Odpowiadasz na:

Re: dlaczego biszkopt opada?

Ten zawsze mi sie udaje:

Proporcje na tortownice o sr 20 cm

5 jaj r. L, 6 lyzek mak pszennej, 5 lyzek cukru, 5 lyzek oleju, lyzeczka proszku do pieczenia.
Czas... rozwiń

Ten zawsze mi sie udaje:

Proporcje na tortownice o sr 20 cm

5 jaj r. L, 6 lyzek mak pszennej, 5 lyzek cukru, 5 lyzek oleju, lyzeczka proszku do pieczenia.
Czas pieczenia 30 min, temp 175 z termoobiegiem, 180 bez.

Bialka ubic z cukrem na sztywno, po ubiciu dodac olej.
Wlac zoltka i powoli wymieszac. Wsypac make z proszkiem do pieczenia i wymieszac delikatnie najlepiej rozga do ubijania.

zobacz wątek
11 lat temu
~MamaMarty

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry