Widok
długi welon?, co sądzicie?
mam dość spokojną, skromną sukienkę - gorset z tiulem w drobny hafcik (firmy nie pamiętam), spódnica Classy (kolekcja 2005, odsłona 3, pierwsze i dugie zdjęcie - prawie, bo pani źle napisała zamówienie i tren zrobili krótszy, tzw "rybkę" buuu)
więc myślę o super welonie - długość około 2,80m i szerokość około 1,60 - 2 m., bez żadnych żyłek itp, jednowarstwowy, upinany nad kokiem, czyli u góry.
co o tym sądzicie?
czy to nie jest zbytnia ekstrawagancja???
więc myślę o super welonie - długość około 2,80m i szerokość około 1,60 - 2 m., bez żadnych żyłek itp, jednowarstwowy, upinany nad kokiem, czyli u góry.
co o tym sądzicie?
czy to nie jest zbytnia ekstrawagancja???
wisziałam taką ofertę, gdzieś w necie - problem w tym że wybitnie nie podobają mi się podwójne welony - do tańca może przewieszę przez rękę, a potem to już 12 i oczepiny.
widziałam na zdjątkach, że Czerwcowa miała długi welon,
Czerwcowa, jeżeli tu zajżysz to napisz jak sobie radziłaś z długim welonem?:)
widziałam na zdjątkach, że Czerwcowa miała długi welon,
Czerwcowa, jeżeli tu zajżysz to napisz jak sobie radziłaś z długim welonem?:)
Z tym długim welonem to ładnie wygląda ale:
moja siostra miała długi ciągnął się lekko za suknią i bardzo narzekała, że jej przeszkadzał, dodatkowo się rozdarł podczas wesela. Ja wybrałam welon do pasa właśnie przez wzgląd na wygodę, może być dłuższy ale z długością dziewczyny nie przesadzajcie, już krótki może przeszkadzać, bo to jednak coś czego na co dzień nie nosicie i pałęta się trochę powodując lekki dyskomfort, a przy długim no nie wiem, ale miewają niektóre długie i nie narzekają, tak tylko dorzucam moje refleksje po weselne, jeszcze raz też bym krótki wzięła albo wcale bez, dużo lepiej się czułam jak go wreszcie zdjęłam.
moja siostra miała długi ciągnął się lekko za suknią i bardzo narzekała, że jej przeszkadzał, dodatkowo się rozdarł podczas wesela. Ja wybrałam welon do pasa właśnie przez wzgląd na wygodę, może być dłuższy ale z długością dziewczyny nie przesadzajcie, już krótki może przeszkadzać, bo to jednak coś czego na co dzień nie nosicie i pałęta się trochę powodując lekki dyskomfort, a przy długim no nie wiem, ale miewają niektóre długie i nie narzekają, tak tylko dorzucam moje refleksje po weselne, jeszcze raz też bym krótki wzięła albo wcale bez, dużo lepiej się czułam jak go wreszcie zdjęłam.
witam forumki, ja właśnie za tydzień jadę odebra welon i powiem wam tak, pani w salonie zaproponowala mi 3 metrowy welon, wyglada hmhm imponująco, wykonany jest z 3 warstw z których tą najdłuższą odpina się np. przed tańcami i luz i całe wesele tańczy się wygodnie z dwoma warstwami wygodnej długości, zastanawiałam się też nad 1 warstwowym welonem długości 180cm czyli sięga gdzieś do wysokości łydek, to wszystko trzeba najlepiej przymierzyc z suknią i wtedy wiadomo jak się wygląda i czy nam się to podoba czy nie
to zalezy jaka masz sukienke - jezeli jest prosta, skromna i bez zbyt wielu ozdobek to dlugi welon bedzie pasowal.
ja mialam taki prawie 2m, do ziemi, wiadomo, ze troche p[rzeszkadza, ale to chyba kazdy, niezaleznie od dlugosci. dziure sobie obcasem wydarlam - dopiero pod koniec pleneru tydzien po slubie.
ja mialam taki prawie 2m, do ziemi, wiadomo, ze troche p[rzeszkadza, ale to chyba kazdy, niezaleznie od dlugosci. dziure sobie obcasem wydarlam - dopiero pod koniec pleneru tydzien po slubie.
Ja będę sobie robiła długi welon. Kupiłam 2mx3m szeroki i teraz się zastanawiam z której strony go spiąć. Jest fajna stronka o robieniu welonów: http://www.wegotgame.net/jen/veils.html
Ozdobię go perełkami (kiedyś założyłam wątek o welonach i tam jest zdjecie welonu z perełkami-super to wygląda moim zdaniem)
Też mam skromną suknię i myślę, że taki długi welon doda wiele uroku.
Ozdobię go perełkami (kiedyś założyłam wątek o welonach i tam jest zdjecie welonu z perełkami-super to wygląda moim zdaniem)
Też mam skromną suknię i myślę, że taki długi welon doda wiele uroku.
Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
NIestety nie :-( wypożyczam ją z salonu Beauty w Gdańsku i nie mam zdjęcia -dół jest w literkę A, zupełnie prosty, z trenem a gorset jest jakby podzielony wzdłuż na pół -po jednej stronie ma marszczony przezroczysty materiał, a po drugiej jakieś hafty, koraliki, nie pamiętam ;-) Dekold ma w taki asymetryczny dziubek do góry... nie wiem jak to opisać :-)
Pozdrawiam
odnawiam wątek, żeby Wam podziękować! jesteście super
odnalazłam sklepik na Abrahama! welon jaki chciałam (wyszło 2,80*2, 80) kosztuje... 120 zł! dla mnie rewelacja!
(w firmowych salonach za podoby płaciłabym 250 -300 złotych)
i jeszcze jakby co to mogę kupić sama tiul i za usługę uszycia welonu zapłacę 50zł!
odnalazłam sklepik na Abrahama! welon jaki chciałam (wyszło 2,80*2, 80) kosztuje... 120 zł! dla mnie rewelacja!
(w firmowych salonach za podoby płaciłabym 250 -300 złotych)
i jeszcze jakby co to mogę kupić sama tiul i za usługę uszycia welonu zapłacę 50zł!