Odpowiadasz na:

Re: dlaczego biszkopt opada?

Robię zgodnie z przepisem na biszkopt zrzucany ;) czasem daję większą tortownice jeśli nie zależy mi na mega wysokim cieście(albo potrzebuję większy biszkopt np do truskawek z galaretką) ;) z tego... rozwiń

Robię zgodnie z przepisem na biszkopt zrzucany ;) czasem daję większą tortownice jeśli nie zależy mi na mega wysokim cieście(albo potrzebuję większy biszkopt np do truskawek z galaretką) ;) z tego przepisy zawsze mi wychodzi, chociaż wcześniej miałam duuuży problem z biszkoptem i nigdy nie wychodziły tak jak powinny.
http://imageshack.us/scaled/landing/833/zsa0.jpg

Przesiewasz mąki? Białka ubijasz na sztywno, że piana nie wypada z odwróconej miski? Może temp. pieczenia nie taka? Może za długo miksujesz?

zobacz wątek
12 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry