTB. I nieważne że w każdym protokole z zawodów obok nazwiska zobaczymy dopisek "nie ukończył".
Ważne , że walczył z najlepszymi, pokazał logo sponsora i tyle. Chore to jest.
mariusz1 napisał(a):

> Jestem ciekaw ile czasu minie zanim odpiszesz cos głupiego, po
> pewnie trzymasz palec na klawiszu "odśwież".
>
>

Na razie ty walnąłeś durną wypowiedź :D
Tichy napisał(a):

> Sławek napisał(a):
>
> > Ty na przykład nie zrozumiesz że zawodnik, który na Langu
> > dostaje dubla jest dobrym zawodnikiem.
>
> Co to za brednie. Wiadomo, że teraz na Langu może wystapić
> każdy kto ma licencję. Wsiądzie Mirakula na rower pojedzie na
> Langa, dostanie dubla od wszystkich i co, powiesz że jest
> dobrym zawodnikiem?????
> Start w tych zawodach nie jest wyznacznikiem poziomu jazdy.

Eh, teraz to Ty bredzisz. Owszem licencje moze kazdy kupic, ale nie kazdy to robi. Myslisz, ze Mirakula nie ma na co wydac 40 zeta, tylko na licencje, kt nie jest jej do niczego potrzebna? Dwa: na Langu nie startuja ludzie z podworka obok, przejrzyj listy startowe.

> No ale cóż jest klub, są sponsorzy więc trzeba się pokazywac na
> zawodach gdzie startuje Elita Polski w MTB. I nieważne że w
> każdym protokole z zawodów obok nazwiska zobaczymy dopisek "nie
> ukończył".
> Ważne , że walczył z najlepszymi, pokazał logo sponsora i tyle.
> Chore to jest.

Sadzisz rowniez, ze sponsorom zalezy na pokazaniu loga przez zawodnika, ktory dostaje dubla od wszystkich? A moze woli zasponsorowac start komus kto jednak prezentuje pewien poziom sportowy?
Tichy, ja mówiłem o dublu nie o zawodnikach jadących na ostatnich miejscach. Zobacz na wyniki Langa z Warszawy, z Białegostoku, z Chodzieży czy choćby z MP 2006 i 2007. Zobacz jacy zawodnicy kończyli tam z dublami. Jeżeli jest krótka runda to dubel jest nieunikniony. I jeżeli ukończysz wyścig z dublem na 10 miejscu to jesteś cieniasem ? No nie mam słów po prostu do tępoty niektórych z piszących na tym forum.

www.trek.gd.pl
Witam forowiczów.
Właśnie przejrzałem wątek i mam kilka przemyśleń, którym chcę się podzielić. Początkowo wątek lekko mnie zniesmaczył, Ziarno wyskoczył z tematem który wszystkich mocno zbulwersował. Mnie też trochę wkurzył, ale teraz z biegiem czasu dochodzę do wniosku, że ma trochę racji. Zanim mnie również zbesztacie doczytajcie do końca. Ziarno na mój gust jest jak większość Polaków sportowym ignorantem, bo przecież każdy z nas zna się na piłce, siatkówce, pomaga skakać Małyszowi itp. a w rzeczywistości, kto z nas rozegrał chociaż raz w życiu 90minut na wymiarowym boisku, kto przyjął na ręce piłke lecącą ponad 90km/h czy założył narty i stanął na szczycie Wielkiej Krokwi. Uogólniam, ale tak niestety jest. Przypuszczam, że tak może być w tym przypadku, Ziarna jak napisał zainteresował „szum medialny” wokół Treka, wszedł na stronę, naczytał się, naoglądał, wyrobił w sobie mniemanie o najwspanialszym klubie „z północy” a jak zaczął szukać okazało się, że tak różowo jednak nie jest i się mocno rozczarował czego upust dał w tym wątku. Akurat nie trafił na podatny grunt, gdyż w większości forum to odwiedzają „jeżdżacy/trenujący/znający się” na kolarstwie i ciężkim treningu ludzie, którzy stanęli murem za zespołem TREKa. Cóż, niestety nasz kraj jest pełen takich osób. Pamiętam jakiś czas temu „szum medialny” wokół naszych siatkarzy, a zawsze na najważniejszych imprezach dostawali w dupe. Udało się w końcu w zeszłym roku. Pamiętam ich początki (chyba 2 lata temu), zebrali się w zespół w momencie jak sam zacząłem jeździć na rowerze, od tego czasu śledzę ich postępy, cieszę się ich dobrymi występami i smucę porażkami, jak większość jeżdżących w Trójmieście. Są coraz lepsi, pną się w górę, a że czasami im nie wyjdzie, no cóż jak już ktoś tu chyba napisał „nie od razu Rzym zbudowano”. No i nie zapominajmy, że to właściwie amatorzy. Także trzymam za nich kciuki i mocno wierzę, że Trekowcy w ciągu najbliższych lat zagoszczą w czołówce polskiego MTB na stałe. Powodzenia!
Ty Ania nie pozwalaj sobie za bardzo w Langu wystapil by moj mezus nie ja ,Ja swoje 40 zeta wydam na pampersy dla dziecka
doloz jeszcze 60 i bedzie na wizyte
Pozdrower dla wszystkich obrzucających się błotem i pozostałych:]

DF
Jedyny obrzucajacy innych błotem i wyzwiskami na tym forum to Sławek. Poziom jego wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia.

Dobrze jednak, że chłopak ma więcej w nogach niż w głowie.
Sprawa jest prosta, czasem trzeba powiedzieć coś ostro na poziomie tych którzy tu piszą. Inaczej nie zrozumieją. Ciesze że masz pojęcie o tym co mam w głowie, może znasz jeszcze jakieś ciekawostki na mój temat ? Miło będzie usłyszeć.

www.trek.gd.pl
Sławek napisał(a):

>Sprawa jest prosta, czasem trzeba powiedzieć coś ostro na
> poziomie tych którzy tu piszą. Inaczej nie zrozumieją.

Twój poziom wypowiedzi jest tu najniższy.

> Ciesze się
> że masz pojęcie o tym co mam w głowie, może znasz jeszcze
> jakieś ciekawostki na mój temat ? Miło będzie usłyszeć.

Z poziomu Twoich wypowiedzi widać , że nie masz nic w głowie. Ot, taka ciekawostka.
Tichy daj se siana jooO ? :D

Zaczyna sie kolejna walka w stylu:
"jesteś głupi !
a ty też jesteś głupi !
a nie bo ty jesteś bardziej !
a nie bo ty ! "

Po co to komu ?

do góry