Widok

długi welon?, co sądzicie?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam dość spokojną, skromną sukienkę - gorset z tiulem w drobny hafcik (firmy nie pamiętam), spódnica Classy (kolekcja 2005, odsłona 3, pierwsze i dugie zdjęcie - prawie, bo pani źle napisała zamówienie i tren zrobili krótszy, tzw "rybkę" buuu)
więc myślę o super welonie - długość około 2,80m i szerokość około 1,60 - 2 m., bez żadnych żyłek itp, jednowarstwowy, upinany nad kokiem, czyli u góry.
co o tym sądzicie?
czy to nie jest zbytnia ekstrawagancja???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli Tobie się podoba i nie będzie Ci przeszkadzał, to będzie ok.

Wiesz ostatnio widziałam w tv właśnie taki długi welon skaldal sie on z 2 części długiej odpinanej i krótszej( nieodpinanej standardowej długości).Może taki był by dobry na weselu mogłabyś odpiąć ta dłuższa cześć i nie przeszkadzałby ci tak pod czas tańca!!
wisziałam taką ofertę, gdzieś w necie - problem w tym że wybitnie nie podobają mi się podwójne welony - do tańca może przewieszę przez rękę, a potem to już 12 i oczepiny.
widziałam na zdjątkach, że Czerwcowa miała długi welon,
Czerwcowa, jeżeli tu zajżysz to napisz jak sobie radziłaś z długim welonem?:)
Ja będę miała welon 3m na 4:)bardzo ladnie wyglada i jest ladniejszy niz zwykle szczegolnie z lamowka:)jest wygodny a potem i tak sie sciaga a efeket super:)
ja miałam welon 4 warstwowy na 2 grzenieniach i miałam długie warstwy zdjąc na wesele a krótkie przepiąć pod kok ale welon zupełnie ,mi nie pzrzeszkadzał i az do oczepin byłam w długim (tylko ze nie był z tiulu)
dziewczyny! wow, zaimponwałyście mi,
może wkleicie jakąś fotkę?
z przyjemnością zobaczyłabym jaki to efekt (spodziewam się, że zrobiłyście furorę):)
Z tym długim welonem to ładnie wygląda ale:
moja siostra miała długi ciągnął się lekko za suknią i bardzo narzekała, że jej przeszkadzał, dodatkowo się rozdarł podczas wesela. Ja wybrałam welon do pasa właśnie przez wzgląd na wygodę, może być dłuższy ale z długością dziewczyny nie przesadzajcie, już krótki może przeszkadzać, bo to jednak coś czego na co dzień nie nosicie i pałęta się trochę powodując lekki dyskomfort, a przy długim no nie wiem, ale miewają niektóre długie i nie narzekają, tak tylko dorzucam moje refleksje po weselne, jeszcze raz też bym krótki wzięła albo wcale bez, dużo lepiej się czułam jak go wreszcie zdjęłam.

tylko dłuuugi welon, mozesz mieć drugi na zmianę na wesele
dla mnie super pomysł, ale... moze lepiej zeby ta długa warstwa było jakoś odczepiana, bo do północy miotać sie z nim... ale najwazniejsze aby Tobie sie podobało, a skromne suknie- najpiękniejsze ;)))
witam forumki, ja właśnie za tydzień jadę odebra welon i powiem wam tak, pani w salonie zaproponowala mi 3 metrowy welon, wyglada hmhm imponująco, wykonany jest z 3 warstw z których tą najdłuższą odpina się np. przed tańcami i luz i całe wesele tańczy się wygodnie z dwoma warstwami wygodnej długości, zastanawiałam się też nad 1 warstwowym welonem długości 180cm czyli sięga gdzieś do wysokości łydek, to wszystko trzeba najlepiej przymierzyc z suknią i wtedy wiadomo jak się wygląda i czy nam się to podoba czy nie

to zalezy jaka masz sukienke - jezeli jest prosta, skromna i bez zbyt wielu ozdobek to dlugi welon bedzie pasowal.
ja mialam taki prawie 2m, do ziemi, wiadomo, ze troche p[rzeszkadza, ale to chyba kazdy, niezaleznie od dlugosci. dziure sobie obcasem wydarlam - dopiero pod koniec pleneru tydzien po slubie.
dzięki za rady i uwagi, pójdę do jakiegoś salonu, poprzymierzam,
ktoś na forum pisał o pracowni, jakimś małżeństwie z Gdyni - macie namiar?
ogólnie gdzie polecacie?
W Gdyni na Abrahama (w okolicy kantorów) jest mały sklepik z welonami i innymi dodatkami ślubnymi. Może tam Ci coś doradzą?

Ja będę sobie robiła długi welon. Kupiłam 2mx3m szeroki i teraz się zastanawiam z której strony go spiąć. Jest fajna stronka o robieniu welonów: http://www.wegotgame.net/jen/veils.html
Ozdobię go perełkami (kiedyś założyłam wątek o welonach i tam jest zdjecie welonu z perełkami-super to wygląda moim zdaniem)
Też mam skromną suknię i myślę, że taki długi welon doda wiele uroku.

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Alice a masz zdjęcie tej sukni????
NIestety nie :-( wypożyczam ją z salonu Beauty w Gdańsku i nie mam zdjęcia -dół jest w literkę A, zupełnie prosty, z trenem a gorset jest jakby podzielony wzdłuż na pół -po jednej stronie ma marszczony przezroczysty materiał, a po drugiej jakieś hafty, koraliki, nie pamiętam ;-) Dekold ma w taki asymetryczny dziubek do góry... nie wiem jak to opisać :-)

Pozdrawiam
;) oki,mmyslałam ze masz moze fote... no no już niedługo Alice :)))))
rzeczywiście... wczoraj odebraliśmy obrączki, ale jakoś się nie cieszę.... idę założyć swoją i kawkę sobie zrobię. Może chandra pójdzie precz...?

Pozdrawiam
odnawiam wątek, żeby Wam podziękować! jesteście super

odnalazłam sklepik na Abrahama! welon jaki chciałam (wyszło 2,80*2, 80) kosztuje... 120 zł! dla mnie rewelacja!
(w firmowych salonach za podoby płaciłabym 250 -300 złotych)
i jeszcze jakby co to mogę kupić sama tiul i za usługę uszycia welonu zapłacę 50zł!
do góry