Widok

do dziewczyn ktore mialy na weselu 20-30 osob i robily obiad..pomocy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam jestem tu nowa z przegladanych watkow zauwazylam ze robicie dosc duze wesela z sala ..czy ktos mial tak malo gosci jak ja i robil obiad jak to wygladalo byla muzyka tance? pomozcie mi bo wogole sie nie orientuje aaa i sukienka! mialyscie takie prawdziwe czy skromne?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam obiad w restauracji Gdańskiej...

nie było tańców, za to mieliśmy magika i karykaturzystę :)
karykaturzysta przez cały wieczór rysował, natomiast magik miał swoje 30 minut :)

goście byli zadowoleni i lekko zaskoczeni, wszyscy niezależnie od wieku skorzystali z usług karykaturzysty :) (niektórzy przyznali się, że nigdy by się nie odważyli na karykaturę np. rysowaną na ulicy)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooooo super pomysl;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny kazda robila wesele z przepychem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja będę robić obiad dla jeszcze mniejszej liczby osób. Nie planuję żadnych specjalnych atrakcji. Obiad będzie w sympatycznej restauracji, podobnej trochę do Piwnicy Rajców. Menu jest wariantowe (w karcie będzie do wyboru kilka przystawek, zup i drugich dań), do tego wino, woda, soki, kawa, herbata, na deser będzie tort. I tyle. :)
jaki jest koszt zazwyczaj na osobe takiego obiadu...i najwazniejsze jak sie ubieracie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo dobrze, że taki wątek też sie pojawił;)
Ja tez nie będę miała przepychu- przyjęcie slubne dla 25-28 osób. Menu takie jak weselne, ale trochę okrojone( obiad z kolacją, zimne przekąski, ciasta itp). My płacimy 120zł od osoby , ale tak jak wspomniałam jest to menu weselne;) Tańce nie wchodzą w grę. Będziemy mieli panią, która będzie grać na pianinie do tzw. kotleta. Będzie też bryczka, która goście będą mogli przejechać się po okolicy. Przewidziane godziny " imprezy" 16.30-22.00. A ubranie- suknia slubna;)
Ps- z tym karykaturzysta super pomysl- gdzie można kogoś takiego dorwać i ile to kosztuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
o wreszcie jakies konkretniejsze wypowiedzi mam nadzije ze watejk szybko nie zniknie bo bradzo mi zalezy na waszych doswiadczenich;) ja wlasnie chcialam jakas skromna suknie nie wiem glupio by mi bylo pojsc w jakiejs bezie nie weim tak cche skromnie po ciuchu w malym kosciolku ....chodz ode mnie niktorzy z rodziny chce wesele a najgorsze ze argumentuja to tym ze dostane skromne i liche prezenty;/
Ja robiłam obiad w Tawernie Mestwin, licząc dzieci było 28 osób. Był tylko obiad, tzn. przystawka, zupa, danie główne na półmiskach, owoce, a na deser zamiast tortu weselnego (który bym wzięła gdyby było chłodniej) tort lodowy, ale przygotowany jak weselny, tzn. z zimnymi ogniami itp. W sumie całość trwała około 3 godzin (od 14.00), chociaż część rodziny z daleka została trochę dłużej i sobie w ogródku restauracji jeszcze winko popijaliśmy.

Ubrani byliśmy w stroje ślubne. Ja ślub miałam tydzień wcześniej w Niemczech i rodziny z Polski na nim nie było, więc ten obiad miał im zastąpić tamtejsze wesele (które też było w formie obiadu). I mimo że na samym ślubie nie byli, uznałam, że skoro mam okazję jeszcze raz założyć "prawdziwą" suknię ślubną i się rodzinie pokazać w niej, to czemu nie.

Żadnych atrakcji dodatkowych u mnie nie było (choć ten karykaturzysta to fajny pomysł), tylko w tle cicho muzyczka leciała.

Płaciłam 80 zł od osoby, w tym napoje bezalkoholowe, kawa i herbata.

I bardzo mi się podobało. Rodzinie też.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]

http://forum.trojmiasto.pl/Szkoda-ze-ten-dzien-tak-szybko-minal-t171212,1,11.html
Argumenty naprawde super:) to Wasza impreza i Wasz ślub to Wy macie decydujące słowo. My tez mamy w małym kościółku a suknia będzie skromna. Wszystkim zaproszonym gościom mówiliśy, że ponieważ to nie jest wesele to nie chcemy prezentów ani pieniędzy, zalezy nam na obecności najbliższych:) U nas na szczęście rodzina się nie wtracała, może dlatego, że my finansujemy nasze małe przyjęcie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
suknię miała szytą u krawcowej na wzór sukni z okresu XVIII/XIX na wzór bohaterek "dumy i uprzedzenia", prosta z szyfonu, odcinana pod biustem i bufki :)

Uploaded with ImageShack.us
hmm... chyba nie umiem wklejać zdjęć ;/

jeszcze jedna próba...

no nie wiem, co mi nie wychodzi ;/

image

Uploaded with ImageShack.us
o udało się :)

zdjęcie z internetu, moją sukienka była bardzo podobna, w kolorze śmietankowym :)
Karykaturzysta był "ściągnięty" z ul. Długiej w Gdańsku :)
olala a ile płaciłaś za karaykaturzystę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
szczerze to nie pamiętam :/

nie spisywaliśmy żadnej umowy więc nawet nie mogę sprawdzić...

ale radzę się przejść po Długiej i popytać... są różne oferty...

"Mój" Karykaturzysta spędził z nami 8 godzin... nie chciał żadnego posiłku ani nic, ale i tak dostała :)
* dostał :)
My też nie robimy wesela, a obiad weselny z kolacją. W umowie mamy restaurację do 22 i gości informujemy, że taki jest przewidywany czas trwania imprezy. Nie przewidujemy żadnych tańców, a jedynie muzyczkę w tle. Atrakcji specjalnych też nie będzie. Na początku martwiliśmy się, że może być nudo, ale ostatnio robiliśmy parapetówkę i w sumie trwała tyle co będzie trwała nasza impreza ślubna i nikt się nie nudził :)
My mieliśmy ślub (cywilny) i przyjęcie weselne na 20 kilka osób w Pałacu w Leźnie. Ślub w ogrodzie a przyjęcie w jednej z sal. Przyjęcie było zaplanowane do północy. Tańców nie przewidywaliśmy ale zrobiliśmy składankę muzyczną i goście bawili się super. Tańce oczywiście też były. Z moich obserwacji wynika, że sala nie powinna być zbyt duża, bo wtedy ludzie dziwnie się czują tańcząc. AAAle jak ktoś lubi się bawić to nic mu nie przeszkadza :)
image
Ja mam ślub w październiku, pogoda będzie już "nie ta", nad czym ubolewam, bo nie będzie opcji, żeby zaplanować jakieś plenerowe wydarzenia po ślubie. Co do stroju, jest to ślub cywilny, w tej chwili planuję założyć sukienkę koktailową z żakietem (będzie zimno, długi rękaw jest konieczny :/). Rozważam jeszcze sukienkę plus szal, ale to raczej mniej praktyczne.
Moim marzeniem też jest skromna uroczystość. Poszukuję lokali w których można zorganizować takie przyjęcie (u mnie około 35 osób) najlepiej w Gdyni. Gdyby była możliwość urządzenia małego parkietu tanecznego to też super. Czy ktoś zna i może polecić taki lokal?
jak w Gdyni to polecam Hotel Blick idealny na takie przyjęcie weselne bardzo kameralne miejsce
ja polecam golf park w gdyni!!jedzenie pyszne, fajny klimat, w centrum 3miasta a jednoczesnie na uboczu.
zapraszamy do villii antonina w sopocie http://www.villaantonina.pl
My robilismy taki obiad-przyjecie po slubie. Co prawda bylo wiecej osob niz 20-30, ale rodzaj imprezy podobny. Byl obiad, zimne zakaski, ciasta, tort i lody. Tance tez byly, ale bez zadnego zespolu czy didzeja, sami przygotowalismy wczesniej muzyke. Impreza byla przewidziana max do polnocy i ostatni goscie wlasnie wyszli razem z nami o tej porze. I sukienke mialam slubna, ale raczej skromna, podobna troche do tej tutaj wklejonej.
I co najwazniejsze, to wszystkim sie taka forma imprezy podobala, nie bylo pretensji, ze nie ma weselicha do rana, oczepin i wodzireja ;)
Aha, jedzenia oczywiscie duzo zostalo, wiec jesli jest opcja, ze kazdy zamawia to, na co ma ochote (i ile da rade zjesc), to polecam takie rozwiazanie.
My zrobiliśmy obiad na 12 osób. Były przystawki, zupy i mięsa do wyboru. Potem tort i szampan. Do tego kawa, herbata, soki i kilka drinków - kosztowało to nas 1000 zł z grochem.
Restauracja "W ogrodach" w Gdyni - polecam.
Miałam normalną skromną suknię ślubną - Lornę z Madonny.
image[/url]image[/url]
my również mielismy skromne przyjecie, ślub cywilny o 12 a obiad rozpoczal sie ok 13.

impreza byla przewidziana do 18 ale nie bylo zadnych problemow i goscie bawili sie do 22, aha ............ mielismy 30 osob, byly tance, nie bylo zadnych oczepin ani atrakcji.

koszt razem z wodka to bylo ok 55 zl od osoby, no ale slub mielismy 5 lat temu i za |Gdańskiem.
Moja matka mówi, że im mniej osób, tym drętwiej i tym trudniej zadbać o dobrą atmosferę. Dodam, że rodziny moja i narzeczonego nie znają się i nie wiem, czy uda się zorganizować spotkanie przed ślubem - mieszkają daleko od siebie plus kilka innych komplikacji.

Jak zadbaliście o dobrą atmosferę podczas takich małych uroczystości?

I dodatkowe pytanie, o świadków. Jeśli na ślubie jest tylko rodzina, nie ma znajomych, czy jest sens brać kogoś ze znajomych na świadków, czy może np. poprosić rodzeństwo?
ja miałam obiad na 18 osób, sukienka skromna ale biała długa, na świadków braliśmy rodzenstwo właśnie z powodu tego że nikogo poza rodzicami i rodzeństem nie zapraszaliśmy. Obiad a raczej kolacja trwała od 18 do 22. Tańce były :) wyszły same bo do ostatniej chwili mówiliśmy że tańców nie będzie. Menu mieliśmy za duże. Wszyscy dostali jedzenia do domu. Wyszło nam z alkoholem ciastem i tortem koło 2 tys za całość. Rodzinka tak sobie dopisała, część poczuła się chyba urażona brakiem imprezy, ale teraz już po ptakach. Za to znajomi spisali się na medal :)
my tez planujemy skromą kolacje dla około 40 osób, bez tańców tak do około północy. Na świadków bierzemy rodzeństwo i to oni dodatkowo zajmą sie muzyczką na ten czas.
Zastanawiam się tylko ile dań powinno być na taką 5 godz. imprezę? Jak myslicie. My chcemy ślub około 17 a kolację max do północy.
Wydaje mi się, że jeśli planuje się tylko obiad z np. kolacją, to lepiej ślub zrobić na wcześniejszą godzinę, np. 14 bądź 15. Wtedy obiad jest rzeczywiście obiadem, a nie kolacją, na deser można podać tort, a na koniec kolację w formie np. szwedzkiego stołu. Godzina 17 to chyba dosyć późno, ale nie wiem...
my mieliśmy ślub na 16, a obiad na 17,30...

obiad miał trwać do 22, ale się przedłużyło do 1,30 :)
Mi sie wydaje, ze jak juz imprezka ma potrwac pare godzin i to wieczorem, to fajna jest jednak mozliwosc potanczenia. Nie musi byc od azu didzej czy zespol, ale fajnie, zeby bylo troche miejsca, jakas muzyczka przygotowana no i mozliwosc, zeby ja puscic. My tak zrobilismy wlasnie i bardzo dobrze sie to sprawdzilo. Z jednej strony impreza nie byla za dluga, ale jednak ci, co mieli ochote troche potanczyc czuli sie usatysfakcjonowani. Mi sie to podobalo, bo nie bylo jak na typowym weselu wyciagania na sile na parkiet i narzucania, ze teraz tanczymy, teraz na jednego, wiec ci co chcieli to siedzieli i gadali, a ci co mieli ochote tanczyli. W takiej sytuacji podstawa to przygotowac dobra muzyke.
witam,
Oryginalne i smaczne potrawy są kluczem do sukcesu każdego przyjęcia. Proponujemy Państwu bogatą ofertę cateringową, dostosowaną do indywidualnych potrzeb klienta - oryginalne dania kuchni francuskiej oraz klasyczne dania kuchni polskiej.
Zorganizujemy dla Państwa każde przyjęcie - od śniadania po wieczorną kolację. Stworzymy według Państwa oczekiwań i przeznaczonego na ten cel budżetu, odpowiednie menu, a potem zrealizujemy, dbając o zachowanie wysokich standardów.
Gwarantujemy pełne zadowolenie gości.
Propozycja weselne od 60zł/os kontakt szefgastro@o2,pl.......powazenie
ja byłam rok temu na takim obiedzie weselnym do północy. Panna młoda miała normalnie suknie ślubną, białą, z welonem. Wesele odbyło sie w Gdyni. NIe pamiętam teraz za bardzo ale płacili koło 100zł za osobe. Musieli tylko dodatkowo dokupic (wiadomo) alkohol i ciasto. Oni to robili z przymusu dla rodziców. Ona nie była w ciąży, chcieli tylko do Kościoła i koniec ale rodzice wymyslili sobie że ma być chociaz ten obiad. U nich wyszło to trochę wszystko wymuszone. Nie było żadnej muzyki, goście sami zaczęli śpiewać. Na szczęscie obok w sali była jakaś impreza i tam goscie szli sie bawić. Wesele skńczyło się równo o 0:00, goście wstali i wyszli. Był to lekki niewypał, byle mniej zapłacić. Takie robienie prawie wszystkiego po kosztach... Ana weselu buło max 40osób
na poczatku tez nie chcielismy wesela..ale jak sprawdzilismy ceny za osobe w restauracji za zwykly obiad weselny to zdecydowalismy sie dolozyc i zrobic male wesele..wesele bylo na 60 osob..najblizsza rodzina i przyjaciele..nie zaluje podjetej decyzji
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mieliśmy ślub kościelny (na cywilnym wcześniej byliśmy tylko my i świadkowie, a po wszystkim poszliśmy do kawiarni;) )
Msza była na 15.00. Obiad na 16.30, o 19.00 nasz fotograf nas popędził, bo kończyło się dobre światło, z resztą i tak musielibyśmy skończyć imprezę, bo mieliśmy prom o 21.00 - wyjeżdżaliśmy w podróż poślubną.
Atmosfera była fajna, bo ta część rodziny jest zgrana - zaprosiłam tych, którzy od zawsze spędzają z nami Wigilię. Od strony męża byli tylko rodzice.
Na świadków wzięliśmy mojego brata - nie wyobrażam sobie nikogo innego i przyjaciela mojego męża.

Ja z kolei nie wyobrażam sobie siebie na weselu. Nie lubimy tego rodzaju imprez i gdybym miała zrobić tradycyjne wesele, to bym chyba oszalała ;)
Obiad polecam wszystkim, którzy nie lubią wesel :)
Atmosfera na takim przyjęciu na pewno zależy od zaproszonych osób, ja wiedziałam, że u nas będzie wesoło i nie szukałam jakichś atrakcji na siłę.
image[/url]image[/url]
No to stało się, dziś zaklepaliśmy knajpę, od jutra zaczynam korespondencję z panią dyrektor na temat menu... Jakoś odpuściłam sobie myślenie, co to będzie. Zorganizuję wszystko, jak trzeba, a będzie, co ma być.

PS Ajeczka, mam ten sam plan - po obiedzie żegnamy się i jedziemy na weekend poślubny w góry (ślub jest w piątek). :)
Będzie dobrze! Moi rodzice są rozwiedzeni od paru lat, ojca w dodatku na tym obiedzie nie było (siła wyższa), a rodziny z obu stron generalnie nie koegzystują bezkonfliktowo - a i tak wyszło bardzo miłe spotkanie. Trzeba mieć nadzieję, że nie będą chcieli Wam psuć dnia i będzie okay!
image
[/url]

http://forum.trojmiasto.pl/Szkoda-ze-ten-dzien-tak-szybko-minal-t171212,1,11.html
A mii został tylko tydzień... zaczynam odliczać godziny, a nie tylko dni :) Dam znać jak wszystko wyszło :)
Witam,
Ja mam slub 10 września i nie organizujemy tradycyjnego wesela tylko przyjęcie (obiad) dla najbliższej rodziny i znajomych. Jednak nie wszyscy z naszych bliskich to rozumieja, ale ja uznaje ze to mój ślub i ja decyduję jaka bedzie jego forma.
Ślub mamy o godz 16.00 i prosto z Kościoła udajemy się do restuaracji- oddalonej 4-5 min drogi od kościoła, Na uroczystości obiadowej bedzie 40-45 osob(trochę duzo jak na obiad, ale tak wyszło). Menu własnie ustalamy: przystawka, zupa, drugie danie, deser, kawa, herbata, do obaidu lampka wina. Oprócz tego na stołach będą rózne przystawki, i patery z zimnymi przekąskami,
Około 21-22 palnujemy tor. Wiem ze podczas organizowanych tam przyjęc weselnych ludzie puszczają wałsna muzyka i potem zaczynają sie tance. Ja planuję oprawe muzyczna która pogra na skrzypcach i moze pianienie do kotleta przez około 3 godz a potem przygotuje awaryjnie płyty z Cd jesli goscie bedą domagac sie tanców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie jest w drugą stronę... rodziny nie rozumieją dlaczego chcemy "weselisko" :|
Zapraszam do pensjonatu GRANDIAL we Władysławowie.
Wykwintny obiad wraz z deserem (lody,ciasta tort weselny z Delicji
lub Justynki) napojami zimnymi i gorącymi -80zł /os.
Posiadamy parking i ogród.
witam! Chcialabym się dowiedzieć, czy lokal w jakim organizowaliście obiady weselne był na ten czas zamknięty dla ludzi z ulicy, czy może była to osobna sala? Interesują mnie lokale w Gdyni, obiad na ok. 20 osób, marzą mi się tańce. Może coś podpowiecie?
może ktoś nam pomóc?
a gdzie robicie przyjęcia?? chodzi mi o gdank i jakie sa ceny??
W Gdańsku takiej wielkości jest Tawerna Mestwin, gdzie ja mialam przyjęcie (opis i cena powyżej). Restauracja była tylko dla nas.
image
[/url]

ja mam kolezanke ktora robila przyjecie w domu,bylam w szoku w kwestii organizacji poradzila sobie rewelacyjnie w dodatku sama wszystko przygotowala,ale dom duzy to mogla sobie pozwolic nawet tance byly:))ja taka kreatywna nie jestem,wole gotowce no i nie mam duzego metrazu niestety;(((no i ilosc gosci dwukrotna.
jeszcze jakis sale w gdańsku na przyjęcie ??
Pytanie do do osób które miały przyjęcie weselne dla 20-30 osób czy podczas przyjęcia była jakaś muzyka. Moze ktos z Was zna osoby ktore robia oprawe muzyczna na takich przyjęciach? Mam na mysli granie na skrzypcach, fortepian
Hej. U nas na przyjeciu weselnym grała pani na paninie przez ok 3, 4 godziny ( uczy w Stg w szkole muzycznej). Póżniej została włączona muzyka z CD. Z tego co pamietam kosztowało to 400zł. Jesli chcesz namiar podaj maila.
Witam,
Ja również planuję małą kameralną uroczystość ok 25-30 osób. Jesteśmy właśnie na etapie ustalania daty ślubu i wybierania lokalu. Zdecydowaliśmy się na ślub kościelny, a później małe wesele dla najbliższej rodziny (bez ciotek, wujków i kuzynostwa) i przyjaciół. Tańce oczywiście będą, bo uwielbiam taniec, ale bez orkiestry, czy DJ- przygotujemy kilka płyt z muzyką, żeby było coś dla każdego. Zawsze marzyłam o przyjęciu w ogrodzie, ale boję się, że może pogoda nie dopisać, więc raczej szukamy jakiegoś ładnego lokalu, przy którym jest ogród.
Osobiście podoba mi się zajazd pod Olivką, albo pałac w Leźnie, ale dopiero zaczynamy rozeznanie, bo ślub za rok :-)

Co do sukienki, to oczywiście biała ślubna- ale nie balowa, a raczej skromna o prostym kroju. Z gorsetem i lekko poszerzanym dołem.

Jeżeli znacie lokale godne polecenia w Gdańsku lub okolicach, to również proszę o wiadomość (mój e-mail: aaagusia88@wp.pl)
podbijam stary watek :)
moze teraz tez sa pary ktore tak jak my postanowily zrobic przyjecie bez tancow dla najblizszych?
my bedziemy mieli koscielny (konkordatowy) pozniej obiad dla rodziny i przyjaciol, po obiedzie tort i stol szwedzki z zakaskami by posiedziec do ok. polnocy :)
w tle jakas spokojna muzyczka, ale zastanawiam sie czy awaryjnie nie skomponowac plyty do tancow ;) bo z tego co czytalam wyzej niespodziewane tance sie zdarzaja ;)
image
Kameralne miejsce do 20 os.
http://www.klubaktora.pl
dzieki Estimo, my juz mamy miejscowke - Vilal Palladium na ok. 40 osob :)
chcialam sprawdzic czy sa na forum jeszcze jakis dziewczyny ktore w tym roku organizuja spokojniejsze przyjecie zamiast wesela :) fajnie by bylo powymieniac swoje uwagi :)
image
My bierzemy ślub w październiku (tylko cywilny) a miejsca na obiad jeszcze nie znaleźliśmy. Ja to bym najchętniej nawet obiadu nie organizowała ale rodzice zagrozili,że sami zorganizują za naszymi plecami wesele na 100osób;) Chcielibyśmy znaleźć jakąś fajną i restaurację, tak na 40 osób bez kosmicznych cen niedaleko USC, żeby goście mogli przespacerować się do niej. Może macie jakieś sugestie?
Ja bym osobiście chciała żeby impreza trwała tak 3-max4 godziny bez tańców, śpiewów itp. ;)
My też planujemy ślub tylko z obiadem. Wstępny termin to przyszły rok - maj. Ogólnie chciałabym się dowiedzieć kiedy zaczynałyście/zaczynacie przygotowania do tego rodzaju imprezy ? :) Nasza impreza z wielu powodów będzie okrojona... nie ma mowy o tańcach, liczba osób to ok. 20. Najchętniej to bym chciała żeby cały obiad trwał max 3h, a później w planach podróż poślubna :)

Znacie jakieś fajne miejsca w Gdańsku na taki obiad, najlepiej z ogrodem... :)
Fajne miejsce z ogrodem w Gdańsku kojarzy mi się tylko jedno. Sala Na Wzgórzu na Suchaninie. Byłam 2 tyg. temu na imprezce poślubnej. Goście byli sztywni, za sprawą niesnasek rodzinnych ale obsługa, jedzenie i klimat tej knajpy niepowtarzalny. Ogród niewielki, ale uroczy, z fontanną. Bardzo romantycznie. Z tego co się dowiedziałam robią imprezy od minimum 20osób.
Witam, ja z mężem jesteśmy po "takim" weselu, robiliśmy imprezkę na zamku w Malborku. Obiad trwał jakieś 3-4 godzinki, było 25 gości, po obiedzie tort i kto chciał kawa albo winko :) wszystkim się taka imprezka bardzo podobała
Witam, my również zaplanowaliśmy nasz ślub bez wesela, a z eleganckim przyjęciem, kolacją, zakąskami i tortem. Przewidujemy ok 35 gości, ale chcemy nagrać płytę, bo znając naszych gości, na pewno będą chcieli tańczyć :-) Wybraliśmy zajazd pod oliwka w oliwie, miejsce urocze z ogrodem i ładną niedużą salą.
Aga - no to u mnie zalozenia przyjecia identycznie:)
tez chce nagrac awaryjnie plytke tylko teraz zastanawiam sie co na nia wrzucic ;)
image
Aga, też się zastanawiamy na Olivką, dowiadywałaś się już czegoś o menu, alkoholu. A na kiedy planujecie ślub? Bardziej mi chodzi czy już warto coś załatwiać czy jest stanowczo za wcześnie....
Koszt menu od 150 do prawie 200zł na osobę, alkohol możesz mieć swój, ale naliczają korkowe chyba 7zł za 0,7l wódki.Termin zarezerwowaliśmy rok wcześniej, a szczegóły zaczęliśmy omawiać na 3 miesiące przed ślubem. Więcej info jest na http://www.podolivka.pl/#/imprezy/pl za kilka dni znowu się tam wybieramy, żeby obgadać kwestię dekoracji. Pozycje w menu możesz swobodnie mieszać.
Mój ślub jest w sierpniu, więc jeszcze dam znać jak było :-)
Super ! :) w takim razie czekam na jakieś nowinki :) Dekoracje też zapewnia Olivka czy we własnym zakresie będziecie je robić?
Oliwka zapewnia obrusy, świeczki, serwetki, kwiaty na stoły, pokrowce na krzesła pary młodej. Resztę można we własnym zakresie dodać. Na pewno jakieś winietki, pudełka z prezentami, jakieś płatki kwiatów na stoły porozrzucamy, może coś jeszcze wymyślę, ale nie chcę zbyt wielu ozdób, żeby było elegancko, ale ogólnie dają wolną rękę więc raczej się dogadamy :-0
No własnie ja mam już pewną wizję, siostra się trochę zajmuje dekoracjami i chciałam ją wykorzystać... myślę, że wszystko da się dogadać :)

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry