Re: dlaczego biszkopt opada?
Kurde dziwna sprawa mi jako jedyny biszkopt zawsze wychodzi nawet jak czasem bialka nie są mega sztywne zawsze otwieram piekarnik w trakcie pieczenia zeby sprawdzic patyczkiem czy już dobry itp. i...
rozwiń
Kurde dziwna sprawa mi jako jedyny biszkopt zawsze wychodzi nawet jak czasem bialka nie są mega sztywne zawsze otwieram piekarnik w trakcie pieczenia zeby sprawdzic patyczkiem czy już dobry itp. i nawet ostatnio robie rzucany bez proszku do pieczenia i jest puszysty i wielki.
polecam stronke mojewypieki.com tam ma mase przepisow na biszkopty i nie tylko.
ale ja nie na grzewam wcześniej piekarnika nigdy nie pieke z termoobiegiem i zawsze najpierw ubijam bialka potem, cukier, żółtka i na koniec maka najlepiej przesiana ale nie koniecznie może robisz coś na odwrót albo masz inna moc piekarnika i musisz dac większa temp.
zobacz wątek