Widok

dla polarkowców...

Moda i uroda Temat dostępny też na forum:
W zasadzie powinienem ten wątek umieścić w dziale Moda i Uroda, ale tam żaden polarkowiec by nie zajrzał, zatem uznałem że umieszczę go tutaj.
Poza tym prezentowane "męskie" kreacje pani Szanistyl to raczej hipsterskie dewiacje modowe dla nastoletnich chłopców, a nie moda męska.

Celem jest sprowokowanie polarkowców i innych fanów "wygodnej odzieży", to zastanowienia się, czy nie warto popracować nad swoim wyglądem; nie tylko nad szatą ale również nad likwidacją opon piwnych, brudnych paznokci tudzież tłustawych włosów i innych atrybutów "prawdziwego Polaka-mężczyzny".

Poniżej parę późno letnich /wczesnojesiennych ale niezbyt formalnych koncepcji, które uznałem za interesujące.

image
Doskonały zestaw do pracy biurowej, czy na południowe spotkanie z kontrahentem na lunch. Do tego dobrałbym dopasowane jeansy slim fit (brązowy pasek) i brązowe skórzane lub zamszowe/nubukowe buty, malinowe skarpetki.

image
Na chłodniejsze jesienne dni, popołudniowe spotkanie przy dobrej kawie. Aby zbyt nie sformalizować stroju, zaryzykowałbym czarne jeansy regular fit, czarne lakierowane buty, czarne skarpety.

image
Genialne buty!! Oczywiście do takiego garnitur trzeba mieć figurę.

image
Absolutna rewelacja! Bezsprzecznie mój faworyt. Do tego ciemnogranatowe jeansy, czarne "ciężkie" buty i zaryzykowałbym wiśniowe skarpetki (korespondujące z wiśniową nitką w butonierce).

image
Typowo włoski styl na słoneczny dzień, z lekkim "lansem" (patrz bransoletki), krawat z charakterystyczną fałdką wskazującą, że został samodzielnie zawiązany. Zegarek ciężki, sportowy (tu na zdjęciu Rolex Daytona).

to be continued... ^^
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Istnieją, chociaż ja się na ich profesji nie znam, ale mamy w grupie artystycznej projektantów ubrań w różnych technikach, więc... jak chcesz to mogę popytać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taki artystyczny sweterek to byłoby coś ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja mama i babcia do dzisiaj robią swetry na drutach;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
To się chyba dziewiarstwo nazywa ;)
Zresztą jeśli kogoś interesują rzeczy wykonane w bardzo wysokiej jakości i unikalne, ręcznie wykonane, w przeróżnych technikach to tutaj można sobie wyszukać twórcę

http://polandhandmade.pl/

Jakiś czas temu otrzymałem od nich certyfikat jakości :P
A ja taki z reniferem widziałam przed Bożym Narodzeniem bodajże w Tesco
Sam... uczyniłbyś mi taką grzeczność? Naprawdę?

Znam dwa ściegi do robótek na drutach, ale na zrobienie swetra nawet dla siebie z całą pewnością bym się nie odważyła. Może dla Leona bambosze :D

Ilona- zacznę bywać w Tesco przed Bożym Narodzeniem :)

@Sisel
Mogę popytać jeśli ci zależy :)

Może przed świętami jeszcze się wyrobią, to będziesz miała na prezent dla męża ^^
Ja potrafię tylko szalik zrobić;) Za to potrafię haftować ;)
Egoistka ze mnie, dla siebie chciałam a wątek z modą dla eleganckiego mężczyzny :(

Tinker też potrafię, nie wykorzystuję tej umiejętności ;)

A ja właśnie muszę odświeżyć:
http://1.bp.blogspot.com/-Ehqp7TTmFeE/UO1a9i-YKsI/AAAAAAAAFRw/jJGpIFjuzX8/s1600/laratenka+Westwing+193.jpg

Chcę dla Najmłodszej taki zrobić;)
Nie wiem czy zaglądałyście dziewczyny na tę stronę, którą Sam wkleił, ale ja właśnie przeglądam. Jakie cuuudne torebki. Przepiękne :)

To ja również składam zamówienie :) bo zapewne @tb szybciej wydziergasz niż ja się jednego splotu nauczę ;)
Do grupy PH należą wyselekcjonowane osoby, najlepsi w Polsce. Chociaż wielu bardzo dobry twórców można też poza grupą znaleść, nie którzy nie chcą nigdzie należeć i działają na własną rękę.
Majka i Mikro :), zaznaczyłam, że próbowałam i...poległam. To znaczy zatrzymałam się na spodniach i wyżej podejść nie mogłam. Widać fioletowy sweterek nie jest Mu pisany :)

Sadyl, ja chyba nie chcę Cię w tym oglądać ;>
A Fiony niech Ci czasem nie przyjdzie do głowy przebierać w cokolwiek. Wyglądałaby komicznie. Ona jest naturalnie śliczna:)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@u-t - ja nie wiem, gdzie Ty patrzysz skoro na spodniach się zatrzymałaś ;-)))
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
" Hmmm, jak wróci Halewicz, gdziekolwiek jest, to się wkurzy, że zaśmiecamy mu wątek... ;)))"
@Mikro - chyba się tym nie przejmujesz ;-)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Majka, nie ;)))
"Majka, nie ;)))"?
tak myślałam ;-) i słusznie :-))
Hmmm, metroseksualność, andropauza, i coś jeszcze by się znalazło...
Prawdziwy facet nie stoi godzinę przed szafą dopasowując ubrania. Ani nie spędza godzin na szukaniu gustownych dodatków...prawdziwy facet to nawet w trampkach i polarze dobrze wygląda :D i to bez gejowskiego szaliczka...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (237 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry